Gość camil92PL Napisano 7 Wrzesień 2011 Tutaj piszcie swoje sugestie pytania itp itd postaram się odpowiadać na nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Larden 3 Napisano 7 Wrzesień 2011 Kamil mamy rozumieć, że Rolecraft stanie się wkrótce polskim odpowiednikiem angielskiego minecraftowego LOTR? Jeśli tak to bardzo mnie to cieszy, ale mam kilka pytań:-będzie podział na rasy i kilka z góry narzuconych skinów?-główne miasta/wioski będą zbudowane przez Was czy zbudują je wspólnie gracze?-co z podziałem na profesje(górnik/drwal/etc) - każda będzie przypisana danej rasie?P.S. Nie potrzebujecie do pomocy osoby z dużą ilością czasu? Chodźby do budowania? Mam wolne do października i strasznie mi się nudzi, a chciałbym to jakoś sensownie spożytkować @EDIT Przeczytałem jeszcze raz temat "Ogólne" i odpowiedziałem sobie na pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 7 Wrzesień 2011 Z tego co wiem pomoc może się przydać przy budowie miast. Główne miasta będą zarządzane przez administracje ale gracze będą mogli wznosić własne wioski. Co do ras i profesji niestety nie odpowiem bo nic nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 7 Wrzesień 2011 Kamil mamy rozumieć, że Rolecraft stanie się wkrótce polskim odpowiednikiem angielskiego minecraftowego LOTR? Jeśli tak to bardzo mnie to cieszy, ale mam kilka pytań:-będzie podział na rasy i kilka z góry narzuconych skinów?-główne miasta/wioski będą zbudowane przez Was czy zbudują je wspólnie gracze?-co z podziałem na profesje(górnik/drwal/etc) - każda będzie przypisana danej rasie?P.S. Nie potrzebujecie do pomocy osoby z dużą ilością czasu? Chodźby do budowania? Mam wolne do października i strasznie mi się nudzi, a chciałbym to jakoś sensownie spożytkować @EDIT Przeczytałem jeszcze raz temat "Ogólne" i odpowiedziałem sobie na pytanie. Wpisze i tak jeszcze raz tutaj (rozumiem, że chodziło ci o LOTC)Nie będzie ras, ani narzuconych skinów - chcemy zrobić serwer prostszy dla graczy i dajemy większą swobodę, lecz zasady RP są nadal takie same, chociaż w sumie może coś się zmieni bo nie brałem zupełnie nic z tamtego serwer'a bo praktycznie o nim nic nie wiedziałem xD.Będą 2 główne miasta i zbuduje je administracja - tyle jest uproszczone, że w plugin-ie towny wszystkie działki/ cuboidy są porozmieszczane w kratkę na całej mapie,profesję : górnik drwal wojownik farmer - chyba że macie ciekawsze nazwy dla tych profesji to prosił bym pisać Z tego co wiem pomoc może się przydać przy budowie miast. Główne miasta będą zarządzane przez administracje ale gracze będą mogli wznosić własne wioski. Co do ras i profesji niestety nie odpowiem bo nic nie wiem.Przy pomocy dużo zwykły gracz nie pomoże, bo najwięcej roboty będzie z równaniem terenu i wykupywaniem ponad 600 działek o wymiarach 8x8 w każdym z miast co daje łącznie około 1200 dzialek. Na spokojnie może i przed pojawieniem się nowego bukkita byśmy zrobili obydwa miasta. Pozostanie tylko aktualizacja pluginów i witamy na serwerze ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 14 Wrzesień 2011 *Camil92PL widząc pustki na forum zdecydował się na wrzucenie jednego screena prezentującego projekt miasta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 17 Wrzesień 2011 Nic się na tym serwie nie dzieje. Mam nadzieje że gracze nie będą odchodzić z powodu braku mapu bo zapowiada się świetna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 17 Wrzesień 2011 chodzi ci o ten co teraz jest online ?Ten serwer stoi jako osobny serwer testowy 1.8. Jak wyjdzie rekomendowana wersja bukkita to i serwer ten bez pluginów zniknie i przywrócony zostanie prawowity serwer RoleCraft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 18 Wrzesień 2011 nie no wiem że to co podstawiliście teraz to jako zastępczy. A właśnie. Serwer miał charakter średniowieczny. Czy (po tym jak zobaczyłem miasto) zmieni się charakter serwera? Na np. aztecki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZooM 0 Napisano 18 Wrzesień 2011 Krzychoo, właśnie mnie też zdziwił ten ss. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 18 Wrzesień 2011 Serwer nadal będzie za czasów średniowiecza, ale z odrobiną fantasy (nie mówię tutaj o elfach i innych człeko-kształtnych ). Miasto tak wygląda jak "świątynia aztecka", ale z dalszej odległości wygląda jak zwykły fort Edit : Zrzut miasta na mapie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PieCZu Napisano 18 Wrzesień 2011 No fajnie to wyglądaPS. A czy "Denary" z "Regnum" zostaną czy wszyscy będą zaczynać od zera ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 18 Wrzesień 2011 No fajnie to wyglądaPS. A czy "Denary" z "Regnum" zostaną czy wszyscy będą zaczynać od zera ?by było sprawiedliwie i ze względu na to, że tryb rozgrywki uległ/ulegnie znacznej zmianie to powinno być sprawiedliwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 19 Wrzesień 2011 a co jak wydałem 12500 tysięcy denarów po to by się cieszyć leśniczym przez tydzień??? Czy jest szansa że je odzyskam??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 19 Wrzesień 2011 w tej wersji serwera co będzie to za 12,000 Denarów to już założysz miasto swoje jak i prawie własną nacje Przeciętny szacowany zarobek zwykłego "aktywnego w miarę" gracza to jakieś 100-200 Dukatów dziennie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 19 Wrzesień 2011 to chociaż 10% z tego., bo przez ten głupi pożar serw padł i teraz musi jak feniks z popiołu postać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 27 Wrzesień 2011 I oto dla rozbudzenia trochę forum serwera dodaję 2 screeny prosto z serwera !Miasto główne neutralne :Jedna z 3 wiosek/osad które w przyszłości nie będą neutralne : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 28 Wrzesień 2011 No dobra. Czytam neutralne. rozumiem że w tym wypadku będą wojny. Fajnie. A jak wojna to plądrowanie i takie tam. I mam propsa i pytanie.Najpierw pytanie. Jeżeli jestem w konflikcie z wioską A to czy moge pójść do niej i zacząć niszczyć mury, budynki i takie tam? Jeżeli tak to jak to się ma do tego że we wiosce może nie być nikogo kto by mi się przeciwstawil i tak z w godzine rujnuje wioche bo akurat mało luda na serwie. Czy moge atakować wrogich graczy? I jeżeli tak to wszędzie? A propozycja jest taka żeby w głównym mieście obowiązywało od świtu do zmierzchu(nie mam słownika z góry mówie) zakaz walk POZA karczmami(może tylko te biedniejsze będą miejscem walk, z 1-2 "na bogato" bez walczenia ) gdzie można by było bezpiecznie się spotykać i kupować towary nawet z wrogami a nocą róbta co chceta. Troche stworzyło by to napięcia między graczami i ukaząło istote wojny. Oczywiście czekam na dyskusje na ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 28 Wrzesień 2011 A więc jeśli chodzi o wioski i wojny :Do prowadzenia wojny wioska musi być w nacji.Jeśli wioska nie będzie się bronić lub będzie online mniej niż 2 osoby to automatycznie zostanie wycofana z wojny (w ostateczności przegra)Będzie przymus należenia do jakiejkolwiek nacji.podczas wojny PVP jest włączone na całej mapie.Gdy nie ma wojny to w miastach można ustawić sobie w opcjach /towny set czy PVP ma być w mieście ON lub OFFPVP między graczami z tego samego miasta/nacji będzie wyłączone.Poza miastami jest swoboda atakowania graczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 28 Wrzesień 2011 Czyli w sumie nie ma co liczyć na kilkutygodniowe kampanie:DAhaNapisałem, skasowałem i wyciągnołem wnioski.Ok, cofam co powiedziałem, nie brałem pod uwage tego że miasto może być samo w sobie frakcją i prowadzić wojny, brałem je za zawsze neutralne. No i dobra, jak będzie koło 50 luda to sieczka murowana. Spoko zobaczymy w praniu.A co powiesz na takie pole, znaczy płaską powierzchnie do toczenia bitew? żeby na mapie zrobić żeby wojna troche się skoncentrowała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 28 Wrzesień 2011 ogólnie jest takie miejsce biom - bez drzew, gór, rzek ani innych. Sama równina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 28 Wrzesień 2011 Hi Hi wynaleść popcorn, postawić trybuny i oglądać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 29 Wrzesień 2011 w 1.9 będzie kolejna ciekawostka dla farmerów o której raczej większość już wie Hodowla bydła, która wiąże się z większymi zarobkami ;dA tak na boku :Jeśli chodzi o serwer to :zostało nap stworzyć 1 osadę,wrzucić questy,stworzyć crafting podzielony na profesje,kilka uprawnień dla graczy.No i jakiś efektowny filmik promujący, do którego prawdopodobnie będziemy potrzebować od 10 do 20 graczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość krzycho001 Napisano 1 Październik 2011 Serwer będzie pod 1.9 ?A i rozumiem że nie będzie klasy wojownika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 2 Październik 2011 nie będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach