Sazyr 15 Napisano 29 Październik 2011 Witam, Wpadłem na pomysł by wrócić do pewnych zasad z przed ostatniego otwarcia serwera.Najważniejsze są dla mnie:-Obowiązkowe Podania (Poziom graczy na serwerze mnie wręcz szokuje i nie obchodzi mnie to że będzie grało na serwerze 15-20 osób, liczy się poziom a nie ilość) -Obowiązkowy język RP (W grze RP język odgrywanej postaci również powinien się liczyć) -Z góry narzucony styl budowania. (Jeszcze trochę [w przypadku Lori] a miasto straci cały splendor) -Karanie za brak kultury osobistej.-Możliwość "słyszenia" graczy z jakiejś ograniczonej odległości (Gdy gra 40 osób ledwo da się zrozumieć kto co pisze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lakozi 3 Napisano 29 Październik 2011 Zgadzam się z Sazyrem, ale nie do końca. Z podaniami trzeba się wstrzymać bo nie będzie to umożliwiało wojen po między nacjami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 29 Październik 2011 a więc tak :- Podań nie będzie- Jest radius 50 kratek na chat główny- Tylko Loria jako miasto początkujących nie wymaga stylu budowy (inne miasta które są, i które będą mają taki wymóg)- Jest karanie za wulgaryzmy i inne obrazy- Język RP będzie wprowadzany z czasem, jak ustabilizuje się ilość graczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 29 Październik 2011 Zrobisz coś z rolnikami?Obecnie nie ma za bardzo sensu gra rolnikiem. Nikt nie chce kupować chleba, nic nie możemy sami zrobić, żenada trochę, a drwale i górnicy obrastają w kasę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 29 Październik 2011 Ustawiłem, że tylko Farmerzy mogą podnosić surowe mięso, więc górnik zabijając potwory/zwierzęta nie powinien móc zebrać z nich pożywienia. Jeśli nadal będzie problem to napiszcie swoje pomysły na urozmaicenie tej profesji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 29 Październik 2011 Wystarczy poczekać aż zgłodnieją.A jak o tym mowa to z głodem są problemy.Wczoraj miałem głód 100% (zero jedzenia) i nie traciłem życia.Dzisiaj zjadłem z pół godziny temu chleba trochę, nie mam głodu i w ogóle nie schodzi mi. Tak jakby były lagi albo błędy w głodzie.A i czy na serwie działa ta komenda do blokowania drzwi, skrzynek i takich tam? Chciałem wynająć piętro i zrobić osobne wejście żeby eni dawać frienda żeby mógł ktoś cały dom zmieniać tylko drzwi otwierać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 29 Październik 2011 tak jest wpisz ./lwc - tam masz więcej komend, a jeśli chodzi o głód w nocy przetestuje go co i jak, oraz poprawie funkcjonalność farmera (w 1.9 może zamiast alchemika to farmer nim będzie? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 29 Październik 2011 dobry pomysł ale możesz doprowadzić do zbytniego zwiększenia udziału rolnika. Ale to potem.To jest ten temat gdzie mamy się wypowiadać na temat farmera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian3k 1 Napisano 30 Październik 2011 Czy administracja może napisać jakieś drobne " wytyczne " i ograniczenia na temat tego co i jak można budować ?. Niektóre budowle są strasznie wysokie, a nad nimi jeszcze wiszą nieścięte liście i drzewa, to szpeci obraz miasta . Budowle z dirtu to tez lekka przesada. Nie mówię żeby wprowadzać jakiś styl budowy, ale jakieś ogólne zasady by się przydały chyba ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sazyr 15 Napisano 30 Październik 2011 "Podań nie będzie" Czy mógłbym wiedzieć dlaczego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karkoon 36 Napisano 30 Październik 2011 Za mało osób by było (starzy gracze stracą wszystko, odejdą, a nowi nie będą się nadawać do gry) i serwer by odpychał swoimi podaniami choć będzie wtedy wysoka jakość gry.@downDlaczego każdy podaje wiek 12 lat jako wiek dzieci, trolli i całego złego plugastwa D: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sazyr 15 Napisano 30 Październik 2011 Tak, oto właśnie mi chodzi, Polski serwer RP musi stać na wysokim poziomie, według założeń autorów, więc jeśli wiąże się to z ograniczeniem gry dla ludzi w wieku około 12 lat to ja jakoś przeżyje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach