Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Jolgo

Bałwan w 1.9 a jak zasady? (pytanie do Rabusa)

Rekomendowane odpowiedzi

Jolgo    2

No tak... nadchodzi wersja 1.9. W tej wersji będzie można stworzyć bałwana, który nie znika, i chodząc Pozostawia płaty śniegu . Pluginy nie dadzą sobie rady, więc jeżeli gracz stworzy takiego bałwana na swoim cuboidzie, on będzie poza niego wychodził i zaśnieżał ulice, i musimy też pamiętać o tym, że nie znika on, więc z każdym stworzonym bałwanem będą zwiększały się lagi na serwerze. Więc jak drogi Rabusu? zamierzasz zakazać tworzenia takich bałwanów? Ja jestem za tym, kto tak uwarza niech się podpisze ;) czekam na odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
FilipZ    5

A może zrobi się tak , że bałwany będą udostępnione na osiedlu zimowym , ale nie dla graczy , tylko będą tam dla ozdoby np w klatkach , czy coś . Była by to fajna ozdoba , którą mogli by np robić tylko moderatorzy , architekci , admini , kidmodzi .

Ps. Napisałem w klatkach , żeby robili za więzniów lub ozdobę , ale tak , żeby gracze nie mogli ich zabić .

Warto o tym wspomnieć przed 1.9 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
teko122    2

No tak Jolgo ma racje.A co do odpowiedzi Feniska poco je trzymac w klatkach ? Niech sie ciesza wolnoscia na zimowym worldzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krwawic    5

Czekamy na update WorldGuard-a w którym przypuszczam będzie linijka zawierająca możliwość blokady tworzenia bałwanów - przynajmniej na mapie głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...