Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
KrvlCanabis

Mam tak zwany martwy

Pytanie

KrvlCanabis    0

A, wiec tak jest problem gdy mam tak zwangego "martwego laga". Gdy go mam cala gra się laguje potem slysze dzwieki z gry np. jak bym jadl mieso itp. ale obraz stoi w miejscu, gdy biorę obraz na pasek robi się czarny i muszę wylaczyc kloce. Możecie cos

zaradzić nie raz już tak zginolem na klepach, dam wyngrodzenie :D macie tu filmik jak to wyglada

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Edytowane przez KrvlCanabis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
pigmej4ever    22

Podaj specyfikację komputera i wersję Minecrafta, a i wrzuć filmik na Youtube,

Możesz spróbować zaktualizować sterowniki karty graficznej i Jave. Wgraj optifine i zmniejsz detale w grze. Jeśli nie pomoże usuń folder .minecraft z folderu AppData, tylko nie zapomnij zapisać sobie save'ów i ss'ów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KrvlCanabis    0
23 godziny temu, KrvlCanabis napisał:

masz tu film jak to mnie więcej wygląda, wersja 1.7.10 ten BlazingPack. Usuwalem ten folder .minecraft. Jak widać na tym filmie slychac tylko

dzwieki bicia, a obraz stoi

specyfikacje:

System operacyjny : Windows 10 Pro 64-bitowy

Producent systemu : LENOVO ( chodzi o laptop)

BIOS : InsydeH20

Procesor : Intel(R) core(tm) i3-4030U

Pamiec : 6144mb ram

Wersja programu  DirectX : Directx 12

To all chyba co chcesz wiedzieć ? :D  Tez aktualizowałem sterowniki nie pomoglo :( ?

Edytowane przez KrvlCanabis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Nicku    65

Nie mam pojęcia co może powodować ten problem. Spróbuj zmniejszyć render chunków na mniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
pigmej4ever    22

Nie wygląda to na problem  związany z grą, skoro aktualizacja sterowników i przeinstalowanie mc nie pomogło, to może to być problem z systemem. Windows 10 jest okropnie niestabilny i problematyczny, jeśli problem zaczął się niedawno, być może związany jest z nową łatką systemu. Możesz spróbować pobrać ze strony Microsoftu narzędzie do przywracania przywracania starszych aktualizacji. Mniej prawdopodobne, że problem został rozwiązany w aktualizacji, której jeszcze nie masz pobranej, możesz sprawdzić stan aktualności systemu w bardzo prosty sposób, w panelu sterowania.

Edytowane przez pigmej4ever

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

• Podobna zawartość

• Przez Prex
      Szukam kilku osób do zagrania na moim nowym serwie z którego będą odcinki , wymagane jest regularne granie w mc :) Jeśli ktoś ma ochotę niech pisze w komentarzu to się skontaktujemy i ogarniemy temat :D Z góry dzięki :)
    • Przez Glodzilla
      SIemanko , chciał bym wam przedstawić filmik który nagrałem z graczem o nicku BebokusPL . Wstawiam go tu tylko dlatego że potrzebuje jego oceny i jakiś wskazówek . Myślę że 13 minut to nie dużo i dacie sobie zająć chwilę czasu.
      Więc zapraszam do oceniania:D

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

PS. Tak wiem źle zrenderowałem plik i jest trochę za krótki , ale to pierwszy filmik więc myślę że w przyszłości będzie lepiej.
    • Przez matimr
      [b]Wiek[/b][i] :mam skończone 12 lat[/i]

[b]Czy znasz jakieś pluginy/komendy? Jeżeli tak to w skrócie jakie?[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]:wg,we,itp[/font][/color]

[b]Miałeś już kiedyś jakąś range/obowiązek?[i]:tak miałem na serverze dawnego kolegi [/i][/b]

[b]Ile jesteś w stanie przesiedzieć na serverze[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]? :zależy jaki mam dzień bo moge przesiedzieć 2h od 16 do 18 a potem od 20 do 21[/font][/color]

[b]Czy byłeś karany w sieci Minecraft.pl?[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] : tak za to że kiedyś ktoś mi sie włamał na konto i wyzywała adminów ale to nie moja wina ale to były stare czsy z warp wojna[/font][/color]

[b]Co powiesz o sobie?[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] :Lubie grać w piłke,minecraft'a,gry fps,mam steam,origin,[/font][/color]

[b]Czy masz TeamSpeak3?: tak mam ts3 i mikrofon

chciałbym być adminem bo widze codziennie x-tay'owców i chciałbym zaradzić i pomóc inny adminom np:GreenBlindowi,i tym innym adminom [b] [/b][/b]
    • Przez GraczkaMinecrafta
      Witam, Nie wiem co się dzieje więc opowiem wam moją historię:

Dziś o 7 rano weszłam w MC. Zalogowałam się [font=verdana,geneva,sans-serif][size=3][color=#ff0000](A Haspadi mówi false, więc to logowanie to jakaś ściema [b]piraciku[/b] - AdF)[/color][/size][/font], włączyłam survival na singleplayer. Zaczynam grę na słabej widoczności. Zastanowiłam sie chwilkę. Postanowiłam że postawie wioskę dla mnie. Poszłam rąbać drewno ręką. Gdy miałam już 64 drewna, przetworzyłam na deski. I zaczęłam. Postawiłam pół małej chatki. Usłyszałam coś takiego "Auu!" Pomyślałam "Chyba po prostu nowe zwierzę albo odgłos psa" Zaczełam robić dalej. Nie interesowały mnie dźwięki które były coraz bliżej mnie. Wykopałam trochę diamentów i zrobiłam miecz, kilof i łopatę. Poszłam rąbać więcej drewna. Wróciłam z 62 deskami. Spojrzałam za górkę, a tam jakaś chatka, podobna do moich. Postanowiłam wejść, zobaczeć. Weszłam i spotkałam skrzynkę. Otworzyłam, zwierała: 42 Diamenty, 1 oko Endermana, 52 cukru, 26 żelaza. Oczywiście wziełam. Po chwili obok moich chatek pojawiło się "Herobrine i's coming!" Przeraziłam się. Ale postanowiłam budować dalej. Słyszałam odgłosy: "hahahaha" "auu!" "hihihaha buahahaha" ale to mnie nie przeraziło. Chciałam troszkę zbroi. Więc poszłam szukać krowy. Zobaczyłam coś, to coś stało i na mnie patrzyło. Myślałam że to krowa. Podszedłam lecz krowa dziwnie biegła i chamowała. Za chwilę dostrzegłam. TO JEST CZŁOWIEK!. Popatrzyłam kilka razy czy jestem na multi player jednak byłam na single. Kiedy podszedłam bliżej, domyślna skórka z białymi oczami poaptrzyła na mnie i wtedy! Ukradło mi wszystko z ekwipunku chwilę się przerażona rozglądłam, jednak nagle! Wpadłam do jakiegoś lochu patrzyłam wszędzie, nie ma mojego ekwipunku, to było już dziwne. I pojawiła się ta osoba! Diamentowy kilof w rękę, i zaczeła zadawać mi obrażenia po -12 ! szybko rozłączyłam się. I wróciłam z nie chęcią ale weszłam na mój świat i okazało się że jestem obok swoich chatek. Spokojnie miałam ekwipunek, chatki na górce nie było, tabliczki też. Trochę się zdziwiłam ale zaczełam dalej budować wioskę.
  • Dodaj nową pozycję...