Sh0uterS 1 Napisano 25 Styczeń 2021 Witam drodzy forumowicze, jestem tutaj nowy, stwierdziłem, że może tutaj dowiem się jak robić takie mapki, wiem że jest to budowane na pewnym obszarze, w tym przypadku 128x128 gdyż podstawowa mapa ma taki zakres obejmowania bloków, ale gdy zabuduję teren 128x128 i wygeneruję PPM mapkę na środku łapie mi ona boczne obszary, a nie środek Dlaczego tak się dzieje, może robię coś źle, proszę o pomoc. Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldToy 4 Napisano 25 Styczeń 2021 Jakbym miał robić normalnie na survival bez żądnych narzędzie do tego, to najpierw zrobiłbym mapę w losowym miejscu, potem za jej pomocą oznaczył blokami obszar gdzie wypadają krawędzie i wtedy możesz rysować/budować dokładnie tam gdzie chcesz. Potem nowa czysta mapa i łapiesz ją w tym samym miejscu co pierwszą. Ale obawiam się że to czasochłonna metoda Powodzenia ---------------------------------------------------------------------------------------------------- twitch.tv/oldtoy_me facebook.com/oldtoy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sh0uterS 1 Napisano 26 Styczeń 2021 11 godzin temu, oldToy napisał: Jakbym miał robić normalnie na survival bez żądnych narzędzie do tego, to najpierw zrobiłbym mapę w losowym miejscu, potem za jej pomocą oznaczył blokami obszar gdzie wypadają krawędzie i wtedy możesz rysować/budować dokładnie tam gdzie chcesz. Potem nowa czysta mapa i łapiesz ją w tym samym miejscu co pierwszą. Ale obawiam się że to czasochłonna metoda Powodzenia ---------------------------------------------------------------------------------------------------- twitch.tv/oldtoy_me facebook.com/oldtoy Tak tylko ja muszę to zrobić na działkach na serwerze, a tam już nie ma takiej swobody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldToy 4 Napisano 26 Styczeń 2021 (edytowane) skoro to jest na działkach to może idzie kupić takie mapy. Wątpię żeby ktoś sam je robił nie mając takiej możliwości na zewnętrznym serwerze. A najprościej zapytaj samego właściciela działki A przyjrzałem się screenowi i przecież idzie kupić od niego taką mapę to na pewno są gotowce do zdobycia w jakiś ewentach itp. Potem jak już masz jedną duplikowanie jej to po prostu wsadzenie jej do craftingu razem z pustą mapą i masz już 2 Edytowane 26 Styczeń 2021 przez oldToy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach