Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
alienjam

Witam wszystkich.

Rekomendowane odpowiedzi

alienjam    0

Po pierwsze, witam wszystkich użytkowników forum i maniaków gry minecraft !

Moja przygodę z tą grą zacząłem ok 2 miesięcy temu i wstyd się przyznać ale dopiero dziś zakupiłem oryginalną wersję, chciałem najpierw zobaczyć, czy warto ;)

W związku z tym pozwolę sobie zadać przy okazji pierwszego posta pytanie...

Grałem wcześniej w wersję 1.7.3 i gdy dziś kupiłem i zainstalowałem oficjalną wersję pobrało mi się od razu 1.8.1. Wiem, że są znaczące różnice a ja przekopiowałem sobie do folderu save pliki mojego świata (zależy mi na nim).

Czy w takim wypadku cieszę się wszystkimi zmianami w pełni ? Bo np niektóre skrzynie wyświetlają mi się w jakby czarnej otoczce (po zniszczeniu i postawieniu ich na nowo problem znika).

Ponadto nie mogę z dyni uzyskać jej nasion (gdzieś czytałem, że jest to teraz możliwe).

Zastanawiam się też, czy mam szanse znaleźć ruiny miasta które też podobno są dodane do tej wersji.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Przyzwyczaj się do bugów, to jest minecraft.

Nasiona dopiero są w 1.9.

Masz szanse znaleźć wioski/lochy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
alienjam    0

Wielkie dzięki za info :)

Co do wiosek/opuszczonych kopalń - rozumiem, że 'dogenerowały' się w moim świecie ale podejrzewam, że nie w moim najbliższym otoczeniu i trzeba szukać daleko ;P

Do bugów się już przyzwyczaiłem ;P

Pierwsze co rzuciło mi się dosyć mocno w oczy po zmianie to o wiele mniejsza liczba neutralnych mob-ów i o wiele mniejsza ilość respown-ujących się potworów w farmie potworów.

Poza tym - mógłby mi ktoś dokładnie przybliżyć idee paska doświadczenia i głodu ? Po co mam zbierać te kulki doświadczenia skoro nic z nich nie mam ?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...