Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Ksysiek

Własny serwer

Pytanie

Ksysiek    0

Witam.

Chciałbym postawić serwer, którym mógłbym grać z kilkoma kolegami. Ogólnie wiem jak to zrobić, ale mam jeden problem. Posiadam serwer na www.home.pl Business Starter. Problem polega na tym że na serwerze prawdopodobnie nie ma zainstalowanej javy. Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić bo ja nie mam pojęcia, a chciałbym zainstalować ten serwer pobrany z oficjalnej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Mofixil    190

Em, a na własnej maszynie postawić nie można? Biurowy złom na który każdy się nacina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Ksysiek    0

Powiem tak. Mój komputer nie będzie cały czas włączony, a chciałbym aby serwer był dostępny cały czas. Poza tym nie chciałbym aby mi się komputer zacinał, a przy moim komputerze, który jest raczej starszy może się dość mocno zacinać. A gdy mam już serwer, który działa bardzo szybko to nie ma sensu uruchamiać serwera na moim komputerze. Więc ponawiam pytanie czy wie ktoś może jak to zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Potrzebny jest VPS bo nawet jeśli udałoby się namówić adminów home.pl na coś takiego, szlag by ich trafił przez zużycie zasobów serwera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Ksysiek    0

Ogólnie na serwerze mam 50 GB miejsca na dysku i 12 TB transferu więc ja korzystam, a oni muszą sobie radzić w z powstałymi problemami. Niestety nie mam pojęcia ile mój serwer posiada pamięci RAM. Więc teraz pozostaje mi tylko zapytać o możliwość instalacji javy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...