Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
mietek12

Jak uzyskać dostęp do komend

Pytanie

mietek12    0

Dodałem dysk SSD, kopiowałem zawartość dysku C ale potem coś nie wyszło i trzeba było zainstalować win10 od nowa no i okazało się, że straciłem wszystkie światy. Zainstalowałem lauchera, ale w nowym świecie nie mogę wprowadzać komend. Pamiętam, że jak tworzyło się nowy świat, w ustawieniach była zakładka nie tracenia inwentarza i stosowania kodów, a obecnie tego nie znalazłem. W wypadku śmierci Stewa traci się inwentarz, nie można wpływać na przebieg gry. Co trzeba zrobić by bez żadnych modów uzyskać dostęp do komend?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
mietek12    0

Sam sobie odpowiadam, uważam że będzie to pomocą dla początkujących w tej grze takich jak ja. Okazało się, że kolejne uprawnienia do debugowania, dostępu do komend przychodzą wraz z ilością tworzonych światów od początku zainstalowania lauchera. W pierwszym stworzonym świecie po zainstalowaniu lauchera nie było żadnych uprawnień, ani do zmiany trybu gry z przetrwania na kreatywny i na odwrót, w kolejnych tworzonych światach był dostęp do następnych uprawnień a w piątym świecie jest dostęp do wszystkich komend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi