Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Exserio

Minecraft problem z SHADERAMI POMOCY

Pytanie

Exserio    0

Włączam jakiś shader wchodze w świat i nagle od razu wywala na pulpit. Tak jest ciągle ale kiedyś tak nie było. A sterowniki do karty mam najnowsze.Nigdzie nie moge znaleść rozwiązania prblemu.

- Karta: Intel Express Chipset Family

-CPU: 2.10Ghz Intel Pentium

-Ram: 3GB 

Ale kiedyś było ok, a chce tylko sprawdzić shadery chocapica na bardzo słabe komputery i cartoon shader

Edytowane przez Exserio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
bartexerBX    11

Nie wybieraj, lecz poproś jakiegoś informatyka hobbyste o build. Za 2500 masz dobrego składanego kompa. Nie opłaca kupować się złożonych komputerów jakiejś firmy.

Potwierdzam. Składane komputery przez kogoś są fatalnie pozkładane. Ale żeby mieć za 2500 zł dobrego kompa to trzeba być naiwnym. Za taką cenę można kupić naprawdę bardzo dobry sprzęt i zostanie jeszcze kasa na jakieś tam klawiatury, monitory itp. Zrób tak jak wyżej napisał kolega: poproś kogoś kto na tym się zna. Zresztą założę się że nie jeden jest taki na tym forum. Możesz się zapytać o dobór podzespołów i złożyć samemu niż przepłacać. Mój komputer został wyceniony na 800 zł a taki sprzęt gotowy widziałem za 1400 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bartexerBX    11

Włączaj shadery kiedy przebywasz na świecie. Wtedy niedziałający shader nie wywali cię do pulpitu ale zamiast widoku będziesz widzieć takie coś co się pojawia w telewizji kiedy nie ma się połączenia z kablówką. Dzięki temu będziesz wiedział czy shader działa czy nie i od razu go zmienić. Założę się że pobrałeś gotową paczkę z różnymi shaderami. Niektóre shadery wymagają dodatkowych rzeczy, których najczęściej paczka nie posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Exserio    0

Włączaj shadery kiedy przebywasz na świecie. Wtedy niedziałający shader nie wywali cię do pulpitu ale zamiast widoku będziesz widzieć takie coś co się pojawia w telewizji kiedy nie ma się połączenia z kablówką. Dzięki temu będziesz wiedział czy shader działa czy nie i od razu go zmienić. Założę się że pobrałeś gotową paczkę z różnymi shaderami. Niektóre shadery wymagają dodatkowych rzeczy, których najczęściej paczka nie posiada.

Spoko, sprawdze :) jak nie zadziała to ściągnę inną paczkę shaderów :D 

btw. znasz jakiś shader na słaby komp? ;>

Zrobiłem tak, wszedłem na zapis bez shadera, w grze wybrałem shader i pokazuje się program przestał działać lub ekran w grze robi się cały niebieski. Wiesz jak to naprawić? :/

Masz opcję "edytuj", nie spamuj. Treść 2 posta wrzuciłem tutaj. ~Guciokonda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bartexerBX    11

A jak się robi cały niebieski to możesz zmieniać shadery? Bo ja mogę. Co do shaderów na słabszy komputer to ciężko powiedzieć jaki będzie płynnie chodził. Podaj specyfikacje komputera to może coś zaradzę. Możesz spróbować SEUS v8 w jakiejś wersji zoptymalizowanej albo chocapic13 shaders w wersji litle (nie dodaje cieni tylko kolorki i ruszanie się liści).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Exserio    0

A jak się robi cały niebieski to możesz zmieniać shadery? Bo ja mogę. Co do shaderów na słabszy komputer to ciężko powiedzieć jaki będzie płynnie chodził. Podaj specyfikacje komputera to może coś zaradzę. Możesz spróbować SEUS v8 w jakiejś wersji zoptymalizowanej albo chocapic13 shaders w wersji litle (nie dodaje cieni tylko kolorki i ruszanie się liści).

Tak, mogę zmieniać shadery jak mam niebieski ekran. A specyfikacje jeżeli o to ci chodzi to masz: 

- Karta: Intel Express Chipset Family

-CPU: 2.10Ghz Intel Pentium

-Ram: 3GB 

System:  Windows 7 32bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bartexerBX    11
Procesor do najlepszych nie należy. Do tego jeszcze karta graficzna która chyba jest zintegrowana. Laptopy nie uciągają shaderów. Gdybyśmiał naprawdę dobry laptop to może poszłyby jakieś nawet dobre shadery. Posiadałem lepszy laptop i shadery mi nie działały. Warto wspomnieć, że jednak nie próbowałem chocapic'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Exserio    0

Procesor do najlepszych nie należy. Do tego jeszcze karta graficzna która chyba jest zintegrowana. Laptopy nie uciągają shaderów. Gdybyśmiał naprawdę dobry laptop to może poszłyby jakieś nawet dobre shadery. Posiadałem lepszy laptop i shadery mi nie działały. Warto wspomnieć, że jednak nie próbowałem chocapic'a.

Wnioskuję że jedyna najlepsza opcja to kupienie nowego dobrego komputera :/ I gdzie ja zarobie te (min.) 2500zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bartexerBX    11

Wnioskuję że jedyna najlepsza opcja to kupienie nowego dobrego komputera :/ I gdzie ja zarobie te (min.) 2500zł...

Co rozumiesz przez słowo "dobry"? Bo za 2500 to kupisz albo dobry laptop albo bardzo dobry komputer. Przykładowo mój został wyceniony na 500 zł (nie licząc dysków) a nadal uciąga dużo gier na maksymalnych (w tym bf3). Za 1000 zł kupisz sobie naprawdę dobry sprzęt. Laptopy są nieopłacalne dla graczy. Są drogie i słabe. Edytowane przez bartexerBX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Exserio    0

Co rozumiesz przez słowo "dobry"? Bo za 2500 to kupisz albo dobry laptop albo bardzo dobry komputer. Przykładowo mój został wyceniony na 500 zł (nie licząc dysków) a nadal uciąga dużo gier na maksymalnych (w tym bf3). Za 1000 zł kupisz sobie naprawdę dobry sprzęt. Laptopy są nieopłacalne dla graczy. Są drogie i słabe.

Kupie sobie jakiś za ok. 2500zł skoro za tyle można kupić bardzo dobry komp. Tylko mam problem z wyborem komputera i gdzie kupić. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
a3k    2
Nie wybieraj, lecz poproś jakiegoś informatyka hobbyste o build. Za 2500 masz dobrego składanego kompa. Nie opłaca kupować się złożonych komputerów jakiejś firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...