Gość camil92PL Napisano 7 Wrzesień 2011 Witam. Otóż, aby zrobić porządne questy potrzeba na to mnóstwo czasu (18 questów zrobiłem w prawie 2h). Potrzebujemy 200 questów w miare ustatkowanych i realnych do wykonania lecz :Każdy quest musi mieć związane coś z craftowaniem lub z czymś co trzeba się natrudzić,Najlepiej, aby były powiązane z łatwo dostępnymi rzeczami,Miło widziane questy typu zrobić książki, do tego coś jeszcze do-craftować i inne,Questy typu 100 uderzeń w trawę itp sam już dorobię na koniec, ale będzie ich bardzo mało.Prosił bym składać w tym temacie swoje propozycje questów Przykład :0: Name: ID:001 Start_Info: Pomoz mi zaczac. Finish_Info: Dzieki! Rewards: Money: 10 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 58 Display_Name: Crafting Table Amount: 1 Durability: 0 1: Type: Gather Item: Item_ID: 271 Display_Name: Drewniana siekiera Amount: 1 Durability: 0 2: Type: Gather Item: Item_ID: 270 Display_Name: Drewniany kilof Amount: 1 Durability: 0 3: Type: Gather Item: Item_ID: 268 Display_Name: Drewniany miecz Amount: 1 Durability: 04: Name: ID:005 Start_Info: Kucharek... Finish_Info: Bravo! Rewards: Money: 50 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 320 Display_Name: Usmazone mieska Amount: 5 Durability: 0 1: Type: Gather Item: Item_ID: 297 Display_Name: Chleby Amount: 5 Durability: 0 2: Type: Gather Item: Item_ID: 350 Display_Name: Smazone ryby Amount: 5 Durability: 0 3: Type: Gather Item: Item_ID: 264 Display_Name: Jablko Amount: 1 Durability: 0 4: Type: Gather Item: Item_ID: 264 Display_Name: Mleko Amount: 1 Durability: 0 5: Type: Gather Item: Item_ID: 354 Display_Name: Tort Amount: 1 Durability: 08: Name: ID:009 Start_Info: Idz przodem i wybij te potwory! Finish_Info: Hurra!!! Rewards: Money: ?? Objectives: 0: Type: Kill Display_Name: Zabite creepery Objective_ID: pig Amount: 2 1: Type: Kill Display_Name: Zabite Pajaki Objective_ID: cow Amount: 49: Name: ID:010 Start_Info: Notch uwielbia kwiatki. Przynies mu troche. Finish_Info: Alleluja! Rewards: Money: ?? Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 37 Display_Name: Zolte kwiatki Amount: 2 Durability: 0 1: Type: Gather Item: Item_ID: 38 Display_Name: Czerwone kwiatki Amount: 4 Durability: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krwawic 5 Napisano 8 Wrzesień 2011 Poprawcie z Noth na Notch Już poprawione. Mała literówka - Camil92PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 8 Wrzesień 2011 Możłiwe do wykonania? bo ja mam pomysł na trochę trudniejszy quest polegający na zabiciu 1 Endermana chociaż jak widze, że są creepery to i ten nie bedzie taki trudny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 8 Wrzesień 2011 z endermanem trzeba poczekać, bo jeszcze w pluginach go nie ma jak i innych rzeczy z 1.8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larden 3 Napisano 8 Wrzesień 2011 Jak będziemy mieli pomysł na quest to wrzucać Ci tutaj same propozycje czy gotowy kawałek skryptu odpowiedzialny za quest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 8 Wrzesień 2011 ?: Name: ID:? Start_Info: Lubie kakao przynieś mi trochę. Finish_Info: Hm jakie to przepyszne aż chce mi się kopać. Rewards: Money: 50+ bucket Objectives: ?: Type: Gather Item: Item_ID: 351:3 Display_Name: cocoa beans Amount: 1 Durability: 0?: Type: Gather Item: Item_ID: 326 Display_Name: water bucket Amount: 1 Durability: 0?: Name: ID:? Start_Info: Dzisiaj są urodziny mojej mamy przynieś mi tort i ciasteczka. Finish_Info: Dziękuje ci, zostało nam trochę ciasta więc ci je oddaje. Rewards: Money: 100+ 4 cookies Objectives: ?: Type: Gather Item: Item_ID: 92 Display_Name:cake Amount: 1 Durability: 0?: Type: Gather Item: Item_ID: 357 Display_Name: cookies Amount: 8 Durability: 0?: Name: ID:? Start_Info: Zakładam drużynę jeździecką, proszę przynieś mi parę siodeł. Finish_Info: Udało się nam wygrać pierwsze zawody dzięki twoim siodłom a o to twoja nagroda. Rewards: Money: 200 Objectives: ?: Type: Gather Item: Item_ID: 329 Display_Name:saddle Amount: 10 Durability: 0Oto trzy zadania oparte na przedmiotach z lochów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 8 Wrzesień 2011 możecie jedno i drugie wrzucać, ale bardziej byłbym happy, gdybyście wrzucali skrypt Edit : koniczyn5 lochy są mało realne. Tym bardziej, że mapa będzie zablokowana i tylko na swojej działce będzie można kopać. A jeszcze lepiej, bo działki nie można sobie wybrać w dowolnym miejscu na mapie tylko na terenie miast. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larden 3 Napisano 12 Wrzesień 2011 Kamil, mógłbyś podać nazwę pluginu odpowiedzialnego za questy bo poszukałbym sobie dokumentacji. Bo teraz nie za bardzo wiem jakiego typu questy oprócz kill i gather można tworzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 12 Wrzesień 2011 będziemy korzystać z iQuest Chciałem dodać iż nadal potrzebujemy minimum 76 questów, kilku kid modów (ze względu na zmniejszenie ekipy RoleCraft'u) i wersji 1.8.Chcecie jakoś pomóc w tworzeniu serwera ?Chcecie mieć swój wkład w jego uruchomienie raz a porządnie ?Piszcie swoje pytania, prośby i pomocne informacje, dzięki którym serwer będzie mógł stać się lepszym Jeśli prace przyspieszą postaram się wersję testową wprowadzić jeszcze na 1.7.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larden 3 Napisano 14 Wrzesień 2011 Dzięki Kamil, postaram się naskrobać trochę questów i zamieszczę je tutaj dziś wieczorem. @EditTak jak wcześniej napisałem, wrzucam tu kilka questów, mam nadzieję, że nie będą się powtarzać z Twoimi. 0: Name: Wystawa! Start_Info: Król organizuje wystawe znanych malarzy. Stań się jednym z nich! Finish_Info: Twoje dzieła są piękne! Rewards: Money: 30 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 321 Display_Name: Obraz Amount: 5 Durability: 01: Name: Mobilizacja I! Start_Info: Nasze królestwo wyrusza na wojnę, wspomóż skarbiec swoim orężem! Finish_Info: Twoje zasługi zostaną nagrodzone! Rewards: Money: 180 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 267 Display_Name: Żelazny miecz Amount: 5 Durability: 0 1: Type: Gather Item: Item_ID: 268 Display_Name: Drewniany miecz Amount: 5 Durability: 0 2: Name: Wystawa broni! Start_Info: Król prosi Cię byś udostępnił swoją kolekcję! Finish_Info: Zostaniesz sowicie wynagrodzony! Rewards: Money: 300 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 268 Display_Name: Drewniany miecz Amount: 1 Durability: 0 1: Type: Gather Item: Item_ID: 272 Display_Name: Kamienny miecz Amount: 1 Durability: 0 2: Type: Gather Item: Item_ID: 267 Display_Name: Żelazny miecz Amount: 1 Durability: 0 3: Type: Gather Item: Item_ID: 283 Display_Name: Złoty miecz Amount: 1 Durability: 0 4: Type: Gather Item: Item_ID: 276 Display_Name: Diamentowy miecz Amount: 1 Durability: 03: Name: Czas na grill! Start_Info: Królewski kucharz poszukuje pomocników do smarzenia mięsiwa! Finish_Info: Krwisty stek! To jest to! Rewards: Money: 20 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 320 Display_Name: Pieczona wieprzowina! Amount: 10 Durability: 04: Name: Biblioteka! Start_Info: Królewska biblioteka potrzebuje nowych zbiorów. Zdobądź je! Finish_Info: Przyczyniłeś się do walki z analfabetyzmem! Rewards: Money: 40 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 47 Display_Name: Regał z ksiązkami Amount: 1 Durability: 05: Name: Muzeum! Start_Info: Muzeum potrzebuje nowych eksponatów! Finish_Info: Te kości sa straszne...! Rewards: Money: 60 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 352 Display_Name: Kość Amount: 10 Durability: 06: Name: Wiosenne porządki! Start_Info: Przytnij królewskie trawniki! Finish_Info: Te kości sa straszne...! Rewards: Money: 50 Objectives: 0: Type: Block_Damage Display_Name: Przytnij trawe Objective_ID: 2 Amount: 2005: Name: Strzyżenie owiec! Start_Info: Zabrakło nożyc do strzyżenia owiec. Przynieś je czym prędzej! Finish_Info: Masz tu troche wełny! Rewards: Money: 20 Item: Item_ID: 35 Display_Name: Wełna Amount: 5 Durability: 0 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 359 Display_Name: Nożyce Amount: 2 Durability: 06: Name: Wielkie budowanie! Start_Info: Zabrakło mi gliny, przyniesiesz mi ją? Finish_Info: Wzamian masz tu kilka cegieł! Rewards: Money: 100 Item: Item_ID: 45 Display_Name: Blok ceglany Amount: 5 Durability: 0 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 337 Display_Name: Glina Amount: 50 Durability: 07: Name: Skrzypiące łoże... Start_Info: Król potrzebuje nowego, wspaniale wykonanego łoża! Finish_Info: W koncu się wyśpi... Rewards: Money: 25 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 355 Display_Name: Łóżko Amount: 1 Durability: 08: Name: Piekarnia spłoneła! Start_Info: Co teraz będzie?! Postaraj się uratować królestwo przed głodem! Finish_Info: Rewards: Money: 200 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 297 Display_Name: Chleb Amount: 50 Durability: 09: Name: Gdzie jest siarka!? Start_Info: W magazynie zaczyna brakować siarki. Uzupełnij zapasy. Finish_Info: Teraz to nam starczy na ho ho ho i jeszcze dłużej! Rewards: Money: 100 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 331 Display_Name: Siarka Amount: 20 Durability: 010: Name: Potrzebny mleczarz! Start_Info: Król na sniadanie zażyczył sobie świeżego mleka, przynieś mu je! Finish_Info: Dlaczego tak długo?! Rewards: Money: 40 Objectives: 0: Type: Gather Item: Item_ID: 335 Display_Name: Wiadro mleka Amount: 1 Durability: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 14 Wrzesień 2011 Bardzo fajne . Podobają mi się twoje teksty na start questa i jego zakończenie. Questy jednak zaliczył bym do tych prostszych, a takie coś jak "w zamian masz kilka cegieł" to usunę, bo co 10 wykonanych questów otrzymacie bonusowy surowiec losowo wybrany. Ceny będą bardzo zniżone. Jedynie za ten quest, w którym jest diamentowy miecz to szacunkowo diamenty będą warte około 500 Dukatów (dla porównania, w sklepie adminów będzie coble 1 stack za 1 Dukat). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach