Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość camil92PL

Wielkie zmiany !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Witam !

Chciałem poinformować was o możliwych zmianach.

A więc :

• Planujemy stworzyć Rasy w postaci kilku nacji,
  • Całą dostępne terytoria mapy podzielić na istniejące 5-6 miast, dzięki czemu będzie możliwość swobodniejszego rozbudowywania się, jak i tworzenia krainy,
  • Każda z Ras/Frakcji mogła by w każdej chwili atakować obrzeża wrogich miast Ras/Frakcji, dzięki czemu zdobywała by terytoria,
  • System zdobywania terenów : gracz atakując daną działkę stawia na niej (w chwili obecnej gąbkę) flagę, nad którą pojawia się wełna, która zbiegiem czasu zmienia kolory (z zielonego po czerwony) i w ostateczności znika z komunikatem, że działka została zdobyta. Takową flagę przeciwna drużyna mogła by zniszczyć, dlatego wtedy atakujący muszą utrzymać się na atakowanym terenie,
  • Każdy kto chciałby założyć własne miasto musiał by poprosić władcę danej nacji czy też miasta od którego chce wykupić ziemię na własne miasto, ze względu na full wykupionych działek na mapie,
  • Wymagane zostały by skiny przypominające dane Rasy/Frakcje,

Minusy/Plusy :

+ Większe pole manewru w budownictwie - obniżenie cen ziemi, dzięki czemu będzie można tworzyć prawdziwe lasy i farmy (a nie parkingi farmerskie po chmury),

- Reset kasy,

+ Nowa symulacja kosztów towarów

- lub + Cały czas trwająca wojna chyba, że władcy ras podpiszą pakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKoros47    13

tYLKO NIE RESET KASY!Niektorzy sie juz cos na tym serwie dorobili.Jesli bedzie reset to oddajcie chociaz czesc kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Nie wiem czy to jest możliwe, ale stworzyć rasy z umiejętnościami, chodzi o fantasty. np. elfy miały by zwiększony rating wypadania jabłek z drzew, krasnoludy szanse na wypadnięcie 2 rud żelaza (lub innego surowca) po wykopaniu jednej, orki szanse na wypadnięcie dwóch drewien z jednego, ludzie dwóch zbóż, trzcin, kaktusów, melonów, dyń z jednego(jednej). I jeszcze można by coś wymyślić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36

Podoba mi się pomysł koniczyna tylko doczepię się jednego : ORKI DRWALE ?!

Reset kasy można by wytłumaczyć inflacją lub że był jakiś mega spisek fałszerzy, który zniszczył całą gospodarkę i trzeba było zmienić walutę bez wymieniania pieniędzy :P

Powinny być wymagane specjalne skiny choć ja bym preferował aby skin miał jakieś kryteria typu kolor skóry u orków, a nie np. 3 warianty jednej rasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koza123    1

Elfy? Krasnoludy?Za co? Pytam za co?! Przecież połowa graczy z serwera odejdzie. Niewielu się to moim zdaniem spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Nie mówię przecież o takich rasach, mogą być po prostu nazwy krain występujących na świecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Ludzie ja zaproponowałem a wy już myślicie że tak będzie, nie koniecznie muszą to być rasy, ale np. mogą to być tak zwane "obozy" obóz drwali = orki, obóz górników = krasnoludy itp. ale jak Kamil zdecyduje tak będzie.

@DOWN

Ludzie czy wy czytacie to co pisze, to tylko propozycje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marian3k    1

Mi osobiście takie pomysły bardzo się podobają. Serwer będzie się wyróżniał, a nie był powielana kopia tego co jest wszędzie. Jedyne co mnie martwi to brak dziczy i ta ciągła wojna, ale wyjdzie w praniu jak to będzie :].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Zakładam, że będzie tak :

Aby można było zdobywać tereny (stawiać flagi) musi być w przeciwnej drużynie co najmniej 3-5 osób. Mapa jest ogromna więc i ze zdobywaniem terenów je będzie problemu, ponieważ podbijać działki można tylko na obrzeżach. Im bliżej terenów zabudowanych tym bardziej gracze będą się bronić. Minusem może być to dla tych co mają domki itp wybudowane na granicach krajów, gdzie ciągle będą się zmieniać granice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dyak    0

Pytanko czysto teoretyczne. Zakładając, że mam posiadłość na obrzeżach miasta (terytoria miasta), na posiadłości skrzynie wypełnione jakimiś surowcami. Po przejęciu mojej działki przez inne miasto / nacje. Tracę wszystko co na niej jest ? Drugie pytanie, działkę przejmuje miasto / nacja czy żołnierz (gracz), który ową flagę postawił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Przejmuje miasto, z którego jest gracz, który przejął działkę. A jeśli twoja działka jest na obrzeżach i zostanie przejęta to ją tracisz, a ze skrzyń mam prawo zdjąć lwc na prośbę nowego właściciela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...