Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Szakalski

Nawiedzone domy?

Pytanie

Szakalski    0

Witam Serdecznie.

Od niedawna jestem posiadaczem Minecrafta, a jak to nowy użytkownik gry - mam problem z przetrwaniem w dziczy. Któryś już z kolei raz próbuję zbudować sobie przytulny, drewniany domek w dziczy. Domek w pełni oświetlony, z kamienną podłogą, drewnianymi scianami, drewnianymi drzwiami, wszystko zabezpieczone. Jednak kiedy próbuję przeczekać noc w łózku, zawsze obok mnie spawnuje się szkielet.

Moje pytanie więc brzmi: Jakie warunki muszą być spełnione by w moich domach nie spawnowały się potwory? Jak zauwazyłem spawnują się tylko szkielety. Jako elementu ozdobniczego używam surowych kawałków drewna. Nie zdążyłem również jeszcze zastosować szyb w moich domach. Czy to może być powód spawnowania się potworów w pełni oświetlonym pomieszczeniu?

Pozdrawiam

Szakalski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Rapikol    88

Łóżko nie może stać przy ścianie - to najważniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Co za bzdury wszyscy gadają z tymi ścianami -.- To wcale nie wina tego, że łóżko stoi pod ściną i gościa nie wprowadzajcie w błąd, bo ja zawsze stawiam pod ścianą i tylko w niektórych domkach mi się pojawiają moby. Przestawienie łóżka mi nie pomagało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Karkoon    36

Wiem, że osoba już sobie poradziła, ale mi się spawnowały moby wtedy kiedy miałem w pobliżu jakąś nieoświetloną jaskinię - informacja na przyszłość :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rejvex    0

Warunki o których wiem aby nie spawnowały sie się moby:

1. Dobre oświetlenie

2. Podłoga nie może być z netherrack'u(i chyba z dirtu też).(Przynajmniej mi się spawnują na owych surowcach)

3. Nie mieć mob spawnera w domku :P

4. Mi się zawsze spawnowały jeżeli miałem nieoświetloną jaskinię pod/obok domku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rapikol    88

To dziwne, ja zawsze stawiałem łóżko poduszką do ściany - moby są

Stawiam łóżko na odwrót poduszką w strone pustego pokoju - nie ma mobów

Sprawdzane wiele razy i się sprawdziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Trainmaker    0

Miałem ten sam problem, z tym wyjątkiem że pojawiały mi się szkielety i zombie.

"Domek" to jaskinia częściowo z kamienia częściowo z dirtu, drzwi, żadnych ozdobnych podłóg i ścian, łózko przy ścianie (choć po tym poście nie wiem czy to coś zmienia), obok niewielka jaskinia bez oświetlenia (nawet nie 10 w dol i do przodu), oświetlenie było (nie wiem czy wystarczające ale ciemno nie było. potworki pojawiły się podczas 3 lub 4 nocy nie pamiętam. W każdym razie są jeszcze jakieś dobre rady jak uniknąć takich nawiedzeń?

I rpzy okazji...

Warunki o których wiem aby nie spawnowały sie się moby:

1. Dobre oświetlenie

2. Podłoga nie może być z netherrack'u(i chyba z dirtu też).(Przynajmniej mi się spawnują na owych surowcach)

3. Nie mieć mob spawnera w domku :P

4. Mi się zawsze spawnowały jeżeli miałem nieoświetloną jaskinię pod/obok domku.

Wybacz pytanie nooba, ale gram dosłownie od kilku godzin.

Co to netherrack?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...