Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Call

Spadek FPSów w minecraft

Pytanie

Call    2

Witam. 

Mam problem z minecraftem mianowicie spadek fpsów do 5-8. Sterowniki mam aktualne, w innych grach nie mam tego problemu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Spróbuj grac na innej wersji mc czasami ma to dużo do znaczenia albo spróbuj grac w mc z jakims programem... jak gameboster on wyswietli tez wszystkie nie potrzebne programy moze znajdziesz tam cos co powoduje az tak gwaltowne spadki :)

Edytowane przez Soscrafts123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
IceShadow4    13

To może byc przez generowanie terenu. Wgraj Optifine i zobacz wtedy a jesli masz 1.8.1 to wlacz VBO.

Edytowane przez IceShadow4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Pod żadnym pozorem nie sciągaj takich programów jak GameBooster który więcej zasobów zużywa niż daje. :x Zainstaluj nowszą Jave jeśli grasz na tych nowszych wersjach MC.

Podaj specyfikacje techniczną swojego PC. (tzn.Procesor, karta graficzna i RAM.) oraz wyjaśnij co znaczy dla ciebie termin "inne gry" ;) (inna gra to może być 8-bitowy PACMAN lub MARIO BROS xD).

Dnia 6.01.2015 o 19:22, Soscrafts123 napisał:

Spróbuj grac na innej wersji mc czasami ma to dużo do znaczenia albo spróbuj grac w mc z jakims programem... jak gameboster on wyswietli tez wszystkie nie potrzebne programy moze znajdziesz tam cos co powoduje az tak gwaltowne spadki :)

Po co jakiś tam śmieciowy gamebooster phii ... Lepiej wpisz msconfig i tam wyłącz niepotrzebne programy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi