Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Danoniero

Spadek FPS przy graniu multiplayer

Pytanie

Danoniero    0

Witam. Od razu zaznaczam Minecrafta mam oryginalnego, próbowałem go przeinstalować jak również i jave, nic to nie dało. Problem zaczął się od wersji 1.8.1. Ponieważ nagrywam minecrafta z fabułą zrobiłem sobie serwer hamachi, po ostatnim updacie gdy na niego wchodze mam 1-3 klatki na sekunde nie da się po prostu grać, w singlu śmiga wszystko bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Mofixil    190

Klient+Serwer+Nagrywanie na jednym kompie, pomyśl dalej dlaczego masz 1-3FPSy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Danoniero    0

Widać nie zrozumiałeś, nagrywam inne gry bardziej sprzętożerne i nie mam żadnego problemu, co więcej przy wersji 1.7 i starszych wszystko było ok, nawet na 1.8 nagrałem 2 odcinki nagrywając Frapsem i mając 40-60 klatek, teraz po aktualizacji niestety nie i nawet wracanie do starszych wersji nic nie daje. A co do nagrywania to nawet nie moge tego zrobić bo bez tego mam 3 klatki. Więc prosze o nie wróżenie z fusów tylko podanie jakiegoś możliwego rozwiązania. Żeby zapobieć wypisywania kolejnych tego typu postów moja konfiguracja:

Windows 7 64 bit

6GB ram

Intel Core 2 duo 3ghz

G Force gtx 460

Mam zainstalowaną 64 bitową jawe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

W 1.8 z wielu powodów optymalizację szlag trafił, 90% społeczności nie pogra 5 minut i sypie im Out of Ram, jesteś jednym z tych farciarzy co mają te 3FPSy.

Nie rozumiem też fenomenu stawiania serwera hamachi do nagrywania filmu, chyba że masz kilku przydupasów...

A z konfigiem to ja miałem wróżyć z fusów?

A 3/4 tych bardziej sprzętożernych gier ma wymagania na max w fullHD niższe niż MC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Danoniero    0

Z tymi wymaganiami troszke przesadziłeś, gra po prostu potrzebuje optymalizacji, co do hamachi to tak, mam właśnie kilku przydupasów:P

W takim razie czekam z nadzieją na 1.9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190

Na Tiny wyciągniesz więcej FPS ale dużo częściej będą spadki przez ładowanie chunków, chyba że masz MC na SSD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...