Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
PyroTeknicx

[Battle] Android vs iPhone vs WindowsPhone

Rekomendowane odpowiedzi

Monualen    108

A po co komu pakiet Office na telefonie? Wolałbym pisać na swojej klawiaturze, niż na klawiaturze od telefonu, ze względu na wygodę. Nie będę nawet mówił nic o Excelu czy PowerPoint'cie. Jedyne co piszę na telefonie to sms'y, ew. na Facebooku. Nie wiem, jak ktoś mógłby tego w ogóle używać na smarfonie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
konrad11901    25

A po co komu pakiet Office na telefonie? Wolałbym pisać na swojej klawiaturze, niż na klawiaturze od telefonu, ze względu na wygodę. Nie będę nawet mówił nic o Excelu czy PowerPoint'cie. Jedyne co piszę na telefonie to sms'y, ew. na Facebooku. Nie wiem, jak ktoś mógłby tego w ogóle używać na smarfonie. :P

Wiem o tym, że lepiej pisać na normalnej klawiaturze, jednakże do prostych dokumentów i otwierania prezentacji się nadaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Tutaj także się nie zgodzę. Windows Phone nie jest systemem tylko do dzwonienia i SMSowania. Ma - w mojej opinii - bardzo dobrą przeglądarkę i pakiet biurowy Office z funkcją tworzenia nowych dokumentów. Gier jest niewiele, jednakże działają bardzo płynnie nawet na telefonie z niższej półki. Znajdziemy tam kalendarz, alarm, odtwarzacz muzyki, sklep, ustawienia, nawet możliwość włączenia i wyłączenia telefonu, więc telefon z systemem WP nie służy tylko do ww. zadań  :D. Jednakże, jak wyżej nadmieniono, świetna opinia.

Bardziej miałem na myśli "jest skupiony na" niż "służy tylko do", źle się wyraziłem :) Wiem, że coraz więcej aplikacji przybywa w Store lecz wypytując się znajomych oraz tworząc ankietę szkolną dowiedziałem się, że Windows Phone jest wybierany głównie przez osoby, które smartfona używają w głównej mierze jako telefon, nie tylko jako przenośną konsolę do gier. Musi więc być coś na rzeczy. Oczywiście każdy system ma akcesoria typu kalendarz i alarm, tego nie kwestionuję :D

Monu, wierzę, że po kilku latach używania dotykowego ekranu o odpowiednio dużej przekątnej można bez problemu opanować bezbłędne pisanie na klawiaturze ekranowej. Poza tym pamiętaj, że do smartfonów można podłączyć zewnętrzną klawiaturę Bluetooth, ba, można nawet podłączyć do nick zewnętrzny ekran by smartfon służył za komputer osobisty. Nie widzę więc problemu w korzystaniu z pakietów biurowych na Androidach/WP, szczególnie na tym pierwszym - są już na rynku małe urządzenia rozmiarów tzw. komputerów NUC, które działają na Androidzie.

Edytowane przez TheReduxPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...