Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
- 0

Pytania techniczne od początkującej grające... :)
Pytanie zadane przez
Moniczka
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Witam,
Jako, że rozpoczęłam przygodę z Minecraft dosłownie wczoraj to po pierwsze przywitam się (bardzo fajna strona!) i zadam kilka pytań.
Oczywiście nie zaśmiecam forum pytaniami, na które znalazłam odpowiedzi w waszych poradnikach(jak grać, recepty itp.), tylko intryguje mnie parę spraw technicznych gry.
Może w punktach, będzie nam łatwiej.
1. Kupiłam wersję płatną na oficjalnej stronie i wygenerowałem świat w trybie Survival (żeby nie psuć sobie zabawy tym drugim trybem). Ma swój świat(Single Player) i teraz pytanie. Czy jeśli wychodzi update to obejmie on mój już aktualny świat, w którym mam save i wracam do niego codziennie?
Jeśli twórca doda np. nowe itemy czy potwory, jest szansa, że pojawia się u mnie. Czy muszę generować nową mapę i grać od początku, żeby znaleźć dodatki?
2. Czy znajomy może podłączyć się do mojego świata (tego z Single Player)? Czy da się przenieść śwait z single do multi?
3. Czy servery multi to są ogromne(pojedyncze) światy czy po prostu jakby kanały? Że każdy logując się na server ma tam save do którego może dołączyć się ktoś inny?
Monika
Gra jest niesamowita, a tak się bałam, że grafika mnie odstrasza... pierwsze podejście i wcale nie czekam na Skyrim! SZOK!
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi