Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
rolnik999

Windows vista minecraft problem

Pytanie

rolnik999    0

Mam pewien problem. Kiedyś grałem w zpiraconego minecrafta i lubił mi wyskakiwać tzw. blackscreen. Myślałem, że to wina pirata a więc kupiłem oryginalną wersję gry.

Cieszyłem się, że to już będzie koniec z problemami ale niestety nie na długo. Cały czas grałem z jakieś 5-10 minut i blackscreen.

Ale teraz to już trochę przegięcie mi się zrobiło z minecraftem. Mianowicie wkurzyłem sie na blackscreena i zainstalowałem najnowszą javę i .NET framework 4.0 i teraz jest jeszcze gorzej.

Co prawda nie wyskakuje blackscreen ale jest tego powód - nie ma czasu na wyskoczenie.

Problem jest taki, że pogram chwilę w minecrafta (1-2 minuty) i nagle łapię takiego wielkiego laga. Mogę czekać godzinę, mogę klikać a za każdym razem jest brak odpowiedzi.

Vista prosi tylko o zamknięcie problemu lub ewentualne wyszukanie rozwiązania.

Nic nie wgrywałem więc minecraft jest czysty ( taki jak na starcie ). Nie chcę zbytnio grać w przeglądarce bo to psuje trochę, że tak powiem komfort bo w małym okienku trzeba grać...

Jak ktoś miał taki problem albo ma taki problem niech napisze w tym dziale. Jak ktoś go rozwiązał to także proszę o napisanie.

Dziękuję!

Mogę dodać wam video jak mi się buguje :)

EDIT:

Po 2 dniach szukania udało mi się znaleźć rozwiązanie. Wszystko z minecraftem wróciło do starej wersji crashy (blackscreen).

Jakby wam stało się coś podobnego to tu jest rozwiązanie:

Podobno wystarczy zaktualizować sterowniki grafiki ale ja zrobiłem tak:

- Usunąłem javę,

- Usunąłem Minecrafta

- Ściągnąłem i zainstalwałem/zaktualizowałem sterowniki karty graficznej,

- Ściągnąłem Java z instalatorem OFFLINE

- Ściągnąłem Minecrafta

- Zainstalowałem wszystko co ściągnąłem.

I został mi tylko do naprawienia blackscreen...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Michaell    24

Jeżeli grasz na Far - niestety, należy to zmniejszyć.

Jeżeli grasz na Fancy - także wypadałoby, ale to już szczególnie jeżeli powyższy sposób nie pomaga (ja niestety także mam ten problem i jedynie wyłączenie fancy mi pomaga).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...