Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
SuperMethiu

[Solved]Przeniesienie budowli bez bukkit?

Pytanie

SuperMethiu    0

Witam. Potrzebuję pomocy w sprawie skopiowania/przeniesienia budowli. Stworzyłem serwer i od kilku dni gram sobie z kolegami przez program Tunngle na wersji 1.7.2. Chciałbym przenieść moją budowlę w inne miejsce lecz niestety nie mogę wgrać pluginu "World Edit". W plikach serwerowych nie mam nawet folderu "plugins". Podobno WorldEdit działa tylko na bukkit, a ja go chyba nie mam ( w zasadzie nawet nie wiem jak to sprawdzić, poprostu pobrałem pliki serwerowe do minecraft 1.7.2 :P ). Czy bez bukkit jest możliwość przeniesienia mojej budowli? Może da się skopiować świat do singleplayer, wtedy to zrobić i później wrzucić mój świat na serwer ? POMOCY ! :)

Edytowane przez SuperMethiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
SuperMethiu    0

Może ja poprostu postawie nowy serwer bukkit i wtedy coś będę kombinował, skoro twierdzisz, że tak będzie lepiej. Dzięki za wszystko ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość baserone   
Gość baserone
Zainstaluj craftbukkita i przenies world editem badz pobierz mape na ktora chcesz cos przeniesc i zainstaluj sobie world edita na singleplayer przenies te budowle na singlu zapisz mape i wgraj na serwer. Nastepnym razem zrob od podstaw sobie serwer. Przynajmniej sie czegos nauczysz a pobieranie jakis gotowych paczek jest lipne. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SuperMethiu    0

Próbowałem to zrobić w single i teraz mam drugi problem - nie mam pliku minecraft.jar, gdzie powinienem wgrać single player command... Wypakowałem do 1.7.2.jar i teraz nie chce mi się odpalić minecraft. Jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość baserone   
Gość baserone
O luju. Najpierw zobacz jak zainstalowac minecraft forge na twoja wersje.(najlepiej zobacz poradnik jak wgrywac mody do mc bo teraz wgrywa sie je zupełnie inaczej) potem singleplayercommands wrzucasz do folderu mods. A w luncherze zaznaczasz opcje otwierania przez forge.jar. Wszystko znajdziesz na youtube bo za duzo pisania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...