Lizak 7 Napisano 21 Sierpień 2011 Cześć, powiem krótko i na temat... Serwer jednym słowem "upada". Jest weekend, godzina 18 i na serwerze siedzi 1 osoba - kiedyś było ich 15-20. Nie uważacie, że coś tu jest nie tak? Czy to informacje o restarcie odgoniły wszystkich graczy? Szperając w necie i poszukując jakiegoś innego serwera (Bo póki co z 1-2 osobami tu grać nie ma co) nigdzie nie znalazłem reklamy tego serwera - może ktoś się tym zajmie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapikol 88 Napisano 21 Sierpień 2011 Racja, racja...Czekam aż jakiś admin się odezwie/wejdzie na serwer i da jakieś info o co chodzi.Póki co nie gram bo nie mam co robić, chce założyć sklep ale administracji ani śladu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boss43210 5 Napisano 21 Sierpień 2011 Moim zdaniem serwer jest za malo reklamowany, na stronie głownej po prawej stronie jest info o serwerach, sa tam wszystkie oprócz naszego rp. Myślę też że od czasu do czasu Rabus powinien napisać news typu "serwer rp znów jest on" czy cos w tym stylu, po prostu nikt nie wie, że taki serwer istnieje dopiero jak wbijesz na forum to sie dowiesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elwo 11 Napisano 21 Sierpień 2011 Administracja z tego co wiem to pracuje nad zupełnie nową mapą, oraz ustawia pluginy. Nowe pluginy. Z racji tak drastycznych zmian jakie mają zajść (prawdopodobnie reset postaci, przedmiotów i budowli) wszyscy stracili ochotę grać. No bo kto będzie grał, robił mnóstwo rzeczy - po prostu spędzał dużo czasu - skoro i tak się to zmarnuje? Co do rozreklamowania serwera to juz nad tym myslalem z kilkoma osobami, ale póki co serwer jest martwy, więc nie ma się co tym zajmować w ogóle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidl9 4 Napisano 21 Sierpień 2011 Więcej graczy wchodziło gdy nie był to seriously RP, tylko ten początkowy. Może warto do tego wrócić?Chcę dodać, że wtedy serwer był najczęściej przepełniony i często cieżko było się na niego wbić bo nie było miejsca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PieCZu Napisano 21 Sierpień 2011 Mi się tam podoba .Ale graczy jest masakrycznie mało praktycznie cały czas siedzę sam Czasami wejdzie z 3 -5 osób i to wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elwo 11 Napisano 21 Sierpień 2011 Mi się tam podoba .Ale graczy jest masakrycznie mało praktycznie cały czas siedzę sam Czasami wejdzie z 3 -5 osób i to wszystko.No to pozdro. Serio lubisz grac multiplayer gdzie jest 5 osób na 50?? To już lepiej singla odpalić i npc sobie wgrać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 21 Sierpień 2011 podstawowe pluginy mamy już wybrane. Jeśli chodzi o levelcrafta to zostanie on na pewno zastąpiony mcmmo, gdyż posiada wiele więcej funkcji przydatnych w grze. Natomiast z mapą jest sporo roboty i staram się ją jak najszybciej doprowadzić do użyteczności - oczywiście mapa jest już, ale musi ona jeszcze jakoś realistycznie wyglądać i dopracowuję własnie elementy plaż, gór, kanionów, rzek, wysp, lasów, dróg, podstawowych miejsc, terenu pod miasto. W najbliższym czasie podam tutaj kilka screenów z budowy mapy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 22 Sierpień 2011 Serwer naprawde upada jest cud jak na serwerze gra 5 graczy naraz. Więc:1. Jak skończycie nową mapę trzeba zacząć wielką akcję promocyjną.2. Trzeba uprościć system przyjmowania nowych graczy.3. Lvl, pieniadze, przedmioty z eq i statusy społeczne graczy powinny zostać po zmianie mapy bo inaczej nikt już tu nie zagr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapikol 88 Napisano 22 Sierpień 2011 Z podpunktem 3 koniczyna5 zgadzam się.Raczej odpuszcze sobie gre po restarcie statów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Y4nuszek 18 Napisano 22 Sierpień 2011 Więcej graczy wchodziło gdy nie był to seriously RP, tylko ten początkowy. Może warto do tego wrócić?2. Trzeba uprościć system przyjmowania nowych graczy.To nie jest serwer jaki szukacie w takim razie. Sam bym chciał jeszcze bardziej utrudnić dostęp na serwer. Bo na razie i tak nie był to srlsy RP.Serwer naprawde upada jest cud jak na serwerze gra 5 graczy naraz. Więc: 1. Jak skończycie nową mapę trzeba zacząć wielką akcję promocyjną. 3. Lvl, pieniadze, przedmioty z eq i statusy społeczne graczy powinny zostać po zmianie mapy bo inaczej nikt już tu nie zagr1) Zgadza się. Ba zacząć akcje jeszcze zanim serwer ruszy pełną parą .3) Na pewni tak nie będzie. Choćby dlatego, że zmiany są z powodu pluginów. Co Camil zresztą napisał wyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koniczyn5 5 Napisano 22 Sierpień 2011 Jeśli znowu wszyscy będą grać od początku to ja dziękuje zostanie wam raptem 2-3 graczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 22 Sierpień 2011 Może i zostanie 3-4 graczy, chociaż i tak gra na serwerze 10 osób,a jak będzie restart to odejdą tylko te osoby które grały (czyli jakieś z 10 osób) więc dziękujemy takim, lecz mogą dojść nowe (wystarczy 3 znajomych i uzupełnią tą brakującą liczbę), więc od razu mówię dziękuję za grę tym co chcą odejść bo za przeproszeniem nie będę ich błagał o to aby zostali i nie będą mi robili łaski zostając na serwerze, bo sam się męczę i zużywam swój czas aby serwer funkcjonował jak należy... Jeśli czujecie się panami na serwerze to jesteście w błędzie. Administrację powinno się szanować, bo sami starają się stworzyć serwer/ grę dla zwykłych graczy, a nie jeszcze będą im usługiwać. Jeśli wam nie pasuje tutaj gra to napiszcie do mnie a ulżę wam w męczarniach i zagwarantuję wam perm-bana i zobaczymy kto będzie leżał i kwiczał aby wejść na serwer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniolStroz 20 Napisano 23 Sierpień 2011 Restart być musi zrozumiesz to później lub wcześniejPrzypomnę że serwerem jesteśmy my gracze (nie dosłownie) , i to my tak naprawdę decydujemy o tym co będzie na serwerze , a wy nam tworzycie miejsce do gry i zabawy , jeśli serwer nie będzie nam (graczą) się podobał i nie będzie wyglądał mniej więcej tak jak byśmy sobie życzyli to serwer będzie stał pustyJanuszek mam beke jak patrze na to jak rozpatrujesz podania nie będę tego opisywał bo chyba nie trzeba, rób tak dalej a daje serwerowi max 3 tygodnie z ilością graczy większą niż 10 , potem już nikt nie zostanieCo do podań to są potrzebne ale nie mogą być restrykcyjne , historyjka postaci z nawiązką do historii serwera a ty się przy***rdalasz o wszystko to jasne że ludzie się zniechęcają .........0 reklamy jest robionej , mógłbym sprowadzić na serwer z 15 ludzi minimum w ciągu tygodnia , byłem promotorem już w paru akcjach min kiedyś cs-otwock.pl i paru innych serwisów i się na tym znam ale dużo musi się tu zmienić , ja chwilowo obserwuję to co się dzieję i nie podoba mi się toTym razem nie trolluje mówię poważnieCytat:Jeśli wam nie pasuje tutaj gra to napiszcie do mnie a ulżę wam w męczarniach i zagwarantuję wam perm-bana i zobaczymy kto będzie leżał i kwiczał aby wejść na serwer - wiem że starasz się ogarniać serwer z małą ekipą i ci ciężko ale zastanów się nad tym co napisałeś Januszek nie powinien sprawdzać podań moim zdaniem , tylko ktoś inny:"Bardzo fajna opowieść. Niestety realia naszego serwera nie przewidują artefaktów, magi czy magicznych artefaktów. Tak też bohaterowie nie-żywi też nie za bardzo są realni.""Jak dotarłeś do Actus które jest w Regnum, po co idziesz jeszcze do Regnum ... Dalej jest błąd. Regnum to nie miasto.""Trochę błędów i brak polskich znaków. Do tego jak to mawiała moja rusycystka:"Napisane po murzyńsku" " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizak 7 Napisano 23 Sierpień 2011 Administracja tworzy serwer dla satysfakcji, zabawy, przyjemności a nie jak to opisałeś Camil "męczarni". Jeżeli czujesz, że robisz tak wiele i nikt tego nie szanuje to wprowadź system "Łupania hajsu na dzieciakach" - poprzez sms/przelewy za jakieś startowe diamentowe badziewia i Konta Premium - proste. Wtedy będziesz czuł, że masz z tego korzyści bo póki co "obrażaniem" graczy daleko nie zajedziesz ;* Ahhh... i jeżeli macie zresetować wszystko to po cholerę serwer nadal działa, płacicie za niego itd. skoro i tak grają 2 osoby max? Wyłączcie go do czasu ukończenia prac, zróbcie reklamę, zbierzcie forumowiczy i dopiero można myśleć o tym restarcie - yow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Y4nuszek 18 Napisano 23 Sierpień 2011 Widzę, że Camila dość nieźle poniosło. No cóż, ja napiszę tyle.Serwer potrzebuje zmian z prostych przyczyn. Jest mało stabilny. Dlatego potrzebne są zmiany. By admin nie byli do wszystkiego potrzebny i mógł myśleć o nowych ficzerach, ulepszając tym rozgrywkę. Do tego trzeba wyzerować lagi. Dlatego są potrzebne drastyczne zmiany w mechanice serwera (zmiana pluginów). Przy tak dużych zmianach wipe jest konieczny.Co do podań, dalej jestem na swoim. I nic jeszcze mnie nie przekonało do zmiany zdania. Wole, żeby forum nie opierało się głównie na skargach, zażaleniach i raporcie karnym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapikol 88 Napisano 23 Sierpień 2011 Po wipe nie dałoby się przywrócić rang szlachcicom? Przecież wielu ich nie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AniolStroz 20 Napisano 23 Sierpień 2011 Zdecydowanie nie powinno być czegoś takiego chociaż sam jestem szlachcicem to nie było by to fajne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Y4nuszek 18 Napisano 23 Sierpień 2011 Ciebie to nie chce już widzieć na tych serwerach. Oszukałeś nas i wszystkich graczy. Z takimi osobami nie chce mieć nic do czynienia... Dziwie się, że za używanie "wspomagaczy" możesz zaglądać jeszcze na tą serwerownie.Co do pomysłu Rapizzda, zaczynamy się poważnie zastanawiać . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monten98 4 Napisano 31 Sierpień 2011 Administracja popełniła największy błąd jaki mogła!!! Kłóci się ze wszystkimi o to, że serwer jest zły, że jest mało ludzi itp.A powinno być tak:A to admin a G to gracz.[G] Ej no kiedy serwer bedzie w koncu sprawny? Bo mi sie juz nie chce czekac.[A] Będzie jak będzie, spytasz się jeszcze raz to dostaniesz bana 10 dni.[G] No ale co tak dlugo to robicie? Ja i muj kolega nie mamy gdzie grac[A] BAN! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość camil92PL Napisano 31 Sierpień 2011 Bana to powinieneś dostać, ale za to, że nie czytasz dokładnie. Serwer będzie po wyjściu aktualizacji 1.8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach