Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
maciej01

Biały ekran Minecrafta w przeglądarce.

Pytanie

maciej01    7

Otóż tak. Od czasu pierwszego wydania alphy i klienta do pobrania, miałem czarny ekran. Najnowsza java, jre, itp. Ostatnio, udało mi się aby CHOCIAŻ by mi działał w offline mode. Jakie zastosowałem rozwiązanie? :) W tym przypadku, według doktora House, był to wadliwy klient. Twórca zeppelina moda pomógł, dając w swoim temacie taki pliczek bat:

java -Xms512m -Xmx1024m -cp "%APPDATA%\.minecraft\bin\minecraft.jar;%APPDATA%\.minecraft\bin\jinput.jar;%APPDATA%\.minecraft\bin\lwjgl.jar;%APPDATA%\.minecraft\bin\lwjgl_util.jar" -Djava.library.path="%APPDATA%\.minecraft\bin\natives" net.minecraft.client.Minecraft

Wszystko pięknie, wyszło 1.8 - pograłem godzinkę, patrzę, resetuję stronę (bo co 3 minuty wywalało z gry!), a tu - "Strony nie znaleziono! ramsramtam" No dobra, wchodzę na minecraft.net - nowa strona, zmiana linku na /play/ z /game/ - patrzę, czarny ekran, wywalam %appdata% z minecraftem, pobiera mi pliki itd, czarny ekran. A więc, potrzebuję szybkiego rozwiązania, zanim mi zreclaimują lot na buxville.

Aha, na normalnym kliencie nie mogło znaleźć serwerów, była tylko potem opcja Try Again i Play Offline, nie wiem czemu, ale może dlatego, że za każdym uruchomieniem komputera ustawia się data na 1 stycznia 2005 :)

~maciej

Aha,

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

jak by co. Tak dla upewnienia.

Edytowane przez maciej01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Rapikol    88

Więc

- Specyfikacja komputera

- W jakiej przeglądarce włączasz MC?

- Przeinstalowanie MC

Teraz coś mocniejszego - jak bardzo chcesz odzyskać gre i wszystkie sposoby zawiodły... to...

FORMAT CAŁEGO DYSKU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Asgaroth da Fae   
Gość Asgaroth da Fae

za każdym uruchomieniem komputera ustawia się data na 1 stycznia 2005 :)

Zacznij od wymiany baterii na płycie głównej ;)

A jeśli o błędy w połączeniu w kliencie:

1) sprawdz czy firewall wypuszcza klienta minecraft (odpowiednio ustawiona reguła)

2) Próbuj do skutku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maciej01    7

Więc

- Specyfikacja komputera

- W jakiej przeglądarce włączasz MC?

- Przeinstalowanie MC

Teraz coś mocniejszego - jak bardzo chcesz odzyskać gre i wszystkie sposoby zawiodły... to...

FORMAT CAŁEGO DYSKU

Hm, format już miałem :)

Włączam w Firefoxie Minecrafta, ponieważ tylko w firefoxie mi działa.

Przeinstalowywałem wiele razy minecrafta.

Btw. jak sprawdzić specyfikację kompa? W każdym razie, mam OS 32, nie 64 i 2 gb ramu.

Firewalla mam Comodo antivirus, miałem przedtem żadnego, nie działało, a jak mój klient próbuje się połączyć, to nie wywala żadnego błędu.

Baterię zrobię jak uzbieram kaskę lub brat się dorzuci. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość Asgaroth da Fae   
Gość Asgaroth da Fae

Hm, format już miałem :)

Włączam w Firefoxie Minecrafta, ponieważ tylko w firefoxie mi działa.

Przeinstalowywałem wiele razy minecrafta.

Btw. jak sprawdzić specyfikację kompa? W każdym razie, mam OS 32, nie 64 i 2 gb ramu.

Firewalla mam Comodo antivirus, miałem przedtem żadnego, nie działało, a jak mój klient próbuje się połączyć, to nie wywala żadnego błędu.

Baterię zrobię jak uzbieram kaskę lub brat się dorzuci. ;)

Specyfikację komputera sprawdzisz tu:

Start->Panel Sterowania ->System (zakładając że to windows ;) )

Co do ustawiania daty, to o ile nie grzebałeś w zworkach na płycie głównej to wymiana baterii jest jedynym rozwiązaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Damianu    4

Tak jak mówi pesio, zmień baterię na płycie głównej naprawi to wszystkie twoje problemy. Jako że to korzysta z daty, a twój komputer nie umie jej naliczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...