Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
PiotrHyży

Zniszczony Dom (single)

Pytanie

PiotrHyży    1

Pewnego dnia, a dokładniej dzisiaj wyszedłem ze swojego domku na łowy, wróciłem z dosyć obfitym łupem i kiedy wracałem do domku zszokowała mnie jedna rzecz. Około pół domu nagle zniknęło! Cały dach, drugie piętro i nieco ścian też mi zeżarło. Może wiecie co to mogło być? Przy okazji mam dom z drewna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Rapikol    88

Błąd chunków

Też mi się to zdarzyło. Porozwalało mi części świata na różne strony

Jak dobrze poszukasz to w okolicach Twojego domku możesz znaleźć brakujący kawałek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PiotrHyży    1

Yhym.. Rozumiem i dzięki za odpowiedź. Jednak szczerze? Gdzieś tam miałem cichą nadzieję, że to coś bardziej epickiego, ehh... Ale i tak, wielkie dzieki za odpowiedź ;3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PiotrHyży    1

Daj zdjęcie tego bo może jednak to było coś bardziej epickiego.

Chętnie bym tego screena dał jednak już odbudowałem domek cóż...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PiotrHyży    1

To zdemontuj dobudówkę, zrób zdjęcie i zmontuj ponownie, proste.

Może Ty jesteś ale ja nie jestem w stanie pamiętać teraz wszystkich tych klocków które zostały "zeżarte" przez buga i usunięcie ich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PiotrHyży    1

Dobra zdenerwowałem się i to już nie jest śmieszne. Człowiek idzie po drewno, bo zmarnował wiele na odbudowanie domku a jak wraca ten jest pożarty jeszcze bardziej niż był >_> Załączam również screena.

20111024095807.png

20111024095913.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Krapery odpadają, endermany musiałby to atakować przez wiele długich tygodni.

Wiadomo czy ten silverfish żre drewno?

Nie widzę żadnego logicznego wyjaśnienia dla czegoś takiego.

Spróbuj zmienić miejsce zamieszkania.

I otocz dom fosą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Peleos    1

Morze jesli miales jakis ``kominek`` i nie otocyzłeś go np.kamieniem to ci się pewnie częsc domu spaliła , albo jak pod domem masz lawe to co pare chwil powieszhcniea sie pali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
PiotrHyży    1

Morze jesli miales jakis ``kominek`` i nie otocyzłeś go np.kamieniem to ci się pewnie częsc domu spaliła , albo jak pod domem masz lawe to co pare chwil powieszhcniea sie pali.

Myślałem nad tym ale szczerze? Widzisz tą część domku która jest nietknięta? Ta po lewej? Tam właśnie jest kominek otoczony kamieniem z każdej strony... Tą możliwość wykluczyłem na samym początku.

I chłopaki, przeniosłem dom na wodę, nie tyle, że otoczyłem fosą ale po porstu jest zbudowany chyba kratkę nad wodą jeśli pamiętam, póki co nic mi go nie zjadło.

P.S. Peleos - to na prawdę rani jak piszesz nie tylko bez polskich znaków ale też z tak wielkimi błędami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Peleos    1

Myślałem nad tym ale szczerze? Widzisz tą część domku która jest nietknięta? Ta po lewej? Tam właśnie jest kominek otoczony kamieniem z każdej strony... Tą możliwość wykluczyłem na samym początku. I chłopaki, przeniosłem dom na wodę, nie tyle, że otoczyłem fosą ale po porstu jest zbudowany chyba kratkę nad wodą jeśli pamiętam, póki co nic mi go nie zjadło.P.S. Peleos - to na prawdę rani jak piszesz nie tylko bez polskich znaków ale też z tak wielkimi błędami.

Tak jak juz pisalem mam (niestety) niemiecka klawiatore . Wiec przykro mi ze cie tak to "boli".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Tak jak juz pisalem mam (niestety) niemiecka klawiatore . Wiec przykro mi ze cie tak to "boli".

To po niemiecku pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maciej01    7

Sprawdź czy w podziemiach pod domkiem nie ma lawy, bo wygląda trochę jak spalony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Musiałby budować góra metr nad lawą lub przykryć ją i tak palnym materiałem.

A z tego co widzę to podłoga jest cała mimo wełnianego dywanu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...