Sventis 0 Napisano 10 Listopad 2011 Witam was serdecznie!Pamiętacie generator map z versji choćby Alpha? (można sprawdzić na version changer'ze, polecam program) Majestatyczne góry wznoszące się nad horyzont, między nimi żyzne doliny pełne kwiatów, owiec, świń, krów... Kraje mlekiem i miodem płynące, kanaan, ziemia obiecana, ziemia nad niebiosa. A teraz przenieśmy się do (wg. MOJANG AB) nowego super generatora, mającego stworzyć wielkie i piękne krainy. Może ja mam po prostu pecha, ale 60% generowanych światów w 1.8.1, 19.pre, to tundra, 30% bagna, i 10% w miarę płaskich gór. A gdzie te doliny z menu głównego? Raz dostał mi się tylko świat, który był w miarę ok. Była to mała zatoczka położona miedzy 2-ma małymi górami. Teraz jestem nią zachwycony, ale nie ukształtowaniem terenu, tyko moją pracą, bo z kretowiska zrobiłem kwitnącą życiem 1-osobową osadą portową, łącznie z latarnią morską etc.etc. Ale nie piszę tego, aby się pochwalić Piszę to dlatego, żeby sprawdzić, czy wy też macie wrażenie, że generator map jest coraz bardziej h... kiepski (^^).Otwieram dyskusję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mofixil 190 Napisano 10 Listopad 2011 Ten generator wciąż opiera się na mniejszej czy większej losowości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karkoon 36 Napisano 14 Listopad 2011 Od pewnego czasu znajduje same góry wysokie do samej górnej granicy, do tego mają jaskinie. Opuszczone kopalnie w połączeniu wąwozami z lawą są przekozackie. Żeby znaleźć swoje obecne miejsce zamieszkania musiałem przepłynąć przez ogromny ocean. Więc według mnie wszystko jest teraz większe, bardziej zróżnicowane i lepsze, choć jak patrze czasami na mapy z np. alphy u JJayJokera to też są dość kreatywne. Boli mnie trochę to że teraz łatwo znaleźć różne złoża, ale są mody do generatora @Editbtw. Jak płynąłem przez ten ocean to zauważyłem że coś się w nim świeci, więc popłynąłem to sprawdzić. Przez kilka prawdziwych dni siedziałem w opuszczonej kopalni pełnej kanionów, mobspawnerów, żelaza, diamentów i jeszcze tego duuużo było kiedy stamtąd wychodziłem (brak drewna). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heliot 11 Napisano 15 Listopad 2011 Taa... pamiętam alphę i pierwszy domek w ogromnej górze. Moim zdaniem ten generator nie jest zły, tak jak ktoś wcześniej mówił, są mody do niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_One 6 Napisano 17 Listopad 2011 Raz piach w powietrzu w 1.8.1 zgenerował się mi. Sorry za dziwny sposób zapisu gdyż uczyłem się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mofixil 190 Napisano 17 Listopad 2011 Raz piach w powietrzu w 1.8.1 zgenerował się mi. Sorry za dziwny sposób zapisu gdyż uczyłem się.Yody mową mówić zaprzestań. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach