Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
KrowaBoss

Serwer na wersje alpha 1.2.6

Pytanie

KrowaBoss    9

Witam, chciałbym zadać pytanie - jak moge zrobic serwer na wersje alpha 1.2.6 ? 

Dokladnie mam na mysli jaki hosting wybrać ? Nie planuje tworzyc jakiegos mega-serwera

chce tylko pograc z kolega (czyli dobre byly by 2-5 slotow). Bede wdzieczny za odpowiedz.

P.S. Jesli znacie jakies publiczne serwery pod ta wersje lub inna [alpha, beta] to mozecie tu wpisac ip  ;).

Pozdrawiam ~KrowaBoss.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Uberman19    0

Hosting? Pod tą wersję nie było jeszcze skomplikowanego redstone'a, poza mobkami i generatorem świata nic nie ma praawa lagować. Jeśli zamierzasz grać tylko z kolegą i masz rozsądne ilości ramu na komputerze polecam postawić u siebie, tu masz download linka : 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

(nie mój, za wirusy nie ręczę, choć na 97% nie ma)

Jakby nie chodził, sprawdź czy na pewno masz przekierowany port 25565. Większość nowoczesnych routerów ma panel sterowania który wyświetla się po wpisaniu własnego ip w przeglądarkę, tam można to zrobić.

No, i jeszcze możesz wpaść na problem z <HTML>, wtedy należy zmienić online mode na false. Niestety w takim wypadku należy używać Hamachi lub czegoś podobnego, przez port się nie połączy. Mam nadzieję, że pomogłem  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi