- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Windows vista minecraft problem
Pytanie zadane przez
rolnik999
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Mam pewien problem. Kiedyś grałem w zpiraconego minecrafta i lubił mi wyskakiwać tzw. blackscreen. Myślałem, że to wina pirata a więc kupiłem oryginalną wersję gry.
Cieszyłem się, że to już będzie koniec z problemami ale niestety nie na długo. Cały czas grałem z jakieś 5-10 minut i blackscreen.
Ale teraz to już trochę przegięcie mi się zrobiło z minecraftem. Mianowicie wkurzyłem sie na blackscreena i zainstalowałem najnowszą javę i .NET framework 4.0 i teraz jest jeszcze gorzej.
Co prawda nie wyskakuje blackscreen ale jest tego powód - nie ma czasu na wyskoczenie.
Problem jest taki, że pogram chwilę w minecrafta (1-2 minuty) i nagle łapię takiego wielkiego laga. Mogę czekać godzinę, mogę klikać a za każdym razem jest brak odpowiedzi.
Vista prosi tylko o zamknięcie problemu lub ewentualne wyszukanie rozwiązania.
Nic nie wgrywałem więc minecraft jest czysty ( taki jak na starcie ). Nie chcę zbytnio grać w przeglądarce bo to psuje trochę, że tak powiem komfort bo w małym okienku trzeba grać...
Jak ktoś miał taki problem albo ma taki problem niech napisze w tym dziale. Jak ktoś go rozwiązał to także proszę o napisanie.
Dziękuję!
Mogę dodać wam video jak mi się buguje
EDIT:
Po 2 dniach szukania udało mi się znaleźć rozwiązanie. Wszystko z minecraftem wróciło do starej wersji crashy (blackscreen).
Jakby wam stało się coś podobnego to tu jest rozwiązanie:
Podobno wystarczy zaktualizować sterowniki grafiki ale ja zrobiłem tak:
- Usunąłem javę,
- Usunąłem Minecrafta
- Ściągnąłem i zainstalwałem/zaktualizowałem sterowniki karty graficznej,
- Ściągnąłem Java z instalatorem OFFLINE
- Ściągnąłem Minecrafta
- Zainstalowałem wszystko co ściągnąłem.
I został mi tylko do naprawienia blackscreen...
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi