kicia900 0 Napisano 3 Grudzień 2020 (edytowane) Od razu mówię, że nie jestem graczem nonpremium i posiadam zakupionego oryginalnego Minecrafta. Martwię się o to, że po migracji konta Mojang do Microsoft, zostanie zablokowane nonpremium a wtedy gra straci jedną trzecią graczy i upadnie większość serwerów. Powiedzcie, czy to możliwe, żeby się tak stało? Edytowane 3 Grudzień 2020 przez kicia900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dovsan 1 Napisano 3 Grudzień 2020 2 godziny temu, kicia900 napisał: Od razu mówię, że nie jestem graczem nonpremium i posiadam zakupionego oryginalnego Minecrafta. Martwię się o to, że po migracji konta Mojang do Microsoft, zostanie zablokowane nonpremium a wtedy gra straci jedną trzecią graczy i upadnie większość serwerów. Powiedzcie, czy to możliwe, żeby się tak stało? O nie!!! Jeśli tak będzie, pelerynka nie będzie miała żadnej wartości bo każdy ją będzie miał. Raczej jest to mało prawdopodobne przynajmniej do wersji 1.16, wcześniejsze nie mają nowych funkcji bezpieczeństwa. Trzeba zwrócić uwagę na to jak serwery rozwiązują wchodzenie graczy non-premium na serwer. Otóż w ustawieniach serwera wpisują online-mode=false. Słyszałem że microsoft może usunąć opcje zmienienia tej zasady, ale tego nie robi bo serwery by upadły, ba nawet na początku tej zasady nie było. Mogli grać tylko gracze z kontem minecraft. Według mnie gracze non-premium będą mogli nadal grać, jakby microsoft chciało usunąć tą zasadę to zrobili by to już dawno. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach