Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez aezarkones
Minecraftz.pl zaprasza na serwer Minecraft Classic w lekko odświeżonej wersji [Freebuild]!
Chcesz przypomnieć sobie stare serwery classic Jupiter Jazz, Minecraftz.pl, Piwnice? A może chcesz zobaczyć jak dużo można wyciągnąć z nieoficjalnej już wersji minecrafta.
Niedawno postanowiłem reaktywować troszkę staruszka w Polsce.
Działa to tak:
Na stronie
Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
zakładamy nowe konto i pobieramy unowocześnionego klienta gry (pamiętaj aby nigdy nie udostępniać swojego hasła do gry w innych serwisach niż minecraft.net), wyszukujemy na liscie serwerów serwer [PL] Minecraftz.pl i dołączamy do gry na serwerze. Każdy gość ma dostęp do komend pozwalających stworzyć własną mapę! Jeżeli grałeś u mnie na serwerze kiedyś i miałeś mapę to Twoja mapa prawdopodobnie dalej jest na serwerze! Możliwość tworzenia własnych bloków na mapach, ustawienia koloru mgły i wiele więcej. Łatwy kontakt z administracją przez facebook Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
Czat globalny obejmujący serwery Classic i Serwer w pełnej wersji gry (abyś mógł gadać z kolegą który gra w skyblocka lub biega na survivalu).
Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.
-
Przez Damian
Cześć!
Ostatnio przypomniało mi się jak w okolicy gimnazjum (około 5 lat temu) grałem sobie w Minecrafta, częściowo ze znajomymi poznanymi w tej grze, budując różne ciekawe rzeczy, co było całkiem fajne z tego co pamiętam. I jako, że z narzeczoną zdarza nam się szukać jakiejś nieskomplikowanej gierki (żeby poszło też jej na lapku), w którą moglibyśmy czasem grać razem, to stwierdziłem, że to w sumie może być fajny pomysł, pobudować coś razem, wiecie, jakiś dom, ogródek itp. Problem w tym, że chcielibyśmy tylko budować, bez grania jakkolwiek inaczej (wiem, że obecnie ma się życia, ekwipunek, walczy się z mobami itd.), więc kupno dwóch pełnych wersji, 20 euro jedna (z tego co kojarzę) raczej odpada. W związku z tym mam pytanie - czy ktoś próbował może w ciągu np. ostatniego roku grać w wersję classic online? Próbowałem coś kombinować, ale zajęło mi sporo czasu żeby w ogóle uruchomić to w przeglądarce (powyżej Javy 6 nie chodzi, a Firefox 17 i więcej nie akceptuje już tej wersji Javy, przynajmniej nie udało mi się tego inaczej ogarnąć), a własnego serwera nadal mi się nie udało postawić, bo nie chce mi wygenerować linku, a jak próbuję wejść zgodnie z tym
IP>&port=<SERVER PORT> to przekierowuje na single player. A wiadomo, skoro chcemy grać tylko we dwójkę to fajnie by było mieć własny świat do dyspozycji Tylko pytanie czy w sumie ma to sens? Słyszałem o jakichś problemach z zapisem, ale czy faktycznie jak się ma własny serwer to nie da się tego zapisać i za każdym razem trzeba od nowa wszystko? Jeśli znalazłaby się osoba, która coś próbowała z tym robić lub mogłaby poświęcić chwilę na ogarnięcie czy da się cokolwiek wykombinować albo wie czy jest jakakolwiek inna opcja żeby w to zagrać to zarówno ja jak i narzeczona będziemy ogroooomnie wdzięczni za pomoc
PS. Nie do końca wiedziałem gdzie to umieścić, ale najbardziej pasowało mi do serwera, jeżeli jednak nie powinno być tutaj to przepraszam i proszę o przeniesienie.
PS2. Obecnie czekam na przydzielenie serwera tutaj
ale obawiam się, że też może nie pomóc także jestem otwarty na wszelkie sposoby -
Przez Max0
>Nazwa serwera:RzK-Server
>IP:rzk.ench.pl
>Liczba slotów:20
>Typ serwera:24/7
>Zwierzęta:ON
>Potwory:ON
>PvP:OFF/ON
Skład administracji - poszukujemy!
Admin - buciu52
Założyciel - SuperManiekBros
Opis rozgrywki
Celem istnienia serwera jest zbudowanie przez graczy mapy. PvP dozwolone w niektórych miejscach, walka jest tylko dodatkiem. Motywem przewodnim jest budowa.
Na początku można otrzymać startowy ekwipunek za pomocą /kit start . Później należy poszukać miejsca poza spawnem, gdzie da się budować. Kiedy budowla będzie ukończona, można napisać do członka administracji by ją obejrzał. Jeśli jest ładna, otrzymuje się odpowiednią rangę, a wraz z nią nowe przywileje i umiejętności (chociażby większa prędkość, latanie).
Serwer posiada 20 slotów, jest otwarty cały czas. Zainstalowane są zabezpieczenia przed grieferami, oraz narzędzia służące do wykrycia sprawcy zniszczenia czyjejś budowli.
Każdy z graczy ma możliwość posiadania działki, jednak budowla powinna wyglądać przyzwoicie. Za twór umieszczony na działce również można otrzymać rangę.
Screeny
-
Przez dasterline
Witam jestem nowy na forum i w grze. Mam pytanię, czy może pójdzie mi Minecraft Classic na takim bardzo starym komputerze.
Procesor: 800MhZ
Ram: 256 mb
Karta Graficzna: 32 mb (nie obsługuje OpenGL)
nazwa karty graficznej: Nvidia Riva TnT/ TnT2 pro
Zwykły Minecraft nie chciał odpalić, więc chciałem spróbować na Classic'u.
P.S. Nie wiem jaką JAVE trzeba mieć, by gra chodziła. Ale po zainstalowaniu jej, wejście na http://minecraft.net odpaleniu serwera wyskoczył mi błąd po chwili ładowania (coś z Javą)
Proszę o szybkię rozwiązanie problemu, Chcę jak najszybciej zagrać MineCrafta
-
Przez dufusik123
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#ff0000]Cześć tu dufusik123[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#ffa500]Jestem nowy na tym forum i chcę się z wami przywitać i opowiedzieć o sobie. [/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#4b0082]Gram na serwerach Classic jak i Beta.[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#008000]Na Classicu gram na (Ranga):[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#008000]- Toficraft Freebuild Polska (Operator)[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#008000]- Boski Serwer Freebuild (Sponsor +)[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#2f4f4f]Jest ich więcej, ale nie chce mi się wymieniać.[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#ee82ee]Na Becie gram na (Ranga):[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#ee82ee]- Polski Serwer z Piwnicy (ADV Builder)[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#800000]Więcej już chyba nie mam do powiedzenia. Po prostu Witam.[/color][/b][/font]
[font=comic sans ms,cursive][b][color=#000000]Pozdrawiam wszystkich, dufusik123. [/color][/b][/font]
-