Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Michaell

Dyskusja i Wasze opinie na temat Beta 1.8.

Rekomendowane odpowiedzi

LukOle    4

Minecraft Adventure Update 1.8 czyżby serio taki świetny?

Zalety: możliwość stackowania jedzenia, co byłoby teraz dla mnie wielkim kłopotem, nowe moby, nowe itemy, pasek expu i głodu, sprint, strzelanie z łuku, nowe animki, nowe dźwięki, wioski. tryb Creative itd.

Wady: Zabiera całą moc Minecrafta . Dlaczego ? Pamiętasz te czasy, gdy pierwszy raz budowałeś domek, robiłeś własną kopalnię i powoli wzbogacałeś ? Teraz wystarczy, że pójdziesz do wioski, zabierzesz domek, gdzie rolnictwo, różne meble masz już zapewnione, a przejdziesz parę kroków i znajdujesz wielką kopalnię, gdzie od razu masz skrzynię z diamentami i przerobionym złotem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pesio

Też tak uważam ;) Jak zaczynałem MC to było już 1.6.6, czyli bardzo niedawno, ale tak mi się spodobała ta prostota, że tera te wszystkie mechanizmy walki, głód, sprint, itd. mnie po prostu odstraszają :( Wiem powiecie, że ja to świeży graczy i się nie znam, ale i tak uważam, że to nie to samo co 1.6.6 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam lepsze by było coś takiego: ,,Którą wersje chcesz pobrać ?'', albo ,,Czy chcesz łóżko ? Czy chcesz Endermanów ?'', takie rzeczy by było ok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pondiker    0

ja gram od 1.6.6 i jakoś mi się podoba 1.8 mi zależy na realistyczności a wioski dziadowsko zbudowane, kopalni brak tam więc za bardzo się nie zmieniło.Wielu twierdzi że sprint ułatwia ucieczkę przed potworami ale prościej walnąć 2-5 razy i stracić pól "czegoś" z paska głodu niż uciec i stracić 3. Kilka razy tak zrobimy i PACH tracimy życie. A przed endermanem nie uciekniemy i bardzo zaskakuje więc nie taki słaby pod względem walki. Btw. kto zauważył że są podziemne jeziora wody ?? Ja przy samym bedrocku znalazłem a obok diament.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190

Btw. kto zauważył że są podziemne jeziora wody ?? Ja przy samym bedrocku znalazłem a obok diament.

Jeziora wody pod ziemią są od... Zawsze?

Były zawsze przez mniejsze czy większe błędy generatora, "oficjalnie" dodano je kiedy, w Alpha?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

@Crafterowiec

Łóżko Ci przeszkadza? Jak dla mnie, powinieneś nie craftować nic ponad drewniany kilof i codziennie zasypywać się na noc w dziurze 2x2. Oczywiście bez pochodni, żeby przywrócić moc i czar "starych czasów*"!

* których zresztą nie pamiętasz bo grasz od 4 miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Y4nuszek

Gdzie masz napisane, że mi przeszkadza przeszkadza łóżko ? Napisałem tylko, przykłady takiej opcjii wyboru, a nie, że mi łóżko nie pasuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Y4nuszek    18

@Crafterowiec

Odebrałem to w taki sposób, bo pamiętam masę hejtu na biedne wyrko. Gdy dodano je do gry: "Bo teraz minecraft będzie za łatwy!".

Zresztą po co takie wybory? Minecraft to jego przedmioty, budowanie jak i mobki. A takie wybieranie w X opcjach imo jest nie potrzebne. Jak komuś to przeszkadza niech tego nie craftuje, albo zostają mody wyrzucające te rzeczy z gry.

ps.; Już widzę nazwę takie modu: "Ten prawdziwy MC nie skażony przez niedzielne pomysł i zła politykę Notcha"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...