Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Fizys

Kupno gry

Pytanie

Fizys    2

Czy na minecraft.net można kupić grę za pomocą karty płatniczej Visa elctron? Wszędzie pisze się tylko o kartach kredytowych więc nie wiem.

PS. Mam jeszcze jedno małe pytanko. Czy to prawda, że stabilna wersja nie wychodzi 11.11 tylko później? Na internecie wszędzie gdzie czytał pisało właśnie, że 11.11 tymczasem moja koleżanka twierdzi, że później.

Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście rozwiali moje wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Rabus    3

Premiera gry zaplanowana jest na 20.

Tak btw, nie masz konta w banku zeby normalny przelew zrobić? Na minecraft.net tak tez można płacić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rabus    3

Mało ramu trochę. Co do kodów, sprzedawalismy, ale musimy sie rozliczyć z podatków, a wtedy cena wyniesie 85 a nie 74zl. Ci co zdąrzyli u nas kupić maja kody w sumie za free.

Opłaty za przelewy to około 3zl albo i nawet darmo - Twoi rodzice nie przelewaja kasy za granice tylko do polskiego systemu przelewy24, który z kolei pieniążki przelewa do mojangu. Więc śmiało można kupować na minecraft.net przelewem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rapikol    88

Pełne wydanie będzie gdzieś około 18, 19 lub 20 listopada na MineCon w Las Vegas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fizys    2

Ja nie mam, rodzice mają, ale twierdzą, że opłaty są strasznie wysokie. Chyba kupię przez allegro, zdaje się, że ten serwis też ma swoją ofertę? Tylko chyba się skończyła. Będziecie jeszcze ją wystawiać czy już nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fizys    2

Wiem, ale myślałem, że może to będzie dotyczyć tylko tych aukcji poniżej ceny na minecraft.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Na te powyżej możesz się naciąć jeszcze bardziej, jedynym pewnym źródłem jest kupno przez minecraft.net, wspiera PaySafeCard więc udaj się do marketu i kup odpowiednią zdrapkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fizys    2

Ok, dzięki za pomoc

PS. Nie będę tworzył dodatkowych tematów więc przy okazji zapytam: Czy minecraft na pewno mi odpali? Mam dość słabego kompa, ale demo jakoś działa to pełna wersja też będzie? Myślę, że tak, ale wolę się upewnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Jeśli demko działa to jest spora szansa że i pełna gra będzie działać, najlepiej podaj konfig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fizys    2

Procesor AMD Sempron Processor 2600+

512MB RAM

Karta grafiki NVIDIA GeForce 6600 LE

Windows xp home

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Ogółem na tym sprzęcie mogą być duże problemy (polecam lekturę znanych błędów na mc.wiki, wytłuszczone są problemy z OpenGL na WinXP, zwłaszcza ze starymi kartami), MC może pójść ale na dłuższą metę w większości przypadków rozgrywka do komfortowych należeć nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fizys    2

Ok

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się kupuje przez te przelewy24? Niestety tego typu tematy to jak dla mnie na razie czarna magia. Muszę tam mieć konto? Najpierw przelewam tam pieniądze, a potem kupuję? Jak już wszystko uzupełnię na minecraft.net to automatycznie mnie tam przeniesie? Proszę o pomoc, bo nigdy niczego nie kupowałem w ten sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rabus    3

Ok

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się kupuje przez te przelewy24? Niestety tego typu tematy to jak dla mnie na razie czarna magia. Muszę tam mieć konto? Najpierw przelewam tam pieniądze, a potem kupuję? Jak już wszystko uzupełnię na minecraft.net to automatycznie mnie tam przeniesie? Proszę o pomoc, bo nigdy niczego nie kupowałem w ten sposób.

To działa tak - zakładasz konto (o ile jeszcze nie masz), wchodzisz w zakładkę sklep i klikasz w zielony klocek trawy:

vtaa.jpg

Dalej, wybierasz Polskę i przelewy24, wybierasz bank i przelewasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Fizys    2

Dzięki za pomoc :D

@dół

Ooo, to fajnie. Postaram się go bardzo nie przeciążać, to znaczy dużo nie podróżować, nie wchodzić do netheru itd. i mam nadzieję, że jakoś pójdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Jeffyy    1

Co do twojej konfiguracji sprzętowej, to masz za mało RAM-u. Mój kumpel ma podobną konfiguracje i raczej minecraft mu chodzi płynnie. Zapewne mogą się zdarzyć 'zacinki', ale niezbyt często :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...