Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
stachu2410

Jak byście mnie przekonali do gry w minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Arktyka.com    0

Nie może być ty nie lubisz minecrafta? Jaaaa!

1. Texturki. Grafiki możesz zmieniać,możesz mieć wiele,wiele texturek!

2. Mody. Dodatki do minecrafta, czasem takie Z A J E B I S T E,że szczęka opada! Oglądaj "Minecraft Mody" na www.youtube.pl a na pewno ściągniesz bądź zakupisz minecrafta!

3. Możliwość posiadania serwera multiplayer,grania z kolegami. (Tylko wpierw potrzebne hamachi,ale co tam)

4. Super budowle. Możesz wykopać tunele np.znaleść jaskinie!

5. Mieć kolejkę, portal do piekła...

Jezuniu! Tyle tego! Poprostu musisz kupić lub pobrać minecraft! No musisz. Jak się nie spodoba to skasuj. Na próbe lepiej pobierz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
XanaPL123    0

Fajna gra możesz budować wszystko co chcesz. Grafika mnie też na początku zaskoczyła, ale tak naprawde to najlepsza gra w jaką grałem. Najlepiej polecam grać na serwerach.

Pozdrawiam XanaPL123 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HooK    0

Ogólnie minecraft to wygenerowany świat (dla innych mapa) na której żyjesz. Taki roleplay/sandbox*. Minecraft to 2 część klocków lego.

Jeżeli już zacząłeś grać na 1.0.0 a nie wiesz jak co zrobić zacznij od 1.2.2 Alpha tam prawie nie ma nic nowego. Potem poznasz tajniki

wszystkich części i ogarniesz. A jeżeli Jesteś nie cierpliwy to poczytaj Minecraft Wiki. Ale wierz mi lepiej zacząć tak niż być takim lamerkiem

co od 1.0.0 gra i się świetnie czuje. Więcej nowości poznasz, dowiesz się coś nowszego o minecraft. Zawsze możesz wejść na YT i dowiedzieć się czegoś więcej. Minecraft jest ciekawą grą, nie polega tylko na niszczeniu blocków, można z nich także ustawiać przeróżne

budowle np : dom w którym będziesz rezydował i chował rzeczy, zamki, pałace, dosłownie wszystko. Jeżeli chodzi o grafikę, bardzo dobrze tam przedtem jakiś user napisał "Nie oceniaj książki po okładce". Tak grafika nie powala ale pomyśl, jeżeli jest to wypracowane na pixelach to można od razu dostrzec że można zbudować wiele rzeczy na pixelach. (Tak zwane Pixel Arty) Po prostu trza pomyśleć

i twój świat jest bardziej orginalny który możesz potem pokazać na YT dać komuś save i być z siebie zadowolonym. Inspiracja może nawet

znaleźć się pod twoimi nogami. To chyba wszystko :)

*Roleplay - w krótkim znaczeniu jesteś żywą istotą i zaczynasz wszystko od nowa ekwipunek zdobywasz walczysz itp.

*Sandbox - To gra na którą wpływasz ty sam, sam budujesz domy itp.

Pozdrawiam HooK mam nadzieję że Cię zachęciłem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lefondesin    27
To jedna z lepszych gier w ktore gralem. Na zachętę możesz sciągnąć demo/zobaczyc u kolegi/poczytac na minecraft wiki lub innej stronie z info minecrafcie jednak mnie przekonalo to że nie ma zasad
:)
lefondesin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
Nie odkopuj tematu, tym bardziej powtarzając rzeczy już powiedziane (czy może lepiej, napisane). Zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...