Sahesaro 1 Napisano 12 Wrzesień 2011 Notch wydaje bardzo późno aktualizacje. Błagam, nie rozśmieszajcie mnie twierdzeniem, że ma własne życie. Można pogodzić życie z pracą, a on tę pracę zwyczajnie olewa. Zarabia miliony i jest zobowiązany do wydania aktualizacji na czas. 3 milionów graczy kupiło tego cholernego minecrafta, a on sobie nas zwyczajnie w jaja robi. Kupiliśmy tą grę i mamy prawo czegoś od nich wymagać, prawda? Poza tym dlaczego tak duża firma, jaką jest Mojang nie testuje produktu przed wydaniem ? To bardzo duża firma, ma pieniądze, aby zatrudnić ogrom testerów, którzy sprawnie wyłapią bugi i inne błędy. A oni co ? Podają datę aktualizacji, bo przez ostatnie miesiące się obijali zamiast testować nowej wersji. I nie wmówicie mi, że tak nie jest. Przełożona data zderzyła się ze sporą krytyką wśród graczy, więc dopiero po tym zabrali się do roboty. Poza tym nie wierzę, że w ciągu dwóch miesięcy, firma, w której zatrudniono setki ludzi, nie jest w stanie dodać kilku nowości i poprawek. Wszystko przekładają, ułatwiają i kombinują tak, aby kosztem małego wysiłku zdobyć jeszcze więcej pieniędzy.Ja nie żałuję swoich 60 zł. Żałuję, że przeznaczyłem to na tego człowieka, który zwyczajnie nas wykorzystuje. 180 milionów złotych zarobił Notch na naszej naiwności. Zadajmy sobie jednak jedno pytanie - ile szpitali bądź schronisk mogło zostać wybudowanych za te pieniądze ? Było warto?Zaraz zostanę zhejtowany przez miliony Notch-fanów tłumaczących, że notch ma własne życie. Owszem, ma własne życie i nikt mu tego nie zabierze. Jednak w życiu jest także czas na pracę, a jak widać, on tego czasu nie znajduje. Ah, zapomniałem. Odpisuje Wam na twitterze. Rzeczywiście, bardzo frustrujące zajęcie dla szefa firmy, wydającej jedną ze sławniejszych gier na świecie :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 12 Wrzesień 2011 W sumie to gdyby nie fakt, że podał dokładną datę nie byłoby teraz takiego zamieszania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zampa2 35 Napisano 12 Wrzesień 2011 Przede wszystkim to źle przeprowadzają takie akcje - niepotrzebnie informują o przebiegu tworzenia i podają datę wydania bez uwzględnienia możliwości wystąpienia problemów. Zamiast tego powinni informować tylko i wyłącznie o tym, co będzie w aktualizacji. Potem mają dość dużo czasu, by napisać te aktualizacje, przetestować 2 razy, zrobić bugfixy i dopiero potem wydać.Rozumiem twoje oburzenie, bo z początku 1.7 miało zawierać wszystko, co teraz ma 1.7, 1.8 i przyszłe 1.9.BTW nie zapominajmy, że niedawno notch się ożenił, więc może mieć problemy xd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joz 10 Napisano 12 Wrzesień 2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sahesaro 1 Napisano 12 Wrzesień 2011 Liczyłem na jakieś inteligentniejsze wypowiedzi, niż wklejanie obrazków z internetu, Joz.Rabus, słuszna uwaga. Jednak w dużej firmie, jaką jest Mojang taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Albo nie powinni podawać daty, albo powinni przygotować wszystko na czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joz 10 Napisano 12 Wrzesień 2011 Z tym że ten obrazek idealnie obrazuje to co chciałem wyrazić. Twój post jest opinią do której masz pełne prawo. Jest błędna, ale masz prawo nie przyjmować tego do wiadomości. A ja, mam pełne prawo ją wyśmiać, olać i zapomnieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 7 Napisano 12 Wrzesień 2011 No cholera. Notch jest programistą, gdybyś próbował być programistą, to taki hater jak ty to by wymiękł. Podczas programowania robi się bardzo dużo bugów, a żebyś wiedział ile zajmuje mu dodanie jednego przedmiotu. Minecraft to trudna do kodowania gra, więc nie hejtuj Notcha i _jeba. Np. Dodanie endermana zajęło mu napewno dużo czasu. Kupiłem minecrafta za 40 zł, nie żałuję moich pieniędzy, poprzeglądaj sobie w takim razie stare posty Notcha, zobacz, jak szybko wydawał aktualizacje. Małe, ale za to szybko. Podobnie jest teraz, tylko że dodaje on rzeczy. Testerzy są drodzy, a Mojang to zaledwie firma która ma ~10 osób. firma, w której zatrudniono setki ludzi,meheheOn pracy nie olewa, on zarabia też na życie tą grą, Mojang był tak dobry że wypuścił pre-release i trochę uspokoił wiarę, nie czytasz źródeł? Jeśli chcesz, aby wypuścili szybko 1.8, to przypomnę (Większość osób to pamięta) aktualizację z server-side inventory. Co prawda, była to wielka zmiana, ale masa bugów. Tak podobnie by się stało z 1.8, gdyby szybko wypuścili! Raz mi to osoba wmówiła, to teraz tępię inne mendy którym ze 20 powtarzało! Mów mi że jestem hipokrytą, ale wyrażam swoje zdanie. 180 milionów złotych? A podatki? PayPal też część sobie ucina, on kupuje chleb itp. Btw, jeśli taki post napisze ktoś z 9 postami to nie zazna uznania, szczególnie jeśli kupił minecrafta w becie. Too long ; Dont read Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sahesaro 1 Napisano 12 Wrzesień 2011 W takim razie mnie oświeć i powiedz co w niej jest nie tak. Poza tym nie rozumiem pojęcia "Opinia jest błędna". Opinia to opinia. Nie może być błędna. To jest po prostu moje zdanie, a nie żadna teza.@Maciej Problem w tym, że nie podałem czy jest to kwota brutto czy netto.'napisze ktoś z 9 postami to nie zazna uznania, szczególnie jeśli kupił minecrafta w becie. 'Czyżby dyskryminacja ? Niezłe warunki tutaj panują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zampa2 35 Napisano 12 Wrzesień 2011 No cholera. Notch jest programistą, gdybyś próbował być programistą, to taki hater jak ty to by wymiękł. Podczas programowania robi się bardzo dużo bugów, a żebyś wiedział ile zajmuje mu dodanie jednego przedmiotu. Minecraft to trudna do kodowania gra, więc nie hejtuj Notcha i _jeba. Np. Dodanie endermana zajęło mu napewno dużo czasu. Kupiłem minecrafta za 40 zł, nie żałuję moich pieniędzy, poprzeglądaj sobie w takim razie stare posty Notcha, zobacz, jak szybko wydawał aktualizacje. Małe, ale za to szybko. Podobnie jest teraz, tylko że dodaje on rzeczy. Testerzy są drodzy, a Mojang to zaledwie firma która ma ~10 osób. meheheOn pracy nie olewa, on zarabia też na życie tą grą, Mojang był tak dobry że wypuścił pre-release i trochę uspokoił wiarę, nie czytasz źródeł? Jeśli chcesz, aby wypuścili szybko 1.8, to przypomnę (Większość osób to pamięta) aktualizację z server-side inventory. Co prawda, była to wielka zmiana, ale masa bugów. Tak podobnie by się stało z 1.8, gdyby szybko wypuścili! Raz mi to osoba wmówiła, to teraz tępię inne mendy którym ze 20 powtarzało! Mów mi że jestem hipokrytą, ale wyrażam swoje zdanie. 180 milionów złotych? A podatki? PayPal też część sobie ucina, on kupuje chleb itp. Btw, jeśli taki post napisze ktoś z 9 postami to nie zazna uznania, szczególnie jeśli kupił minecrafta w becie. Too long ; Dont readDodanie redstone zajęło mu tydzień, a nie potrafi zrobić moba? Nie sądzę. Zresztą, teraz ma kilku ludzi do pomocy.btw tl;dr = too long ; didn't read Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 12 Wrzesień 2011 Btw, jeśli taki post napisze ktoś z 9 postami to nie zazna uznania, szczególnie jeśli kupił minecrafta w becie. Co ma piernik do wiatraka? To, że ktoś kupił pół roku przed innym nie znaczy, że ma większy respekt na forum. Ilość postów też nie ma tutaj żadnego znaczenia - liczy się wartość merytoryczna, której u Sah'a nie brakuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joz 10 Napisano 12 Wrzesień 2011 Opinia jest błędna wtedy, gdy mylisz fakty i wyciągasz złe wnioski. Kolejna rzecz która może wpływać na "błędność opinii" jest twój zakrzywiony światopogląd.Po pierwsze: Mojang nie jest dużą firmą. Zatrudnia nie więcej niż 10 osób. Z tym wiąże się kolejna rzecz. Jest to firma niezależna, robiąca niezależne gry. W praktyce, znaczy to nie mniej ni więcej, że zajmują się robieniem gier niszowych (no, akurat Minecraft jest wyjątkiem) i nie mają nacisków z żadnej strony. Oprócz płaczących fanów, ale na miejscu Notcha miałbym ich w d*pie.Po drugie: jesteś trollem. Wyolbrzymiasz, generalizujesz i jesteś totalnym retardem bo próbujesz wywołać kłótnię.Ale najgorsze jest to, że znajdzie się rzesza frajerów, którzy popatrzą "Hej, koleś napisał długiego posta! Muszę się z nim zgodzić." i będzie masa baranków która będzie pluć na Notcha.A prawda jest taka, że on jest dla was za dobry. Za bardzo liczy się z opinią społeczności, za bardzo się ich radzi, za bardzo się nimi przejmuje. Drugą taką firmą jest Valve, ale nawet oni nie są tak spanikowani jak on do tego stopnia. Inny developer nie będzie się przejmował, tylko będzie robił swoje. Po ostatnie, zapłaciłeś za grę w wersji beta. Jedyną rzecz którą możesz od niego wymagać, to wydać ją do wersji stabilnej. Ale nie ma nigdzie napisane, kiedy i z jaką zawartościątl;dr: w d*pach wam się poprzewracało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zampa2 35 Napisano 12 Wrzesień 2011 Po ostatnie, zapłaciłeś za grę w wersji beta. Jedyną rzecz którą możesz od niego wymagać, to wydać ją do wersji stabilnej. Ale nie ma nigdzie napisane, kiedy i z jaką zawartościąW zasadzie to notch podał już datę wydania wersji finalnej, przez co większość rozumie, że stabilnej. Nie podał tylko jej zawartości xdAle najgorsze jest to, że znajdzie się rzesza frajerów, którzy popatrzą "Hej, koleś napisał długiego posta! Muszę się z nim zgodzić." i będzie masa baranków która będzie pluć na Notcha.Czy ja na niego pluję? Tylko stwierdziłem, że rozumiem oburzenie Saha. Zresztą zgadzam się z tym, że notch niepotrzebnie wprowadza zamieszanie, rzucając nieco zbyt optymistycznie obietnice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josh 0 Napisano 12 Wrzesień 2011 Ludzie, teraz będziecie "sr** mądrościami" i polonizować kto zna lepiej Notcha.Przeprowadźcie porządną dyskusje na poziomie. Dodam iż nie liczy się ilość postów, ale ich zawartość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pueblos 3 Napisano 12 Wrzesień 2011 Zarabia miliony i jest zobowiązany do wydania aktualizacji na czas.Hmm... nie przypominam sobie takiej sytuacji, żeby Notch z ręką na sercu składał jakąś przysięgę typu "Uroczyście przysięgam wydać Minecraft Beta 1.8 dnia xx.xx.xxxr." Przysięgam w imię Karola XVI Gustawa!" Jak powiedział Joz, Notch jest zobowiązany wyłącznie do wydania wersji finalnej kiedyś tam, gdzieś tam, i nawet nie musi nam mówić o tym że w chwili obecnej coś robi w tym kierunku.Poza tym dlaczego tak duża firma, jaką jest Mojang nie testuje produktu przed wydaniem ?Pragnę ci przypomnieć, że minecraft nie został jeszcze wydany. Kupiłeś betę, więc czuj się w pewnym sensie beta testerem :]To bardzo duża firma, ma pieniądze, aby zatrudnić ogrom testerów, którzy sprawnie wyłapią bugi i inne błędy. A oni co ? Podają datę aktualizacji, bo przez ostatnie miesiące się obijali zamiast testować nowej wersji.Chyba nie pomyślałeś, kiedy to pisałeś. Po pierwsze, co Cię obchodzi to, co się dzieje z prywatnymi środkami Mojangu? To ich sprawa na co wydają pieniądze, i jak będą chcieli je wydać na 16 ton misio-żelków, to Tobie i tak nic do tego. Tak jak napisałem wyżej, to my jesteśmy w pewnym sensie testerami, którzy jak tylko napotkają na błąd, dają znać właściwym osobom.Przełożona data zderzyła się ze sporą krytyką wśród graczy, więc dopiero po tym zabrali się do roboty.Gratuluję! Widzę, że twoja siatka szpiegowska działa świetnie! Najwyraźniej masz pomontowane w siedzibie Mojangu kamery i podsłuchy, skoro wiesz, kiedy oni coś robią, a kiedy nie. Może zrobisz live-stream?Poza tym nie wierzę, że w ciągu dwóch miesięcy, firma, w której zatrudniono setki ludzi, nie jest w stanie dodać kilku nowości i poprawek. Wszystko przekładają, ułatwiają i kombinują tak, aby kosztem małego wysiłku zdobyć jeszcze więcej pieniędzy.Kolejna zasługa twej cudownej siatki wywiadowczej! Podaj nam proszę nazwiska tych KILKUSET osób w tej firmie! Liczba wszystkich pracowników mojangu w najlepszym przypadku przekracza 15.Ja nie żałuję swoich 60 zł. Żałuję, że przeznaczyłem to na tego człowieka, który zwyczajnie nas wykorzystuje. 180 milionów złotych zarobił Notch na naszej naiwności. Zadajmy sobie jednak jedno pytanie - ile szpitali bądź schronisk mogło zostać wybudowanych za te pieniądze ? Było warto?To sprzedaj klucz do bety i idź ratować szpitale. Sprzedaj wszystkie swoje oryginalne gry najlepiej, a jaśli masz ich dużo, to pomyśl ile dzieci przez Ciebie głoduje! Ile szpitali ma problemy finansowe, bo kupujesz oryginalne gry!Zaraz zostanę zhejtowany przez miliony Notch-fanów tłumaczących, że notch ma własne życie. Owszem, ma własne życie i nikt mu tego nie zabierze. Jednak w życiu jest także czas na pracę, a jak widać, on tego czasu nie znajduje. Ah, zapomniałem. Odpisuje Wam na twitterze. Rzeczywiście, bardzo frustrujące zajęcie dla szefa firmy, wydającej jedną ze sławniejszych gier na świecie :rolleyes:Po wszystkich tych cytatach mam jeden wniosek. Albo masz 6 lat i kręcone włoski, albo jesteś niespełna rozumu. Traktujesz MC jako grę skończoną i wydaną, a ta przecież nią nie jest. Twoje rozumowanie można porównać do rozumowania małego dzieciaka, który beczy, bo woli dostać lalkę barbie bez głowy, niż czekać aż zostanie ona dodana. Przykro mi to stwierdzić, ale jesteś egoistą. Notch na początku robił minecrafta całkiem sam, przez ileśtam lat i w sumie trochę się napracował, żebyś Ty mógł sobie pojęczeć. Jak chcesz sobie płakać, bo nie ma 1.8 to przynajmniej rób to z jakimś szacunkiem do twórców tej gry i najlepiej płacz sobie sam. To się już nudne robi -_-tl;dr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 12 Wrzesień 2011 Jak już wyżej wspomniałem - gdyby nie obiecana data nie byłoby syfu. Dziwi mnie też fakt że zwykle błędy mieli gdzieś, wydawali wersje 1.7, potem 1.7.1, 1.7.2, 1.7.3, a teraz nagle się obudzili że to nie jest fajne i wolą dopracować grę.Wyobraźcie sobie że 1.7 wychodzi po naprawieniu błędów - byłaby taka sama sytuacja jak teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mofixil 190 Napisano 13 Wrzesień 2011 Ludzie, teraz będziecie "sr** mądrościami" i polonizować kto zna lepiej Notcha.Wat lol.Co do tych setek betatesterów, my jesteśmy tymi milionami testerów i tylko społeczności możecie mieć za złe że wyłapali bugi przed oficjalnym wydaniem, lepsze to niż 20 hotfixów pierwszego dnia.Kiedyś były SFU i małe obsuwy, wprowadzały niewiele a każdy cieszył mordę na nie, teraz wręcz z każdym updatem dostajecie nowego itema czy moba+drugie tyle by działało w MP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josh 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 Mofixil, inaczej dyskutować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sahesaro 1 Napisano 13 Wrzesień 2011 Rozumiem wasze oburzenie, może zbyt egoistycznie podszedłem do sprawy. Jednak powiedzcie szczerze - nie denerwuje was fakt, że obiecana dzień temu wersja 1.8 jest ciągle przekładana?Całkowicie zgadzam się z Rabusem. Gdyby nie fakt, że obiecali nam wersję w sierpniu, potem bodajże po paxie (koniec sierpnia), a teraz zapowiadają to na wczoraj nie byłoby takiego zamieszania i niepotrzebnie wywołanej kłótni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josh 0 Napisano 13 Wrzesień 2011 nie byłoby takiego zamieszania i niepotrzebnie wywołanej kłótni.I tego tematu w którym opinie są podzielone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 13 Wrzesień 2011 Rozumiem wasze oburzenie, może zbyt egoistycznie podszedłem do sprawy. Jednak powiedzcie szczerze - nie denerwuje was fakt, że obiecana dzień temu wersja 1.8 jest ciągle przekładana?Całkowicie zgadzam się z Rabusem. Gdyby nie fakt, że obiecali nam wersję w sierpniu, potem bodajże po paxie (koniec sierpnia), a teraz zapowiadają to na wczoraj nie byłoby takiego zamieszania i niepotrzebnie wywołanej kłótni.Skądże - informacja "po paxie" została mylnie odebrana jako minutę po zakończeniu targów - po PAX mogłoby być nawet w listopadzie. Ale ustawianie takich dokładnych dat jak 8 września... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mofixil 190 Napisano 13 Wrzesień 2011 Mofixil, inaczej dyskutować.Polemizować nie polonizować móżdżku.Nie sr** mądrościami Co do marudzenia na ciągłe przekładanie daty, dostaliście pre-release i jeszcze męczą się nad patchem do tego, ich wina że próbują wam dogodzić jak się da?To wyłącznie ich wina że społeczność na której tak bardzo się opierają wyłapała tyle błędów, każdemu dogodzić się nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joz 10 Napisano 13 Wrzesień 2011 Skądże - informacja "po paxie" została mylnie odebrana jako minutę po zakończeniu targów - po PAX mogłoby być nawet w listopadzie. Ale ustawianie takich dokładnych dat jak 8 września...W którym miejscu to była dokładna data? Nie przypominam sobie aby mówił coś w stylu "Pewna data to 8 września, dam sobie rękę uciąć że tak będzie", tylko raczej "Myślę, że 8 września jest realną datą, ale nie jestem tego pewien" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Y4nuszek 18 Napisano 13 Wrzesień 2011 Jednak powiedzcie szczerze - nie denerwuje was fakt, że obiecana dzień temu wersja 1.8 jest ciągle przekładana?Właśnie, że nie. Owszem wyczekuje 1.8 ale bez przesady. Nie kurtyzanie na lewo i prawo, że Notch to łapserdak a jego gra śmierdzi pomyjami. Dzięki tym zapowiedzią, znowu zachciało mi się grać w minecrafta na sp (po tym jak moja dopieszczona do granic możliwości mapa poszła się kochać w netherze). Wygenerowałem nową, w której się daleko nie zapuszczam i czekam cierpliwie na 1.8 (albo nawet na 1.9.. ahh npc). Budując co mi się tam wymyśli i zwiedzając... A jeszcze 2 tygodnie temu powiedział bym, że mc to tylko w multi.Podzielam zdanie userów wyżej. Notch za bardzo pozwala graczom wchodzi sobie na głowy. Z drugiej strony dzięki tej sytuacji i komentarzom na Minecraft.pl już wiem. Że Polska społeczność mc, musi jeszcze dużo dorosnąć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zampa2 35 Napisano 13 Wrzesień 2011 W którym miejscu to była dokładna data? Nie przypominam sobie aby mówił coś w stylu "Pewna data to 8 września, dam sobie rękę uciąć że tak będzie", tylko raczej "Myślę, że 8 września jest realną datą, ale nie jestem tego pewien" Pewnie dlatego liczba hejterów notcha nie zwiększyła się aż tak drastycznie.Z drugiej strony dzięki tej sytuacji i komentarzom na Minecraft.pl już wiem. Że Polska społeczność mc, musi jeszcze dużo dorosnąć... Nie znajdziesz społeczności czystej od idiotów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atexor 424 Napisano 13 Wrzesień 2011 Przeczytałem wszystkie wasze wypowiedzi i widzę, że macie dość mocno podzielone opinie.Moim zdaniem Notch powinien powiadomić o przyszłym patchu, co wprowadzi i np. co jakiś czas wrzucić gameplay, czy screena, aż któregoś dnia update, a nie ustanowić plan jak patch był w lesie, a potem przekładać kilka razy. Rozumiem, że były błędy, dlatego pre-lease... Jednakże Notch za bardzo bierze sobie do serca uwagi graczy i pragnie Minecrafta dopracować do perfekcji, zamiast wydać półprodukt łatany potem co chwilę, więc nie trollujcie, że ma wiele milionów dla siebie, powinien robić co należy i dotrzymywać umowy z terminami zwłaszcza, że to nie jest finalna wersja.Gra jest w fazie Beta, czyli testów, więc powinien ją wydać jaka jest i gracze by wykrywali błędy (w końcu jak ktoś słusznie przypomniał to my jesteśmy tym "kilkuset osobową grupą testerów " razy wiele, wiele tysięcy), a Mojang na bieżąco je likwidował w paczkach hotfixów.Niektórzy mówią, tu usunąć buga, tu i tu. A to wcale nie jest takie łatwe. Głupi jeden item, typu "redstone" ma dłuższy kod binarny niż jest ilość bloków w chunku.... Sami sobie spróbujcie ustawić harmonogram na tydzień: 7:00 pobudka, śniadanie, praca/szkoła, obiad ... itp. To nie jest takie łatwe. Więc nie dobijajcie już Notcha, bo i tak ma trudne ostatnie dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach