Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Kadet

Minecraft , wymogi !?

Pytanie

Kadet    0

Witam , jestem nowy na tym forum . Ok to moze bez owijania w bawełnę :) . Wiec tak problem tkwi w , że minecraft beta 1.8.1 strasznie mi sie "tnie". Mozna powiedziec ze mam pokaz slajdow ale mam wszystkie ustawienia na minimalne , nawet mgłe ;/ . Mój sprzet: Procesor-Amd Athlon 3000+ 1,81GHz . 3GB RAM .

Karta graficzna:

256MBATI Radeon X300/X550/X1050 Series (Nieznany)

256MBATI Radeon X300/X550/X1050 Series Secondary (Nieznany)

CrossFire Wyłączony

Na tym sprzecie da rade grac w MC czy nie bardzo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Kadet    0

Nie , nie orginał miałam zamiar kupic ale najpierw wolałem sprawdzic . Ale nie wiem czy mi sie opłaca jak sie tak tnie ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Kadet    0

Czyli po prostu muszę sobie zainwestować w nowy sprzęt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Santa Tomas    0

Zawsze można coś pokombinować. Podam chociażby przykład mojego netbooka. 2-rdzeniowy 1Ghz procesor + 2 GB ramu + nie wiem pamiętam jaka dokładnie karta graficzna. Odpalam minecrafta z myślą "pewno nie pójdzie" i mam 6 fps. Stwierdziłem jednak, że się nie poddam. Podmienienie texturepacka na inny zwiększyło mi fps'y do około 14. A gdy odpaliłem tryb multiplayer [gdzie obsługą świata jest zajęty przecież serwer]... miałem średnio 20 fpsów!

W dodatku jest mod Optifine - podobno dodaje gdzieś koło 20 fpsów, ale wciąż pracują nad aktualizają tego moda dla wersji Minecrafta numer 1.8.1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Kadet    0

Ehhhh :< , słyszałem ostatnio ze gry muszą mieć 30fps+ żeby płynnie "chodzić" . Ja mam ich 35-40 a gra nadal się tnie xD .

Oczekuje jasnej odpowiedzi i wytłumaczenia czemu tak jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Bo masz co chwila przycinki z powodu ładowania nowych elementów?

Mnie CSS chodzi przy 150FPS i co chwila tnie, w przeciwieństwie do BF3 który chodzi na med-high przy 50FPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Kadet    0

koles mam ochote cie pocisnac ale tego nie zrobi bo nie mam sił -.- . Nie mam pojecia co ma css do MC .............. Albo pisz na temat albo nie pisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

koles mam ochote cie pocisnac ale tego nie zrobi bo nie mam sił -.- . Nie mam pojecia co ma css do MC .............. Albo pisz na temat albo nie pisz

<nastawia twarz>

Dajesz!

Mówię tylko że mimo tych iluśtam-set FPSów co chwila Cię przycina bo akurat komputer w tym momencie zużywa całą moc obliczeniową przez chwilę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Kadet    0

hmm ale to nie ma nic wspólnego z CSS poniewaz w CSS masz mapke i ona jest i bedzie a w MC masz inna mape(nigdy nie trafisz na taka sama). Po 30m nadal mi sie tnie a wszystkie "chunky"(nie wiem czy dobrze napisałem) powinny sie juz załadowac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

hmm ale to nie ma nic wspólnego z CSS poniewaz w CSS masz mapke i ona jest i bedzie a w MC masz inna mape(nigdy nie trafisz na taka sama). Po 30m nadal mi sie tnie a wszystkie "chunky"(nie wiem czy dobrze napisałem) powinny sie juz załadowac .

Jak biegniesz na pałę dalej to mapa wciąż się generuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Kadet    0

Tak ale nawet jak odkryje spory kawałek to i tak mi laguje nawet jak jestem na tym odkrytym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...