Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
JustATeenagerGirl

Skąd wziąłeś pomysł na nick w Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekawa, jak wy znaleźliście pomysł na nick w Minecraft. Piszcie, w końcu nie wszystkie nicki są randomowe :D

Jeżeli chodzi o mnie - Cytrynowa18 - to było tak. Najpierw pomyślałam - Co ja lubię, co jest związane z moimi zainteresowaniami, jaki nick byłby oryginalny... No i wymyśliłam. Cytrynowa, bo lubię cytryny. Po prostu je uwielbiam ^^ A cyfra 18 dlatego, ponieważ 18 to mój dzień urodzenia, więc łatwiej mi by było zapamiętać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176

Bardzo interesująca historia: Ekhem.

Dawno temu, w dalekiej krainie był chłopiec który właśnie rozpoczynał swoją przygodę z grami MMO na przeglądarkę. Jak przystało na dobrego gracza, musiał sobie wybrać nick. A był on zainteresowany w chemii jądrowej (tak wiem, durne zainteresowanie xD) chciał mieć nich "radioactive". Na jego drodze stanął jednak problem: Nick ów był zajęty. Toteż chłopiec użył całych swych umiejętności i wymyślił nick, jakiego nikt nie miał: radioactivity.

Mijały lata, kolejne gry przewijały się, w końcu zatrzymał się na jednej z gier. Była to pierwsza gra, w której kluczem do sukcesu był kontakt z innymi graczami, wtedy nick jego okazał się przydługi i nikt nie był wstanie go zapisać bez błędów. Wszyscy pisali do niego "radyjko"

Minęły kolejne lata, w końcu postanowiłem, że od dzisiaj będę znany w internetach jako "radyjko"

Olej ósemeczkę, jak wyjdzie 1.8 to ją usunę z nicku ;)

Edytowane przez radyjko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NSenten2000    13

Na samym początku gdy wymyśliłem swój nick (NSenten) myślałem że wpadł mi do głowy od tak że po prostu go wymyśliłem, ale pewnego razu gdy powróciłem do gry na której kiedyś spędzałem dużo czasu (4 story gra online) spotkałem NPCta który nazywał się Senten i do tej pory nie wiem czy mój mózg sam wymyślił ten nick tylko z dodaniem litery N czy podkradłem trochę tego nicku z tej gry.Nadal nie wiem ale wydaje mi się że wymyśliłem go w 100% sam gdyż kiedy robiłem konto nie myślałem o 4story :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Whiskas    14

Michael - Bo tak mam na imię. 

Czary.

Edytowane przez Michael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PyroTeknicx    168

Dawno temu istniał świat, na którym miałem okazję podróżować po rozległych krainach. Wtedy zwałem się różnie, lecz nadszedł czas, kiedy musiałem wybrać stałe imię. Świat ten miał w nazwie przedrostek Pyro, zatem postanowiłem go przyjąć. Uznałem, że imię te jest za krótkie, więc z uwagi na pewnego człowieka, którego imię brzmiało Teknyc, w krótkiej chwili ewoluowało to w Teknicx. Tak narodził się człowiek zwany PyroTeknicx. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Madar    13

Najpierw mialem nick Mandaryna465 :D Ale... jak to ja... od ponad 7 lat oglądam Naruto... tak więc Madara od Madara Uchiha //

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

//

- Madar, coż za spaniały pomysł! Ale nadal nie wiemy skąd się wzięło 805...

- Tak więc 805 wzięło się z mojego nicku: Minato805, po prostu losowe liczby z klawiatury, które fajnie po złączeniu wyglądają :)

Fajne, co nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...