Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez radyjko
Animated Ores
No cóż, wczoraj kopiąc w Minecrafcie naszła mnie randomowa myśl:
"Boszszsz... Ale te rudy nudne. Przydała by się animacja"
No i postanowiłem zrobić swoją własną paczkę, która dodaje animację do rud :3
Paczka dodaje animacje do:
-Żelaza,
-Złota,
-Redstone
-Emeraldów
-Diamentów (Pierwsza, najsubtelniejsza, i jestem z niej najbardziej dumny ^^)
-Kwarcu
-Glowstone
-Oczywiście Command Blok, no bo perzcież jest rudą
-Oczywiście Beacon, bo również jest rudą
Gif:
Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
(podziękowania dla BukkitSmerf ^^)
[Oczywiście animacja nie jest pełna, trawa ok. 15 s, potem zaczyna od nowa. Jeżeli ktoś zrobi lepszą chętnie ją tu wrzucę.]
Download: [attachment=1889:AnimatedOres_1.2.zip]
Random Ores
Kolejna paczka, korzystająca z najnowszej technologii dodanej w snapshotach (24w27a bodaj). Random ores dodaje alternatywne tekstury dla rud.
Paczka dodaje alternatywne tekstury do"
-Diamentu
-Szmaragdów
-redstone
-złota
-żelaza
-węgla
SS'sy
[Nad ss'em jest panel na którym można przęłączać obrazki]
Download: [attachment=1890:RandomOres_v1.zip]
Gra na obu paczkach:
Można grać na obu tych paczkach na raz. Jedyne o czym musisz pamiętać to kolejność: Random Ores musi znaleźć się pod Animated Ores
1. Pobierz Animated ores
2. Otwórz .zip z paczką, następnie plik changelog
3. Sprawdź z jaką wersją Random Ores działa paczka (Zwykle jest to druga linijka od góry)
4. Pobierz odpowiednią wersję Random Ores
5. W minecrafcie wstaw w odpowiedniej kolejności obie paczki
Uwagi:
-Paczki jak najbardziej będzie działać z innymi paczkami. Oczywiście nie będzie dobrze wyglądać. Została stworzona z myślą o zwykłych vanillowych teksturach.
Czy paczka się podoba, czy nie? Co jest dobrze, a co źle? Czekam na komentarze :>
-
Przez Kepiq
Witam
Chciałbym wam przedstawić pierwszą zrobioną przeze mnie modyfikację. Mod ten, dodaje do gry nowy przedmiot (szafir), z którego można zrobić narzędzia i zbroje mocniejsze od diamentowych i blok szafiru. Szafir Można wydobyć z jego rudy, która generuje się mniej więcej tak często jak diament, na wysokości Y od 5 do 20. Aby zrobić byle jakie szafirowe narzędzie, musisz zcraftować Kamienny Patyk (wiem, że to brzmi dziwnie) :D.
Wymagania:
[spoiler]- Forge, do prawidłowego działania, link:
http://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/1.6.4-9.11.1.965/forge-1.6.4-9.11.1.965-installer.jar - Minecraft 1.6.4[/spoiler]
Crafting:
[spoiler]Kamienny Patyk
Zbroje i narzędzia robi się tak, jak każde inne, lecz w miejsce patyka musisz wstawić kamienny patyk.[/spoiler]
Download:
[spoiler]Wersja 1.0 [MC 1.6.4]:
http://www.mediafire.com/download/89h83n854ov9f9s/%5B1.6.4%5D+SapphireKepiq+1.0.zip [/spoiler]
Instalacja:
[spoiler]1. Wejdź w Start, wyszukaj programy i pliki i wpisz %appdata%
2. Wejdź w Roaming\.minecraft\mods (jeżeli nie masz folderu mods, utwórz go)
3. Pobierz Sapphire Kepiq
4. Pobierz Forge (link w wymaganiach)
6. Uruchom instalator Forge i zaznacz Install Client
7. Gdy Forge się zainstaluje, kopiuj Sapphire Kepiq do folderu Roaming\.minecraft\mods
8. Włącz launcher MC i wybierz Profil Forge (jeżeli go nie masz, to go utwórz), a następnie wybierz wersję 1.6.4-Forge przed włączeniem Minecrafta
9. Gotowe![/spoiler]
Autor:
Kepiq
Wszystkie Bugi i problemy, jakich nie zauważyłem
zgłaszajcie mi na pw.
Miłej gry
-
Przez SpecjalPL
Witam was wszystkich serdecznie.
Dziś chciałbym wam przedstawić moją paczkę
tekstur, którą stworzyłem łącząc fajne elementy z różnych txt +
bawiąc się w Photoshopie.
Tutaj macie Youtube'ową prezentacje
A tu przykładowy screen
Link do pobrania -
Miło się na niej gra, pozdrawiam ;)
-
Przez Uziush
To co prawda mój pierwszy post na tym forum, ale paczka ma prawie dwa miesiące...
Stworzyłem własną paczkę tekstur o nazwie Charlotte Pack by Uziush. Paczka charakteryzuje się ciepłymi barwami, które nie zmieniają się z biomu na biom (ułatwiona budowa pustynnych ogrodów i budowli między biomami) oraz przyjemnym dla oka motywem głównym. Motyw ten możan zobaczyć na teksturach takich jak kamień, piaskowiec, dyrt, netherack, bedrock, glowstone i blok węgla. Paczka jest wciąż rozwijana i aktualizowana przynajmniej dwa razy w tygodniu.
Aktualna wersja to:
1.1.0b
Poniżej kilka screenów:
Widoczek:
[spoiler]
[/spoiler]
Trawa:
[spoiler]
[/spoiler]
Pustynia:
[spoiler]
[/spoiler]
Bronie i narzędzia:
[spoiler]
[/spoiler]
-
Przez KristoforoH
Dobry wieczórek, dzisiaj przeglądałem pliki gry i znalazłem dziwny plik "whitearmor.png" przedstawia on jakieś pierścienie.
I co to jest? Wie ktoś? Żadnych modów nie mam, po forc'ie jest nadal.
Może.. jaja sobie z nas robili? Kolejna historyjka Hirobrajna? Powtórka z enigmatycznych kodów i beli słomy? A może zwiastun Update..? Wiele teorii można wysnuć...
A może będę sławny, bo pierwszy o tym napisałem? *Pewnie nie, ale pomarzyć można ;/*
-