Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
insect123

[Pytanie] Mody zyczu i questy

Pytanie

insect123    0
Czesc czy umialby ktos napisać jakie sa mody kompabinatylne w minecraft zyczu 1.6.4 bo chcialbym stworzyc wlasna paczke i czy mozna wgrac jakies questy lub achcivmenty do singleplayer ? Edytowane przez insect123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
bartexerBX    11
Piratom się na ogół nie pomaga. Będę dobry i jednak pomogę. Poszukaj na YT kanału AniaPoGodzinach czy jakoś tak (to nie jest reklama) i znajdź film w którym pokazuje jak zainstalować piracki launcher. Robisz tak jak na filmach i BUM. Masz launcher który jest bardzo podobny do oryginalnego. Teraz wystarczy zainstalować minecraft forge i poszukać modyfikacji jakie chcesz umieścić w paczce. Trzeba pamiętać że niektóre mody mogą wymagać jeszcze dodatkowych modyfikacji, a często dzieje się tak że mody nie współgrają z innymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
radyjko    176

Ależ właśnie taka jest odpowiedź. Żadne mody nie są kompatybilne z tymi z tego launchera. Jeżeli chcesz zabrać się za robienie paczki to zacznij od zmiany lauchera bo na zyczu daleko nie zajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
insect123    0
Dlaczego ? A znasz jakis luncher co można podobnie instalować mody tak jak na zyczu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
radyjko    176

Dlaczego ? A znasz jakis luncher co można podobnie instalować mody tak jak na zyczu ?

Nie wiem dlaczego. Mody są w starych wersjach, występują liczne konflikty z którymi launcher sobie nie radzi a na dodatek całkiem odmawia pobierania niektórych modów. Z resztą nie bez powodu zyczu nie ma konkurencji. (Brak konkurencji, nie bezkonkurencyjność)

Proponuję zmienić laucher na bardziej tradycyjny (Najlepiej o podobnej stukturze co Mojangowski) I instalować mody ręcznie, dzięki temu masz nad nimi pełną kontrolę i możesz bawić się z configami żeby zrobić coś bardziej "Zaawansowanego" I wyróżnić swoją paczkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
insect123    0
Ten mojangowski ma jakas stronę internetową ? Jezeli tak to mi wyslij link do strony. Ale mam problemy z wgrywaniem modow.

www.launcher.pl ten jest dobry ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
radyjko    176

Na tyle ile mogę stwierdzić bez pobierania - nie. Chodzi właśnie o laucher który zainstaluje modów za ciebie, a w szczególności taki który ich nie pobierze. Te drugie mają tendencje do odświeżania folderów czyli nie można ręcznie "podrzucić" moda gdyż laucher się go pozbędzie.

Mojangowski akurat ma stronę internetową:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

:D

Ale ja mówiłem o podobnych laucherach. Im bardziej podobny tym lepiej, akurat oryginalny jest najbardziej przyjazny instalacji modów i tworzeniu paczek nie licząc laucherów stworzonych do tch celów, ale one są 100% premium

Niestety praca z modpackami nie jest łatwa i nic nie zastąpi w niej człowieka, nie dziwi więc że jest tak niewiele "Gotowych" paczek, takich które pobiera się tylko w całości, z które należą do elity modpacków.

Edytowane przez radyjko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...