Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Sh0uterS

Jak robić takie mapki?

Rekomendowane odpowiedzi

Sh0uterS    1

Witam drodzy forumowicze, jestem tutaj nowy, stwierdziłem, że może tutaj dowiem się jak robić takie mapki, wiem że jest to budowane na pewnym obszarze, w tym przypadku 128x128 gdyż podstawowa mapa ma taki zakres obejmowania bloków, ale gdy zabuduję teren 128x128 i wygeneruję PPM mapkę na środku łapie mi ona boczne obszary, a nie środek ? Dlaczego tak się dzieje, może robię coś źle, proszę o pomoc.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oldToy    4

Jakbym miał robić normalnie na survival bez żądnych narzędzie do tego, to najpierw zrobiłbym mapę w losowym miejscu, potem za jej pomocą oznaczył blokami obszar gdzie wypadają krawędzie i wtedy możesz rysować/budować dokładnie tam gdzie chcesz. Potem nowa czysta mapa i łapiesz ją w tym samym miejscu co pierwszą. 

Ale obawiam się że to czasochłonna metoda ?

Powodzenia

----------------------------------------------------------------------------------------------------

twitch.tv/oldtoy_me    facebook.com/oldtoy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sh0uterS    1
11 godzin temu, oldToy napisał:

Jakbym miał robić normalnie na survival bez żądnych narzędzie do tego, to najpierw zrobiłbym mapę w losowym miejscu, potem za jej pomocą oznaczył blokami obszar gdzie wypadają krawędzie i wtedy możesz rysować/budować dokładnie tam gdzie chcesz. Potem nowa czysta mapa i łapiesz ją w tym samym miejscu co pierwszą. 

Ale obawiam się że to czasochłonna metoda ?

Powodzenia

----------------------------------------------------------------------------------------------------

twitch.tv/oldtoy_me    facebook.com/oldtoy

Tak tylko ja muszę to zrobić na działkach na serwerze, a tam już nie ma takiej swobody ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oldToy    4

skoro to jest na działkach to może idzie kupić takie mapy. Wątpię żeby ktoś sam je robił nie mając takiej możliwości na zewnętrznym serwerze. A najprościej zapytaj samego właściciela działki ?

A przyjrzałem się screenowi i przecież idzie kupić od niego taką mapę ? to na pewno są gotowce do zdobycia w jakiś ewentach itp. Potem jak już masz jedną duplikowanie jej to po prostu wsadzenie jej do craftingu razem z pustą mapą i masz już 2 ?

Edytowane przez oldToy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...