Sazyr 15 Napisano 3 Listopad 2011 Witam, Postanowiłem założyć wątek z petycją, bo uważam, że to słusznie nie sprawiedliwe jest zamknięcie rynku zbytu. Adminshop istnieć musi, większość graczy ciężką pracą się na nim dorobiła a zamykając ten shop nie pozwala się zarabiać pozostałym, co według mnie jest najbardziej niesprawiedliwe. Proszę o wyrażanie własnych opinii, lub skomentowanie faktu usunięcia adminshopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karkoon 36 Napisano 3 Listopad 2011 Nikt nie kupuje/sprzedaje w admin shopie. Uważam go za zbędny. Admin shop jest lekkim nieporozumieniem na każdym serwerze według mnie. @downJa nigdy nie sprzedawałem w adminshopie, a swego czasu miałem niezłe kokosy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elwo 11 Napisano 3 Listopad 2011 Jestem za, poniewaz nie dość, że niektórzy zbili juz na tym niezle kokosy, to całkowicie wyklucza to nowych graczy...@Karkoon - chyba Ty z niego nie korzystasz, na tym serwerze, korzysta z niego chyba zdecydowana wiekszosc, bo to jedyny zarobek oprócz questow tak naprawde (targi graczy to jakiś żart wg. mnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
N3q 19 Napisano 3 Listopad 2011 A więc jak wspomniał Sazyr, jest to ogromny rynek zbytu. Zamknięty obieg pieniędzy nie przyczyni się do niczego dobrego. Chyba nie chcemy znaleźć się takiej samej sytuacji jak gospodarka Japonii, która wygląda okropnie. Ludzie zapierniczają tam jak dzicy w pracy, a nikt ich dóbr nie skupuje bo nie ma po co. Rozumiecie o co chodzi? Każdy jest praktycznie samowystarczalny. Nie będzie komu sprzedawać towarów. Niech AdminShop wróci! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sazyr 15 Napisano 3 Listopad 2011 Więc Karkoon jesteś w błędzie, przykro mi to mówić ale admin shop był podstawą mojego utrzymania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zniesmak 15 Napisano 3 Listopad 2011 Jak i moją .AdminShop powinien wrócić , ludzie tam zarabiali, szczególnie Farmerzy . Ludzie nie kupują jedzenia, jak farmer ma zarabiać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karkoon 36 Napisano 3 Listopad 2011 Może więcej questow z jedzeniem będzie. Popyt wam wzrośnie.@downNie wiem od kogo ty kupujesz skoro uważasz, że więcej się traci. Po prostu sprzedawcy cię, mówiąc niegrzecznie "dymają". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lakozi 3 Napisano 3 Listopad 2011 Jestem za tym aby nasz "Admin Shop" wrócił. Jestem tego zdania ponieważ jest to jedyny sposób wzbogacenia się. Qesty które oferuje nam serwer są śmieszne, więcej przy nich się traci niż zyskuje. Zamknięty obieg pieniędzy będzie bardzo złą wiadomością dla wszystkich graczy ponieważ nikt, ale to nikt się nie wzbogaci. Teraz dołóżmy do tego cenę za nacje i miasto. To są kosmiczne kwoty jeżeli mówimy o takich zarobkach jakie miały by być bez Rynku zbytu. Pozdrawiam Lakozi i Riq5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elwo 11 Napisano 3 Listopad 2011 A górnik to co? Kupi 3 dzialki (ha, najpierw musi na nie miec!) wykopie 3 skrzynie cobbla, max stack zelaza, wegla i moze kilka diamentow. Wiekszosc idzie na użytek własny. W adminshopie mozna bylo chociaz sie pozbyc tego cobbla.@UP jak oficjalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riq5 1 Napisano 3 Listopad 2011 Podpisuje się pod tym co mówili Lakozi, Elwo, Sazyr , N3q.Pozdrawiam Riq5 i Lakozi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geforce 4 Napisano 3 Listopad 2011 Ehh... Przywróćmy adminshopa, bez tego cały serwer po raz kolejny się posypie. Gracze nie będą mieli jak zarabiać, questy nie wystarczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 3 Listopad 2011 Po :1. Mam nowąÂ§ koncepcje zastępującą adminshopa, ale to dopiero jutro o tym się dowiecie możliwe 2. Robię większy nacisk na questy i co z tym się wiąże większym naciskiem na handel między graczami. Staram się też i farmerom nie utrudniać życia, a w przyszłej wersji 1.9 otrzymają dostęp jako jedyni do funkcji alchemika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 4 Listopad 2011 Jedna rzecz zgadzam się by farmerzy jako jedyni byli alchemikami, ale chce by każdy mógł rozmnażać zwierzęta, ale mięso nadal tylko farmer mógłby podnosić ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 4 Listopad 2011 się zobaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karkoon 36 Napisano 5 Listopad 2011 Czy ta twoja koncepcja to wprowadzenie "placówek dyplomatycznych" przed miastami? Jeśli tak to ja wolę już admin shopa bo w tych placówkach campią się wrogowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 5 Listopad 2011 placówki dyplomatyczne to po prostu outpost, który da się kupić za 500 D. Uważajcie jednak bo w trakcie wojny łatwo je zniszczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 5 Listopad 2011 Są już te placówki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 6 Listopad 2011 Placówki są, a wracając do tematu to adminshopu nie będzie, ale za to co tydzień w niedziele będzie pojawiał się handlarz na spawnie, który będzie sprzedawał/skupował surowce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schibowski 6 Napisano 17 Grudzień 2011 New Server Map. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach