Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Damian

Czy jest jeszcze możliwe normalne granie w starą wersję Classic?

Pytanie

Damian    0

Cześć!

Ostatnio przypomniało mi się jak w okolicy gimnazjum (około 5 lat temu) grałem sobie w Minecrafta, częściowo ze znajomymi poznanymi w tej grze, budując różne ciekawe rzeczy, co było całkiem fajne z tego co pamiętam. I jako, że z narzeczoną zdarza nam się szukać jakiejś nieskomplikowanej gierki (żeby poszło też jej na lapku), w którą moglibyśmy czasem grać razem, to stwierdziłem, że to w sumie może być fajny pomysł, pobudować coś razem, wiecie, jakiś dom, ogródek itp. :D Problem w tym, że chcielibyśmy tylko budować, bez grania jakkolwiek inaczej (wiem, że obecnie ma się życia, ekwipunek, walczy się z mobami itd.), więc kupno dwóch pełnych wersji, 20 euro jedna (z tego co kojarzę) raczej odpada. W związku z tym mam pytanie - czy ktoś próbował może w ciągu np. ostatniego roku grać w wersję classic online? Próbowałem coś kombinować, ale zajęło mi sporo czasu żeby w ogóle uruchomić to w przeglądarce (powyżej Javy 6 nie chodzi, a Firefox 17 i więcej nie akceptuje już tej wersji Javy, przynajmniej nie udało mi się tego inaczej ogarnąć), a własnego serwera nadal mi się nie udało postawić, bo nie chce mi wygenerować linku, a jak próbuję wejść zgodnie z tym

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

IP>&port=<SERVER PORT> to przekierowuje na single player. A wiadomo, skoro chcemy grać tylko we dwójkę to fajnie by było mieć własny świat do dyspozycji ;) Tylko pytanie czy w sumie ma to sens? Słyszałem o jakichś problemach z zapisem, ale czy faktycznie jak się ma własny serwer to nie da się tego zapisać i za każdym razem trzeba od nowa wszystko? Jeśli znalazłaby się osoba, która coś próbowała z tym robić lub mogłaby poświęcić chwilę na ogarnięcie czy da się cokolwiek wykombinować albo wie czy jest jakakolwiek inna opcja żeby w to zagrać to zarówno ja jak i narzeczona będziemy ogroooomnie wdzięczni za pomoc :)

PS. Nie do końca wiedziałem gdzie to umieścić, ale najbardziej pasowało mi do serwera, jeżeli jednak nie powinno być tutaj to przepraszam i proszę o przeniesienie.

PS2. Obecnie czekam na przydzielenie serwera tutaj

ale obawiam się, że też może nie pomóc także jestem otwarty na wszelkie sposoby :)

Edytowane przez Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Geo_Redfox    1

Ostatnio też mnie naszła ochota na zwykłego classica, pobrałem klienta ClassiCube i grałem, serwery są, więc nic tylko grać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Damian    0

Działa! Udało nam się już zalać wodą nasz pierwszy dom i w sumie pół świata :P Dziękuję Wam bardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

• Podobna zawartość

• Przez aezarkones
      Minecraftz.pl zaprasza na serwer Minecraft Classic w lekko odświeżonej wersji [Freebuild]!
      Chcesz przypomnieć sobie stare serwery classic Jupiter Jazz, Minecraftz.pl, Piwnice? A może chcesz zobaczyć jak dużo można wyciągnąć z nieoficjalnej już wersji minecrafta. 
      Niedawno postanowiłem reaktywować troszkę staruszka w Polsce.

Działa to tak:
      Na stronie
       zakładamy nowe konto i pobieramy unowocześnionego klienta gry (pamiętaj aby nigdy nie udostępniać swojego hasła do gry w innych serwisach niż minecraft.net), wyszukujemy na liscie serwerów serwer [PL] Minecraftz.pl i dołączamy do gry na serwerze. Każdy gość ma dostęp do komend pozwalających stworzyć własną mapę! Jeżeli grałeś u mnie na serwerze kiedyś i miałeś mapę to Twoja mapa prawdopodobnie dalej jest na serwerze! Możliwość tworzenia własnych bloków na mapach, ustawienia koloru mgły i wiele więcej. Łatwy kontakt z administracją przez facebook Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
      Czat globalny obejmujący serwery Classic i Serwer w pełnej wersji gry (abyś mógł gadać z kolegą który gra w skyblocka lub biega na survivalu).
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.
    • Przez Max0
      >Nazwa serwera:RzK-Server
      >IP:rzk.ench.pl
      >Liczba slotów:20
      >Typ serwera:24/7
      >Zwierzęta:ON
      >Potwory:ON
      >PvP:OFF/ON

Skład administracji - poszukujemy!
      Admin - buciu52
      Założyciel - SuperManiekBros

Opis rozgrywki
      Celem istnienia serwera jest zbudowanie przez graczy mapy. PvP dozwolone w niektórych miejscach, walka jest tylko dodatkiem. Motywem przewodnim jest budowa.
      Na początku można otrzymać startowy ekwipunek za pomocą /kit start . Później należy poszukać miejsca poza spawnem, gdzie da się budować. Kiedy budowla będzie ukończona, można napisać do członka administracji by ją obejrzał. Jeśli jest ładna, otrzymuje się odpowiednią rangę, a wraz z nią nowe przywileje i umiejętności (chociażby większa prędkość, latanie).
      Serwer posiada 20 slotów, jest otwarty cały czas. Zainstalowane są zabezpieczenia przed grieferami, oraz narzędzia służące do wykrycia sprawcy zniszczenia czyjejś budowli.
      Każdy z graczy ma możliwość posiadania działki, jednak budowla powinna wyglądać przyzwoicie. Za twór umieszczony na działce również można otrzymać rangę.
      Screeny

• Przez cepiarz
      Witam!

Dzisiaj pragnę wam przedstawic producję autora soldata, Michała Marcinkowskiego zatytułowaną "King Arthur's Gold". Jest to gra 2d multiplayer.

[attachment=1915:classic.png]

Otworem stoją takie tryby rozgrywki jak :

CTF - Gracze są podzieleni na dwie drużyny. Celem gry jest zdobycie flagi przeciwnika i przeniesienie jej do swojej bazy.

RTDM - 2 teamy walczą ze sobą.
      Creative - Dobrze znany tryb. Dostajemy klase budowniczego, all surowców oraz całą mapę do dyspozycji.

Zombie Fortress - Tryb nastawiony na kooperacje z innymi graczami. Walczymy z zombiaczkami. Gdy przegramy podliczana jest ilosc przetrwanych nocy.

Istnieją również autorskie tryby tworzone przez społecznosc gry.

[attachment=1916:klasik3.png]

Do wyboru mamy takie klasy jak :

Budowniczy - wydobywa surowce i potrafi budowac.  
      Wojownik - posiada miecz i tarcze oraz bomby.  
      Łucznik - dysponuje łukiem. Potrafi chodzic po drzewach.  
      Każda klasa ma swoje wady i zalety. Są dobrze zbalansowane. 

Wersja klasik cierpi na niedobór graczy. Piszę ten post w celu zainteresowania was tą produkcją. Jest to naprawde ciekawy tytuł. Jeśli ktoś jest fanem soldata myślę, że bez problemu znajdzie tu swoje miejsce.

W tytule niektórych serwerów widnieje tekst "OldFags : on". Jest to zabezpieczenie przed cheaterami. Działa w ten sposób by zablokowac kontom utworzonym od pewnej daty ( któryś dzien lipca ) wejście na serwer. Jest dużo fajnych serwerów bez oldfaga np.:

"Toom Dood Koorknap" - rtdm

"... Eu unlimited ctf" - ctf

"[FR] LmG Server" - ctf

Jest jeszcze kilka. Serwery z oldfagiem to około 30% więc nie jest to jakas zniewalająca wartośc. Wydaje mi się że wszystkie fajne serwery stoją przed wami otworem.

Do gry multiplayer potrzebujemy konta które zrobimy tutaj :

Link do pobrania wersji darmowej na windowsa -

Oficjalna strona -

Forum gry -

Teraz losy bitwy są w twoich rękach !

W tym poscie została omówiona wersja darmowa/classic. Pełna wersja gry kosztuje 9.99 dolarów.
  • Dodaj nową pozycję...