Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • ×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez RusheR608
      Siemka.Chciałbym zaprezentować wam 3 rodzaje automatycznych wind, które udało mi się znaleźć w internecie.
      Jeżeli macie jakieś pytania to pytajcie.
      [Video]
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
      [/Video]  
      Save do wind : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
        Save do niedzałających wind : Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
    • Przez Dfs Sdfs
      Siema. Jestem użytkownikiem minecrafta od niedawna (lacznie przegranych kilka dni dopiero), nie widzialem duzo wind 1x1 (z klockow 3x3x dowolna wysokosc z wydrazanym srodkiem) w necie, wiec powymyslalem swoje schematy i kombinuje od dwoch dni (nawet, nawet to wychodzi) ale mam problem.

Wpionowym "tunelu" - kominie - z dziurą o wymiarach 1x1 w środku, podczas poruszania sie do gory dowolnym blokiem popychanym przez kolejne umieszczone odpowiednio w tunelu tłoki postac przy 90% uzyciach tego mechanizmu spada z jednego z pierwszych tlokow (z 3go czy z czwartego) i klinuje sie na samej powiedzmy grafice tloka, ale nie do konca. Po prostu sie zesliguje jakby i zostaje pod tlokiem bo nie ma gdzie zleciec na bok, ze wzgledu na to, ze winda jest szczelnie otoczona klockami. Nie ma mowy o pomylce w mechanizmie, chyba ze w takim wypadku ma jakies znaczenie szybkosc poruszania sie w pionie, mechanizmy do takiej windy zaprojektowalem dwa, zupelnie inne od siebie, wiec jest to jakis blad niezwiazany z tym jaki jest schemat dzialania z redstoneow. Skracając wywód: tłok wypychajac postac w gore kilkakrotnie musi ja w koncu zrzucic w takiej windzie a ja chce temu zapobiec. Dopisze jeszcze, ze jesli dlugo sie bede ustawial w centralnej czesci takiego kwadracika, jest ok. po drodze wszystko jest rowno wiec nie wchodzi w gre ze zawadzam o jakas przerwe w murze. Testowane na 4 podobnych mechanizmach i jednym innym od pozostalych 4, zawsze ten sam problem.

Ps. jestem nowy, gram tylko w platna wersje bez zadnych modow i dodatkow, od tak po prostu (pisze na wypadek jakby to mialo znaczenie przy rozwiazaniu problemu).
    • Przez Legiapolska
      Po prostu wkładacie do inwentarza lub crafting table itemy i od razu wyłączacie Minecrafta krzyżykiem i włączacie go ponownie.
      To cała filozofia.

Nie osądzajcie mnie jeśli ten sposób jest już na forum. Bo nie wiem
  • Dodaj nową pozycję...