Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
wojtek24

Coś związanego z elektroniką.

Rekomendowane odpowiedzi

wojtek24    8

Ano pisze to tutaj bo w końcu nie widze innego forum na moją Amatorską wiedzę elektroniczną jak i pomysłowość no i miejsce gdzie mnie to "trafiło".

Jak niektórzy wiedzą, jeśli wprawimy dany przedmiot w silne drgania to zacznie się niszczyć (najoczywistszym przykładem jest cienki głos śpiewaka/śpiewaczki i pękająca filiżanka).

A więc co jeśli możliwe byłoby stworzenie maszyny najpewniej wydającej Infradźwięki o mocy ponad 180 Decybeli (taka głośność jest potrzebna aby istota żywa umarła z powodu bólu wywołanego drganiami) i skierowanie fal drgających najpewniej w jedną strone (ukierunkowanie ich na dany punkt jak to występuje z wiązkami światła w laserach) co dałoby stworzenie tak na prawdę śmiercionośnej broni. Pamiętajmy, że dźwięk (oprócz doznań seksualnych, ale o tym sza) jest jednym z najsilniejszych bodźców oddziałujących na ciało danej istoty a przedewszystkim człowieka.

Jeśli chodzi o samą budowe to myślę, że na pewno trza zamieścić tam takie rzeczy jak:

-źródło zasilania (może być z gniazdka)

-rezystory (jeśli w układzie nie znajdzie się coś takiego to po 1- maszyna będzie potrzebowała więcej mocy ponieważ prąd zużywałby się szybciej a po 2- zabezpieczenie przed zbyt dużymi skokami napięcia, ponieważ przy pobieraniu energii do danej rzeczy płynie nie kawałek a cały prąd z elektrownii więc jeśli napięcie skoczy zbyt szybko to wszystko może się spalić i wysadzić do tego korki może nawet w całym bloku :P),

-głośnik (w końcu z czegoś kakofonia musi się wydobywać),

-włącznik (a jakże),

-transformator,

-diody Zenera (po przekroczeniu napięcia przebicia dioda wzmacnia to napięcie. Wymagana polaryzacja zaporowa),

-Tranzystor (najlepiej jak będzie polowy ponieważ ten najefektywniej wzmacnia sygnał ),

-Odtwarzacz (w końcu jak sam głośnik podłączymy to nic się wydobywać nie będzie. P.S: Polecam wam odtworzyć sekretną broń masowego rażenia, której nie dorówna nic równie przerażającego. Jesteś gotowy aby poznać to monstrum? A więc napisze ci...utwór autorstwa Justin Bieber- Baby.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły wzbogacenia tego projektu to chętnie zapraszam.

;)

Łapcie schemat budowy mojego autorstwa.

Edytowane przez wojtek24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi