Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. : Q: The website says I dont own the game, ..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. : Q: The website says I dont own the game, ..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość

Mojang odcina się od minecraftowych resellerów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość   
Gość

Mojang oficjalnie odciął się od wszelakich resellerów, jednocześnie informując, że kody skupywane są przez kradzione karty i konta paypal. Jednocześnie poinformował, że w odpowiednim czasie kontami się zajmą.

Cytując FAQ

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

:

Q: The website says I don't own the game, but I used to. Why?

A: Someone (you, the owner of the credit card used to buy the game, or your bank) have asked PayPal for a chargeback. The payment system gets notified that the funds have been reversed, and the account automatically gets marked as unpaid.

Jeśli bank wniesie o zwrot gotówki, w tym przypadku kradzionej, konta przepadają. A wtedy zacznie się płacz, jak to wszyscy chcieli 15zł oszczędzić...

źrodło:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnie sprawa kontagier.pl Jeśli sklep okaże się wielką pomyłką i legalność kluczy okaże się bajką to będą mieli ciężki finansowo miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quinz    16

Ciekawi mnie sprawa kontagier.pl Jeśli sklep okaże się wielką pomyłką i legalność kluczy okaże się bajką to będą mieli ciężki finansowo miesiąc.

Miesiąc ?

Coś Ty. Pewnie zostaną zamknięci jeżeli zastosuje się odpowiednie środki , ale w to nie wnikam. Co do tematu , to Mojang jest całkiem cwany. Świeży na rynku , a już radzi sobie ze złodziejami. Nie zdziwię się , jeżeli w najbliższym czasie znajdą sposób na piratów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależnie od liczby ludzi w ich sztabie. Będą mieli chwile grozy (o ile już nie mają) ale to raczej więcej niż miech nie potrwa :)

Piractwo to zupełnie inna bajka. Dziwi mnie fakt, że Mojang nie dba o zabezpieczenia. Piracki launcher z wersji wczesnej BETA (około 1.1) działa nadal. Nie zapowiada się, żeby mieli to zmienić. Może po fali zwrotów kasy będą tego bardziej pilnować bo na tą chwilę sukcesu to po prostu nie ma sensu gonić za piratami skoro wzięcie na grę jest aż tak duże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ProStrey    0

Zastanawiało mnie czemu niektórzy sprzedają grę kilkanaście złotych taniej, teraz już wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość   
Gość

W najbliższym czasie zaoferujemy naszym użytkownikom pośrednictwo w kupnie, z automatycznym przesyłaniem maila od mojangu w momencie kupna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość   
Gość

To czemu ludzie w League of legends skupują rioty na allegro zamiast na grze, mimo, że można płacić z Polskiego banku? :)

W każdym razie, witam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź jest prosta. Nie każdy chce męczyć się z transakcjami bankowymi i nie każdy radzi sobie dobrze z językiem angielskim. Dlatego pośrednicy ułatwiający sprawę są potrzebni. Witam Lewandowskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

A będzie możliwość przez SMS?Bo chyba wiadomo że w tą gre grają dzieci, którym rodzice raczej by nie pozwolili używać ich karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Davlamin    6

Nie zdziwię się , jeżeli w najbliższym czasie znajdą sposób na piratów.

Notch w wywiadzie powiedział, że cieszy się z tego, że tak wiele ludzi korzysta z pirackiej wersji gry więc jakoś nie wydaje mi się, żeby zablokował możliwość gry właśnie na tej wersji, nawet jeśli to i tak ktoś kto w końcu złamie. Co do tematu ja już wiele przedyskutowałem z Rabusiem na GG.

A będzie możliwość przez SMS?Bo chyba wiadomo że w tą gre grają dzieci, którym rodzice raczej by nie pozwolili używać ich karty.

Jeśli wyślesz co najmniej 200zł wzwyż to tak, może by było ale naprawdę w to wątpię, skoro z tych dwustu do sprzedających dojdzie jakieś pięćdziesiąt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Muncher    0

Kumpel mi podesłał linka

i szukając więcej info trafiłem do Was.

Czy to prawda? Jakim cudem konta są kradzione lub z kradzionych kart skoro tyle osób na allegro tym handluje jak i kontagier przez promocje od tych sporych stron o których mowa w poście też sprzedaje kont na pęczki? Skąd oni tyle tego biorą?

Nie jest to przypadkiem kaczka dziennikarska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Muncher    0

Jedyne? Sam o tym napisałem jeszcze wczoraj na innym, znanym blogu :D A nie na jakimś herobrine... ;p

No a ja znalazłem tamte tłumaczenie, sorry ale ten Twój blog nie ma i nigdy nie będzie miał monopolu i nie muszę znać każdej strony o minecrafcie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...