Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość camil92PL

Testowanie Towny !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Informuję, że ruszył dzisiaj serwer w wersji "demo" dla wszystkich z możliwością przetestowania pluginu Towny v0.74.0 i jego ocenienia.

Nie trzeba pisać podań !

Wystarczy wejść na serwer i poprosić o jedną z 4 profesji :

• Wojownik
  • Górnik
  • Drwal
  • Farmer

Wszyscy, którzy DOSKONALE znają komendy i system towny i chcą założyć swoje miasta proszępisać do mnie, a dofinansuję pierwsze 4 osoby, które uznam za takie, które mogą śmiało otrzymać niewielki zapas gotówki ana utworzenie miasta/nacji

Komendy :

Oto mój krótki i prosty filmik instruktarzowi po komendach :

Cena miasta : 1,000 Dukatów

Cena nacji : Aktualnie symboliczny 1 Dukat

Działki : 8x8

Budowa w dziczy : zablokowana

PVP : włączone poza miastami

Wydobywanie surowców : dozwolone poza miastami jak i w miastach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lizak    7

Póki co widzę, że budowanie w dziczy jest wyłączone - ale czy jeżeli stworzę projekt obozu bandytów to administracja umożliwi mi zbudowanie tam małego obozu? ^.^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

w dziczy będzie zablokowane budowanie jak i niszczenie finalnie jeśli plugin się przyjmie, a jeśli chodzi o takie projekty to jak masz 1,000 Dukatów to tworzysz własne miasto i budujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lizak    7

Aaaa... czyli zablokowane jest w takim sensie, że nie można budować "na dziko" ? Ale jak kupię obszar sobie to będzie gitara, yea?

@edit: Ahhh... i jest taka sprawa - jeżeli się da to odblokujcie stawianie klocków na 2-3 kratki w górę - czemu? bo drwale nie mają jak dociąć drzewa. Lub zróbcie coś w tym stylu, że można stawiać przykładowo tylko drewno na ziemi bo wtedy nie będą tego zostawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Żeby kupić obszar to - albo stworzyć własne miasto, albo wykupić w mieście działki.

A jeśli chodzi o stawianie klocków to pomyślimy nad tym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Wszystko pięknie tylko:

Nie wiem gdzie kupić żarcie,deski,podstawowe surowce a obecna społeczność jest taka super że mają mnie gdzieś i nawet nie raczą odpowiedzieć.

I kupiłem domek koło wejścia do wieży. Pisało że to posiadłość kogoś tam ale było do kupienia i kupiłem. Tylko że wszystko jest zablokowane i nic nie może zrobić.

Towny wymiata ale trzeba nad nim kontroli i to dużej. Już teraz widzę że z 5 graczy wykupiło cały teren wmieście.

Komendy są proste i ogólnie git

Jak by wprowadzić to do serwa to by było fantastycznie tylko żeby był jakiś ośrodek władzy jak gł. miasto adminów z bankiem skupem albo jakimiś urzędami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZooM    0

@Krzycho001

Nie wiem gdzie kupić żarcie,deski,podstawowe surowce a obecna społeczność jest taka super że mają mnie gdzieś i nawet nie raczą odpowiedzieć.

Musisz je sam zdobyć. Nie ma ograniczeń co do klas, górnik, rolnik, wojownik, drwal może (narazie) zrąbać drewno, zaorać pole, zrobić chleb, używać miecza. Wszystko to sam możesz zdobyć. Każda klasa może wydobyć wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Towny wymiata ale trzeba nad nim kontroli i to dużej. Już teraz widzę że z 5 graczy wykupiło cały teren w mieście.

Takie jest życie czy w prawdziwym świecie jakiś człowiek nie może kupić całego terenu?

Ale powinno być tak, że co najmniej szlachta może zakładać miasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

No właśnie też tak myślałem że w realu i tak dalej

Ale w realu 13 latek nie kupi połowy miasta i nie zrobi z tego jakiegoś totalnego chaosu. Nie chciał bym żeby miasto wyglądało jak brazylijskie fawelle czy inne slumsy. No odrobina porządku.

Włąściwie to chodzi mi tylko o to żeby eni było tak że nie ma gdzie kupić ziemi bo ja dla przykładu na serwie dzisiaj i wczoraj wykupiłem wszystkie dostępne działki i mam kase na to żrby wyklupić całe miasto i pomyśl jak by to wyglądało.

NIe było by miejsca dla innych graczy tych bogatszych i biednieijszych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Zoom nie zauważyłem twojego komenta. Dzięki.

Ale rozumiem że to tylko wersja demo serwera prawda?

Może administracja dała by screeny z edytora jak wygląda ich praca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZooM    0

@krzycho

Masz napisane w poście camila wyraźnie.

Informuję, że ruszył dzisiaj serwer w wersji "demo" dla wszystkich z możliwością przetestowania pluginu Towny v0.74.0 i jego ocenienia.

No i mam jeszcze 1 pytanie. czy działki mieszkalne ( w mieście ) będziemy kupować już z postawionymi domami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Oj tam to nie było jako pytanie dla samego pytania:D Chcialem niecnie wyłudzić screeny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Jak masz tyle kasy to kup sobie miasto a działkę możesz od kogoś wykupić albo czekać na administracje kiedy oni dodadzą nowe działki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

teraz już nie kupi nic bo kasę zresetowałem wszystkim :)

Edit. Kilka screenów z budowy mapki :)

mapkald.jpg

mapaio.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Z tych zdjęć nie widać więc się pytam czy będzie jakiś śnieżny teren?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

powinny być to zależy tylko od generatora stref od których jesteśmy uzależnieni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sena    0

ja bym w tą przełęcz jakieś 2 posągi wpakował i dał drogę z kąd się zaczyna tam i jakieś łódki że można tamtędy płynąć do miasta ze spawnu :D

p.s. tą kasacją kasy udupiłeś lekko tych co miasta mieli bo nie utrzymają tego bo niema na czym zarabiać. Sam chciałem powoli się przykładać do założenia miasta ale teraz niezrobię tego bo nie mam kasy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

haha no sena ty nie przesadzaj bo masz większość ziem w sparcie więc ty na gotówkę nie powinieneś narzekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sena    0

Kasa jest teraz równa 30d a ziemi mam 4 działki w tym jedna przez przypadek i zbudowałem tam domek który chce sprzedać, jedna jest na las bo oczywiście nie da się nigdzie sadzić drzew poza własnym terenem a 2 na domek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

1 działka w sparcie to czynsz 5Dukatów. Jeśli masz 4 działki to 20D + 10D czynszu od bycia w mieście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Mam nadzieję że niedługo będzie można stawiać klocki an dzikim terenie bo inaczej nie da się ścinać wysokich drzew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

ten problem rozwiążemy w "pełnej wersji" serwera :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sena    0

ok działka to czynsz ale jak do jasnej ciasnej mamy zarabiać? trochu zbyt pochopne decyzję widzę robisz i mało przemyślane, wiem że to test wersja serwera ale na niej nic nie trzyma sie kupy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Podpowiem. Jak zarabiałeś dotychczas? Szedłeś do Mariana by robić questy tutaj też się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

odświeżam temat i zachęcam do wpisywania tutaj swoich zastrzeżeń i obserwacji z testów i mile widziane będą uzasadnienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...