Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
wgutbier91

Trade Center

Rekomendowane odpowiedzi

wgutbier91    5

Otóż na wstepie powiem ze nie mam żadnego projektu bo nie wiem czy wam się będzie ten pomysł podobał (jak bedzie wieksze zainteresowanie zrobie projekt)

No wiec zaczne od poczatku. Chodzi mi tu o postawienie budynku wykonanego w calości ze szkła i stone (przetopiony cobblestone), z 4-5 pietrami na ktorych powiedzmy po 4-6 graczy miałoby swoje

sklepy, w których sprzedawali by swoje towary. Oczywiście wraz ze wzrostem populacji budynek by rósł w gore.

Także przedstawiłem wam zarys mojego pomysłu wiec proszę o wypowiadanie się (tylko prosze rozwijac swoja mysl a nie pisac np "moze byc" etc.)

Pozdrawiam ;)

P.s

Jesli ten projekt sie nie spodoba zaproponuje targ w na 1 poziomie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wgutbier91    5

No to jak ja to widze. Oczyeiscie sa to tylko fundamenty

~37x38

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

11 powierzchni sklepowych -sklep kulisty na biuro centrum i sklep twórcy ;)

Oczywiście jeśli będzie zapotrzebowanie na sklepy zawsze można dobudować 2 piętro ewentualnie podziemia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KendziorPL    3

Plany mi się podobają. Spróbuj może jakąś wizualizacje tego zrobić.

"Sklep kulisty"- chodzi o to koło na dole? Czy to będzie jakoś połączone z resztą budowli czy wolno stojący fragment?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czolko2    5

Mi się podoba pierwszy projekt i przy okazji rezerwuje sobie pomieszczenie na sklep :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem mogłoby to zastąpić delikatesy. Są ok, ale małe i mało interesujące. Taka większa galeria sprawia fajne wrażenie na graczach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wgutbier91    5

Jest to na razie tylko i wyłącznie parter konstrukcja jest tak zaplanowana ze wystarczy ja tylko piac w gore no i co prawda na nowo stawiać dach ale to na mniejszy problem ;p

dach ze szkla nad fontanna zostaje bez zmian wraz ze wznoszeniem budynku (potem mozna to jakos polaczyc z 1 pietrem ;p ) wymiary sklepów to około 5x6 kratek czyli 30 pol powierzchni użytkowej.

Prace wykończeniowe będą robione już gdy budynek stanie, oczywiście każdy gracz będzie mógł jak chce urządzić sobie swój sklep, aha nie patrzcie na to ze stone jest u podstawy bo to jest fundament, który zniknie pod ziemia. Oczywiście mogę od razu zbudować tez 1 piętro tylko dach już bedzie nieco inaczej wygladal

oto zdjęcia:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Wiekszy projekt odrzucilem powod= zdecydowanie za duży. W dodatku caly budynek nie potrzebuje jakiś zastraszających ilości materiałów.

P.s wymiary budynku to 37 szerokości 38 dlugosci. Jeśli chodziloby o miejsce to juz zostawiam administracji do podjęcia ;)

#EDIT!

Na tych zdjęciach w środku dach będzie się zaczynał nad klockiem a nie na równi ( mały błąd w projektowaniu ;p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czolko2    5

Nawet fajnie to wygląda ale jakiś admin dał ci działkę nad moją jaskinią i jak da ci cuba to mogę się z nią pożegnać bo tam miała być stacja metra. druga spawa. schody wyglądają brzydko. lepiej zrób podwójne schody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...