wasder26 0 Napisano 2 Październik 2011 Cześć, Zapewne niewielu z was pamięta te czasy, kiedy creepery były czarne, a zielona trawka sprawiała, że minecraft był odprężającą grą... Teraz nie musicie pobierać z internetu starszych wersji, bez możliwości spania, bez wilków itd. Dzisiaj postanowiłem zrobić texture packa, który sprawia, żę wszystkie możliwe klocki wyglądają jak z wersji Survival Test do Infdev. Texturka działa tylko na wersji Beta 1.9 Pre-release 2 i starszych wersjach bety. Link do pobrania textury jest tutaj:/>http://www.speedyshare.com/files/30565765/Infdev_Texture_1.4.0.zipNiedługo dodam także filmik przedstawiający zmiany w tym texture packu Zapraszam do pobierania!A oto filmik:/>http://www.youtube.com/watch?v=PR8LtExFnUs&feature=channel_video_title Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wirtualnosc 0 Napisano 2 Październik 2011 Grałem w Minecrafta od wczesnych wersji Classica (ba, nawet dzisiaj udało mi się pograć w Indeva) i odkąd wprowadzili creepery, ich wygląd się nie zmieniał - za to pająki były kiedyś ciemniejsze (w plikach classica powinna być teksturka).Wszystko nawet nieźle wygląda, ale te bloczki żelaza, złota i diamentu mogłeś sobie darować Tak wyglądają tylko brzydziej, no a teksturka którą mają teraz w Becie jest taka sama jak na górze tych bloczków w obecnej wersji classica.No i wypadałoby odróżnić jakoś jednak te różne rodzaje liści i pni - chociażby jasnością (gdyż nie można ich stackować razem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vatx 0 Napisano 4 Październik 2011 Fakt, Creepy nigdy nie były czarne, ogólnie wszystko co mówił Wirtu.Wciąż wolałbym dostać normalnego InDeva i tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wasder26 0 Napisano 5 Październik 2011 Rozumiem, ale z tego co mi wiadomo creeper był ciemniejszy . Widziałem na internecie filmik z wersji Survival test z czarnym creeperem, a tutaj jest wycinek z minecraft wiki na dowód ciemności creepera (Dział Historia).Ale jak mówiłem na filmiku, nie grałem nigdy w te poprzednie wersje (-_-), gram dopiero od beta 1.7.3, ale takie uwagi są dla mnie ważne więc spoko. Czyli mam zmienić:-Złote jabłka żeby się nie błyszczały.-Poprawić creepery na ich aktualny wygląd. (Tutaj macie dowód, że creepery były ciemne:Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. )A co do bloków złota, diamentów, jak dla mnie taki wygląd jest lepszy, dopiero jak wszystko będzie gotowe to dam wersję z aktualnym złotem, żelazem itd.Bloki drewna- Dobrze, ale zrobię to w inny sposób. Drzewa normalne zostawię, ale świerki będą JAŚNIEJSZE, bo w końcu o to chodzi aby wszystko było jasne A liście też coś pokombinuje.A jeszcze dirt, jeszcze troszkę go rozjaśnię, ponieważ słońce teraz inaczej oświetla i trawa dalej jest ciemniejsza niż była. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 7 Napisano 6 Październik 2011 > infdev texture pack> filmik> oświetlenie> creativepo prostu zrób ripa teksturek z indevazmień jedzenie na cooked porkchopy i zwykłe porkchopykaktusy zastąp piaskiemnasiona pozamieniaj na ziarnapozmieniaj napisy zmień wszystkie schodki na zwykłe slabydodaj mini moda który zmienia napis 'minecraft beta pre release 1.9 v2' na 'Minecraft Indev'sandstone? nope.avi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkateKoliva 31 Napisano 10 Luty 2012 Filmiku nie ma i linku do paczki takze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MineBlock Hlolek 13 Napisano 6 Marzec 2012 Creepery były ciemne, a gdy się je walnęło to były takie jakie teraz. P.S. Filmik jest o Survival Test, a nie o Indev. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach