Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
aezarkones

Specyficzny problem z kartą sieciową. Opis i rozwiązanie

Pytanie

aezarkones    3

Specyficzny problem jest on związany z kartą sieciową o nazwie NVIDIA nForce Networking Controler. (Możliwe że pomoże też na innych kartach sieciowych ale nie mam pewności.)

Problem polega na tym że, możesz wejść na serwer lecz nie ładuje ci się otoczenie, przynajmniej nie tak jak powinno a dodatkowo masz wiecznego laga (możesz kopać nawet pisać na chacie ale tak naprawdę nic się nie zmienia, kopany klocek pojawia się z powrotem, wiadomości nie dochodzą do nikogo).

Większość ludzi odpisywało mi na ten problem w taki sposób "Twój internet ssie (za wolno)" lub coś w tym stylu, lecz ja wiedziałem że, z tym to ja nie mam problemu ("10MB/s in","2MB/s out"). Więc po pół roku szukania od kupienia gry (Alpha 1.20) w końcu znalazłem rozwiązanie. Są 2 sposoby:

1. Kupić nową kartę sieciową. (Nie testowałem).

2. Klikamy następująco Start>Panel Sterowania>System>(karta)Sprzęt>Menadżer urządzeń>NVIDIA nForce Networking Controler>(karta)Zaawansowane>Checksum Offload

Następnie zmieniamy wartość "Enable" na "Disable"

Od teraz możemy się cieszyć grą na każdym serwerze Beta na jakim nas nie zbanuja i nie maja white-listy.

Proszę o odpowiedzi jeżeli pomogłem chciał bym wiedzieć czy problem jest powszechny. ;)

Uwaga! Opis dotyczy Systemu operacyjnego Windows XP SP3. Ale sądzę że, działać powinno również na innych systemach operacyjnych.

Temat opisuje rozwiązanie problemu, wszystkie posty próbujące mi w nim pomoc nie maja sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

• Dodaj nową pozycję...