Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
wasder26

Indev - Texture pack

Rekomendowane odpowiedzi

wasder26    0

Cześć,

Zapewne niewielu z was pamięta te czasy, kiedy creepery były czarne, a zielona trawka sprawiała, że minecraft był odprężającą grą... Teraz nie musicie pobierać z internetu starszych wersji, bez możliwości spania, bez wilków itd. Dzisiaj postanowiłem zrobić texture packa, który sprawia, żę wszystkie możliwe klocki wyglądają jak z wersji Survival Test do Infdev. Texturka działa tylko na wersji Beta 1.9 Pre-release 2 i starszych wersjach bety. Link do pobrania textury jest tutaj:
/>http://www.speedyshare.com/files/30565765/Infdev_Texture_1.4.0.zip

Niedługo dodam także filmik przedstawiający zmiany w tym texture packu :) Zapraszam do pobierania!

A oto filmik:
/>http://www.youtube.com/watch?v=PR8LtExFnUs&feature=channel_video_title

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wirtualnosc    0

Grałem w Minecrafta od wczesnych wersji Classica (ba, nawet dzisiaj udało mi się pograć w Indeva) i odkąd wprowadzili creepery, ich wygląd się nie zmieniał - za to pająki były kiedyś ciemniejsze (w plikach classica powinna być teksturka).

Wszystko nawet nieźle wygląda, ale te bloczki żelaza, złota i diamentu mogłeś sobie darować :P Tak wyglądają tylko brzydziej, no a teksturka którą mają teraz w Becie jest taka sama jak na górze tych bloczków w obecnej wersji classica.

No i wypadałoby odróżnić jakoś jednak te różne rodzaje liści i pni - chociażby jasnością (gdyż nie można ich stackować razem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vatx    0

Fakt, Creepy nigdy nie były czarne, ogólnie wszystko co mówił Wirtu.

Wciąż wolałbym dostać normalnego InDeva i tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wasder26    0

Rozumiem, ale z tego co mi wiadomo creeper był ciemniejszy . Widziałem na internecie filmik z wersji Survival test z czarnym creeperem, a tutaj jest wycinek z minecraft wiki na dowód ciemności creepera (Dział Historia).

Ale jak mówiłem na filmiku, nie grałem nigdy w te poprzednie wersje (-_-), gram dopiero od beta 1.7.3, ale takie uwagi są dla mnie ważne więc spoko.

Czyli mam zmienić:

-Złote jabłka żeby się nie błyszczały.

-Poprawić creepery na ich aktualny wygląd. (Tutaj macie dowód, że creepery były ciemne:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

)

A co do bloków złota, diamentów, jak dla mnie taki wygląd jest lepszy, dopiero jak wszystko będzie gotowe to dam wersję z aktualnym złotem, żelazem itd.

Bloki drewna- Dobrze, ale zrobię to w inny sposób. Drzewa normalne zostawię, ale świerki będą JAŚNIEJSZE, bo w końcu o to chodzi aby wszystko było jasne :)

A liście też coś pokombinuje.

A jeszcze dirt, jeszcze troszkę go rozjaśnię, ponieważ słońce teraz inaczej oświetla i trawa dalej jest ciemniejsza niż była.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maciej01    7

> infdev texture pack

> filmik

> oświetlenie

> creative

po prostu zrób ripa teksturek z indeva

zmień jedzenie na cooked porkchopy i zwykłe porkchopy

kaktusy zastąp piaskiem

nasiona pozamieniaj na ziarna

pozmieniaj napisy

zmień wszystkie schodki na zwykłe slaby

dodaj mini moda który zmienia napis 'minecraft beta pre release 1.9 v2' na 'Minecraft Indev'

sandstone? nope.avi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...