Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
PyroTeknicx

[Battle] Android vs iPhone vs WindowsPhone

Rekomendowane odpowiedzi

KristoforoH    65

@Up Nie lepiej kupić czegoś tańszego, choć identycznie użytecznego, a resztę przeznaczyć na głodne dzieci w Kenii czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

To wszystko (oprócz integracji z SrakOS Mac OS) jest w Windows Phonie, który jest 4-5 razy tańszy od tych produktów. Płacicie jedynie za markę :P

Jak się jest sprytnym to się kupuje za granicą. U nas ceny są poprostu wysokie.

Wiem, Windows Phone miałem przyjemność testować przez jakiś czas i bardzo go szanuję, aczkolwiek preferuję ekosystem Apple. Poza tym interfejs WP mi nie przypadł za bardzo do gustu, za dużo tych zakładek i wszystkiego. I nie, nie płacę za markę. Płace za telefon, od którego wymagam a iPhone perfekcyjnie spełnia te wymagania.

WP jest dosyć mało przejrzysty. Cały ekran wypełniony po brzegi ikonkami. Też wolę zapłacić więcej za telefon, który spełnia moje wymagania. Pewnie zaraz będzie dużo punktów ujemnych ale mam to gdzieś. Wyrażam swoją opinię a reputacja nie ma dla mnie znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

@Up Zapłacić więcej można, ale nie o 1000-2000. Zresztą nawet jak kupisz za granicą to jest jeszcze kwestia transportu. Podsumowując AjFuny to niestety telefony dla osób zamożnych, dla których pieniądze nie mają dużego znaczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

@up: Weź pod uwagę to, że Mati mieszka w Japonii Anglii :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

@Up Zapłacić więcej można, ale nie o 1000-2000. Zresztą nawet jak kupisz za granicą to jest jeszcze kwestia transportu. Podsumowując AjFuny to niestety telefony dla osób zamożnych, dla których pieniądze nie mają dużego znaczenia. 

@up: Weź pod uwagę to, że Mati mieszka w Japonii Anglii :) .

No właśnie nie wiedziałem czy pisać czy nie :D

Różnica między iPhonem 5s bez simlocka i Nokią Lumią 1520 bez simlicka u nas w UK prawie nikła (ok. £20). Do tego Amazon Prime i mam przysłkę na następny dzień ^^

O dzieci z Kenii nie musisz się martwić, są u nas sklepy prowadzone przez fundacje i 50% idzie na rozwój skelpu a druga połowa na jakiś cel. Wolę kupować tam niż w jakiś "Franchisach".

PS: Pieniądze mają dla mnie znaczenie ale telefon musi spełnić moje oczekiwania i wymagania, ponieważ używam go codziennie. (Pora na beznadziejne porównianie) Dla przykładu lampka nocna jest używana około 10 minut dziennie więc nie zależy mi za bradzo jaka jest jej wydajność itp.

PS2 - Win Phone to jest naprawdę dobry system, nie mam mu w zasadzie nic do zarzucenia ale preferuję telefony oferowane przez Apple. Prawdopodobnie przyzwyczajenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

PS2 - Win Phone to jest naprawdę dobry system, nie mam mu w zasadzie nic do zarzucenia ale preferuję telefony oferowane przez Apple. Prawdopodobnie przyzwyczajenie :)

Zazwyczaj tak jest. Kiedy ktoś korzystał z jednego systemu ciężko przerzucić się na inny. Dlatego jednemu nie pasuje prędkość czy wygląd, a drugiemu prostota itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Zazwyczaj tak jest. Kiedy ktoś korzystał z jednego systemu ciężko przerzucić się na inny. Dlatego jednemu nie pasuje prędkość czy wygląd, a drugiemu prostota itd.

Ciesze się, że ktoś w końcu zrozumiał zamysł moich postów w tym temacie :)

Każdy ma swoja gusta i guściki, stąd się biorą właśnie takie kłótnie itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

Kiedy jesteś za granicą bo np. masz wakacje to spokojnie można poszukać sklepów z elektroniką i kupić taniej nie płacąc za przesyłkę. U nas jest takie przekonanie że są one dla osób zamożnych. Tymczasem w Japoni taki sprzęt ma każdy. Powód? Są tam one bardzo tanie w porównaniu do naszych cen. Wiadomo że taniej bo tam produkują ale to nie zmienia faktu że taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
konrad11901    25

Każdy ma swoja gusta i guściki, stąd się biorą właśnie takie kłótnie itp.

Zgodnie z nazwą tematu, to jest bitwa, więc chyba właśnie chodzi o kłótnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

Kiedy jesteś za granicą bo np. masz wakacje to spokojnie można poszukać sklepów z elektroniką i kupić taniej nie płacąc za przesyłkę. U nas jest takie przekonanie że są one dla osób zamożnych. Tymczasem w Japoni taki sprzęt ma każdy. Powód? Są tam one bardzo tanie w porównaniu do naszych cen. Wiadomo że taniej bo tam produkują ale to nie zmienia faktu że taniej.

Zacznijmy od tego, że mało z nas może sobie pozwolić ot tak wyjechać do jakiejś Japonii czy tam Anglii, chyba, że ktoś tam mieszka na stałe.

Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

Zacznijmy od tego, że mało z nas może sobie pozwolić ot tak wyjechać do jakiejś Japonii czy tam Anglii, chyba, że ktoś tam mieszka na stałe.

To wtedy wchodzi się na taką stronę (

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

), gdzie można sobie zamówić z zagranicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

@Up Cicho siedź, pierwszym niepodważalnym prawem jest to, że 100% ludzi pijących wodę umiera, a drugim, że Apple jest beznadziejne zawsze, wszędzie i w każdej postaci, czy to jest zrozumiałe? To nie jest normalne, że żeby można było sobie kupić jak uważacie dobry telefon trzeba go zamawiać na portalach zagranicznych. Posiadanie nadgryzionego jabłka na obudowie nie jest tego warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Zgodnie z nazwą tematu, to jest bitwa, więc chyba właśnie chodzi o kłótnie :D

No wiem, ale ja dyskutując staram się zachować poziom. Tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

Nie mówię, że trzeba go zamawiać na portalach zagranicznych. Oczywiście, nie każdego stać na iPhone, ale to samo można powiedzieć o Samsungach Galaxy S*X* . Może są trochę droższe... Ale powiem, że dla mnie są wygodniejsze i funkcjonalniejsze niż Samsungi oraz sam Android. Posiadam iPada, i jeszcze się na nim nie zawiodłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

@Up Racja trochę, ale przygotowałem również porównanie tych telefonów, ich specyfikacji i cen:

Marka: Samsung Galaxy S4 | Apple iPhone 5S
Pamięć wbudowana: 16GB | 16GB
Obsługa kart pamięci: Tak, do 64GB | Nie
Wielkość ekranu (cale): 5 | 4
Aparat foto. (Mpx): 13 | 8
System: Google Android 4.2.2 | Apple iOS 7
Wi-Fi: Tak | Tak
LTE: Tak | Tak
GPS: Tak | Tak
Maks. Czas rozmów (h): ~14 | 10
Maks. Czas czuwania (d): ? | 10,4
Pamięć RAM (GB): 2 | 1
Taktowanie procesora (Ghz): 4x1,6 | 2x1.5
Rozdzielczość wyświetlacza (px): 1080x1920 | 1136x640
Standardowa bateria (mAh): 2600 | 1560
Bluetooth: Tak, 4.0LE | Tak, 4.0

Średnia cena rynkowa: 1400zł | 2500zł

Źródło: serwisy mGSM.PL ,Ceneo.PL, Chip.PL, Tech.WP.PL, PCLab.PL

PS.

Jeśliś Monualen nie zauważył to jestem murem za WP, Androidem prawdę mówiąc gardzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

@Up Racja trochę, ale przygotowałem również porównanie tych telefonów, ich specyfikacji i cen:

Bardzo Cię przepraszam ale nie mainpuluj danymi. Porównujesz dwa telefony z dwóch różnych okresów. iPhone 5s odpowiada Galaxy S4 a odpowiedź Apple na SGS5 nastąpi w październiku. Ale jak już tak się bawimy to ok:

Marka: Samsung Galaxy S5 | Apple iPhone 5S
Pamięć wbudowana: 16GB  | 16GB Dla użytkownika dostępne: 10.7GB|12.6GB
Obsługa kart pamięci: Tak, do 128GB | Nie Przy czym API Androida się dławi na kartach pamięci, ale ok masz plusa.
Wielkość ekranu (cale): 5,1 | 4 Cegły nosić nie zamierzam, telefon powinien być możliwy do obsłużenia jedną ręką (gusta i guściki)
Aparat foto. (Mpx): 16 | 8 Oczekujemy na odpowiedź Apple w tym roku, ale ok masz plusa
System: Google Android 4.4.2 | Apple iOS 7 Co do systemów, możemy pogadać później
Wi-Fi: Tak | Tak
LTE: Tak | Tak
GPS: Tak | Tak
Maks. Czas rozmów (h): 21 | 10 SGS5 ma o wiele lepszą baterię + tryb oszczędzania energii. W pełni się zgadzam, że bateria w 5s mogła by być lepsza ;)
Maks. Czas czuwania (d): 16,3 | 10,4 Up
Pamięć RAM (GB): 2 | 1 RAM w iPhoneach w pełni wystarcza. NIGDY nie odszło do sytuacji, że coś mi się wyłączyło ponieważ się skończyło miejsce. iOS świetnie sobie radzi z aplikacjami działającymi w tle. Poza tym iP ma lepszą częstotliwość.
Taktowanie procesora (Ghz): 2,5 | 1,5 Procesor iPhone jest 64 bitowy, dlatego jego wydajność jest o niebo lepsza. Jako źródło podam to porównanie:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

a na YouTubie albo w aplikacjach do benchmarkingów to się tylko potwierdza.
Rozdzielczość wyświetlacza (px): 1080x1920 | 1136x640 Szkoda, że nie wspomniałeś o tym, że ekran iPhone to Retina, a większa rozdzielczość zjada więcej baterii ale mniejsza.
Standardowa bateria (mAh): 2800 | 1560 Up
Bluetooth: Tak, 4.0LE | Tak, 4.0 iPhone rzeczywiście ma kiepską (nikłą) integrację z innymi telefonami ale między sobą działają lepiej niż WiFi direct, NFC, Android Bean, whatever :)

Średnia cena rynkowa: 2200zł | 2500zł Co kto woli. Jeżeli jesteś w stanie tyle dopłacić to nie widzę problemu + w przypadku iPhone płacisz dodatkowo za wygląd. Wolę coś ładnego i porządnie zbudowanego niż plastikową zabawkę.

Podsumowując: SGS5 przegrywa z iPhonem nawet jeżeli jest nowszy! Jest wiele aspektów, w których SGS5 wygrywa z iPhonem i przyznam się, że chętnie widziałbym wiele z nich w moim telefonie (a w szczególności ten fajny tryb oszczędzania baterii ^^).

Od siebie dodam, że takie tematy są bez sensu bo Ci którzy lubią Androida będą go zawzięcie bronili, Ci którzy iPhone, też będą go bronili

PS: teraz już bezpośrednio do Ciebie Kristof i do Konrada11901 - Na jakikolwiek temat dyskutujemy, róbmy to kulturalnie i bez ubliżania innym i innych systemów itp. Niech to pozostanie jako wymiana zdań, zalet i wad a nie jako wojna między nami i systemami których bronimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

Jeśli chodzi o takie rzeczy jak rozmiar telefonu, rozdzielczość, system  to wymieniłem je ot tak, dla informacji, nie uważam, żeby to byłaby specjalna zaleta i sam używam telefonu o przekątnej 4,5 i wolałbym by była mniejsza. Nie wmawiaj mi jednak ot tak rzekomej manipulacji danymi, ponieważ są one w 100% prawdziwe i dostępne dla ogółu. Podałem źródło z którego je wziąłem i można je w każdej chwili zweryfikować. I jak mówiłem, wielką wadą Ajfunów jest ich cena. Jeśli jak teraz napisałeś iPhone 5 jest już stary i o wiele poniżej obecnych standardów, to przepraszam czemu jest taki drogi? I w takim razie ile będzie kosztował iPhone 6? 4000? Może pięć?

PS.

Czy ja w jaki sposób Wam ubliżyłem? (Jako "Was" mam na myśli entuzjastów, bo nie wiem jak to inaczej nazwać firmy Apple). W obecnej chwili to ja odnoszę wrażenie, że cała ta Wasza mini-społeczność traktuje nas jak jakąś inną, gorszą rasę ludzi, których to nie stać na takie cuda i są skazani na Androidy, Windows Phony i inne Bady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Pokazałeś model z innego rocznika niż SGS5 (nowy iPhone, który będzie zaprezentowany w październiku/wrześniu będzie odpowiadał technicznie SGS5 - Tak było zawsze) a obecnie [acronym='iPhone']iP[/acronym]5s jest najnowszym modele, aczkolwiek zaprezentowanym w 2013, więc rocznikowo odpowiada SGS4, jako że jest jedyny jest też taki drogi.

PS: Chciałbym żebyś się ogólnie odniósł do posta, więc będę wiedział że to co napisałem nie poszło na marne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

Hmm, jeśli możesz to uwzględnij mój post po edycji, bo teraz myślę jest bardziej sensowny niż był przed nią. Spójrz też ponownie na tabelkę porównującą te telefony, teraz zmieniłem dane słuchawki Samsunga z modelu S5 na S4. Mało zmian, ale gdybyś i teraz miał wątpliwości, to w obu przypadkach opisałem je w najlepszych możliwych konfiguracjach.

PS.

Ventac, ratuj, Applowcy mnie bijo ;_;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
konrad11901    25

PS: teraz już bezpośrednio do Ciebie Kristof i do Konrada11901 - Na jakikolwiek temat dyskutujemy, róbmy to kulturalnie i bez ubliżania innym i innych systemów itp. Niech to pozostanie jako wymiana zdań, zalet i wad a nie jako wojna między nami i systemami których bronimy.

Nie wiem, co takiego zrobiłem, ale ok...

PS: Mam taką propozycję:

Co wy oraz Administracja na to, aby usunąć możliwość dawania +/- w tych tematach i wyczyścić obecne?

Przyznam się, sam dałem mnóstwo plusów i minusów (przed chwilą też dałem),  jednakże teraz pomyślałem nad tym i - kurczę, przecież tutaj każdy wyraża swoje zdanie i za to ktoś ma być nagradzany lub karany? Trochę to nie ma sensu...

Edytowane przez konrad11901

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

W obecnej chwili to ja odnoszę wrażenie, że cała ta Wasza mini-społeczność traktuje nas jak jakąś inną, gorszą rasę ludzi...

Możemy poczuć to samo.

PS: Mam taką propozycję:

Co wy oraz Administracja na to, aby usunąć możliwość dawania +/- w tych tematach i wyczyścić obecne?

Przyznam się, sam dałem mnóstwo plusów i minusów (przed chwilą też dałem),  jednakże teraz pomyślałem nad tym i - kurczę, przecież tutaj każdy wyraża swoje zdanie i za to ktoś ma być nagradzany lub karany? Trochę to nie ma sensu...

I z tym się w 100% zgadzam. W dziale z rozrywką nie powinno być tych punktów. Ogólnie moim zdaniem ten system działa do kitu bo można porobić multikonta i komuś cały czas dawać minusy. Jedyny sposób to ignorować to i się tym nie przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Jeśli chodzi o takie rzeczy jak rozmiar telefonu, rozdzielczość, system  to wymieniłem je ot tak, dla informacji, nie uważam, żeby to byłaby specjalna zaleta i sam używam telefonu o przekątnej 4,5 i wolałbym by była mniejsza. Nie wmawiaj mi jednak ot tak rzekomej manipulacji danymi, ponieważ są one w 100% prawdziwe i dostępne dla ogółu. Podałem źródło z którego je wziąłem i można je w każdej chwili zweryfikować. I jak mówiłem, wielką wadą Ajfunów jest ich cena. Jeśli jak teraz napisałeś iPhone 5 jest już stary i o wiele poniżej obecnych standardów, to przepraszam czemu jest taki drogi? I w takim razie ile będzie kosztował iPhone 6? 4000? Może pięć?

W momencie kiedy nowy iPhone wychodzi, Apple wydaje go w takiej samej cenie w jakiej był poprzedni najnowszy model, a cena tego porzedniego spada o około 20/25% od poprzedniej. To tak jak powiedzmy SGS4 kosztowałby 2500zł w momencie premiery, i ta cena by pozostała do dnia wydania SGS5 i w tej chwili cena SGS4 by spadła a cena SGS5 byłaby taka jak SGS4 w momencie premiery.

Czy ja w jaki sposób Wam ubliżyłem? (Jako "Was" mam na myśli entuzjastów, bo nie wiem jak to inaczej nazwać firmy Apple). W obecnej chwili to ja odnoszę wrażenie, że cała ta Wasza mini-społeczność traktuje nas jak jakąś inną, gorszą rasę ludzi, których to nie stać na takie cuda i są skazani na Androidy, Windows Phony i inne Bady.

Przepraszam, ubliżenie to złe słowo! Jeszcze raz przepraszam :)

Chidzło mi o dość ironiczne posty w kierunku entuzjastów urządzeń Appla takie jak pisał konrad w temacie o Macu lub ty to co pisałeś i przekreślałeś. Chodzi mi po prostu aby ten temat był miejscem do wypowiadania opinii na temat urządzenia za krótym przepadamy ale w tym samym nie obrażać opinii innych. Nie wiem jak to wytłumaczyć :P

I nie nie jestem bogaty! Telefon mam na abonament jeszcze z 15% zniżką co miesiąc jako stały klient Vodafone - żadnych sensacji. Długo bym musiał zbierać aby kupić sam telefon :) Co do społeczności, nigdy nikogo nie obraziłem za wyrażanie swojego zdania, do żadnej społeczności Apple nie należę - po prostu lubię te telefony.

+1 aczkolwiek z technicznego punktu widzenia nie ma możliwości usunięcia reputacji tylko z jednego tematu. Najsenswniejsze w mojej opinii jest po prostu zamknięcie tematu, aby nie robił się z tego Flame War i nie wskrzeszać złych relacji między użytkownikami. Jest to niestety jawne złamianie punktu regulaminu na temat tworzenia tematów zachęcających do flame warów.

I jeszcze raz powtórzę - nikogo nie traktuję gorzej z tego powodu, że używa telefonu innej marki. Jest to własny wybór, a na jego wybór wpływ mają różne aspetky, o których ma decydować docelowy użytkownik. Nikogo nie zamierzam zachęcać do kupna danego telefonu, do póki ktoś takowego pytania nie zada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Sądzę, że dobrze zadbany smartfon z Androidem może utrzymać bezbłędną wydajność a przy czym można oszczędzić trochę pieniędzy w porównaniu do smartfonów Apple. Swoją drogą Samsung to nie jedyna firma tworząca dobre smartfony z Androidem ;) Mamy jeszcze HTC (One M8), LG (G2, G3, Nexus 5), Sony (Xperia Z2) czy azjatyckie Xiaomi (MI-3). Co do optymalizacji - iOS działa na kilku(nastu?) urządzeniach, Android z kolei jest obecny na tysiącach różnych urządzeń. W dodatku producenci wciskają Androida na urządzenia o bardzo słabej specyfikacji, często również niestarannie przygotowując system do działania na ich urządzeniu. Nic więc dziwnego, że iOS działa lepiej i szybciej niż niejeden smartfon z Androidem. Tego całego syfu od producenta można się wyzbyć, zazwyczaj zrootowanie urządzenia pozwala na usuwanie systemowych aplikacji, a jeżeli mamy większe chęci i większą ilość czasu, możemy pokusić się o odblokowanie bootloadera i flashowanie czystego/lekko zmodyfikowanego systemu, jak na przykład CyanogenMod. Taki CM 10.2 (Android 4.2.2) na moim Desire Z o dziwo potrafi działać szybciej niż stockowy ROM (Android 2.3 z Sense UI) od producenta, ale działa wolniej od CM7 (Android 2.3.3).

Właśnie uwzględniając te aspekty Androida sądzę, że ten system nie jest przeznaczony dla osób, którzy wyłącznie cenią funkcje dzwonienia i SMSowania. Dla takich osób jest WP, może iOS. Android często wymaga interwencji użytkownika by działał bez zarzutu, za wyjątkiem flagowców, których specyfikacja często nie pozwala interfejsowi nawet na utracenie choćby jednej klatki animacji ^^ Oczywiście po zainstalowaniu masy aplikacji system spowolni. Tak samo jak z pecetowym Windowsem. Ja osobiście nie sądzę, bym przeniósł się na inny system, cenię sobie Androida i już niedługo zamierzam kupić sobie HTC One M8 bo mój aktualny smart już się rozlatuje ze starości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Sądzę, że dobrze zadbany smartfon z Androidem może utrzymać bezbłędną wydajność a przy czym można oszczędzić trochę pieniędzy w porównaniu do smartfonów Apple. Swoją drogą Samsung to nie jedyna firma tworząca dobre smartfony z Androidem ;) Mamy jeszcze HTC (One M8), LG (G2, G3, Nexus 5), Sony (Xperia Z2) czy azjatyckie Xiaomi (MI-3). Co do optymalizacji - iOS działa na kilku(nastu?) urządzeniach, Android z kolei jest obecny na tysiącach różnych urządzeń. W dodatku producenci wciskają Androida na urządzenia o bardzo słabej specyfikacji, często również niestarannie przygotowując system do działania na ich urządzeniu. Nic więc dziwnego, że iOS działa lepiej i szybciej niż niejeden smartfon z Androidem. Tego całego syfu od producenta można się wyzbyć, zazwyczaj zrootowanie urządzenia pozwala na usuwanie systemowych aplikacji, a jeżeli mamy większe chęci i większą ilość czasu, możemy pokusić się o odblokowanie bootloadera i flashowanie czystego/lekko zmodyfikowanego systemu, jak na przykład CyanogenMod. Taki CM 10.2 (Android 4.2.2) na moim Desire Z o dziwo potrafi działać szybciej niż stockowy ROM (Android 2.3 z Sense UI) od producenta, ale działa wolniej od CM7 (Android 2.3.3).

Właśnie uwzględniając te aspekty Androida sądzę, że ten system nie jest przeznaczony dla osób, którzy wyłącznie cenią funkcje dzwonienia i SMSowania. Dla takich osób jest WP, może iOS. Android często wymaga interwencji użytkownika by działał bez zarzutu, za wyjątkiem flagowców, których specyfikacja często nie pozwala interfejsowi nawet na utracenie choćby jednej klatki animacji ^^ Oczywiście po zainstalowaniu masy aplikacji system spowolni. Tak samo jak z pecetowym Windowsem. Ja osobiście nie sądzę, bym przeniósł się na inny system, cenię sobie Androida i już niedługo zamierzam kupić sobie HTC One M8 bo mój aktualny smart już się rozlatuje ze starości :)

We wszystkim się zgodzę (no może poza stwierdzeniem, że iOS jest tylko do dzwonienia i wysyłania SMSów :c). Tylko takie dobrze opisane posty z konstruktywną krytyką i obiektywizmem powinny się znaleźć w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
konrad11901    25

Właśnie uwzględniając te aspekty Androida sądzę, że ten system nie jest przeznaczony dla osób, którzy wyłącznie cenią funkcje dzwonienia i SMSowania. Dla takich osób jest WP, może iOS.

Tutaj także się nie zgodzę. Windows Phone nie jest systemem tylko do dzwonienia i SMSowania. Ma - w mojej opinii - bardzo dobrą przeglądarkę i pakiet biurowy Office z funkcją tworzenia nowych dokumentów. Gier jest niewiele, jednakże działają bardzo płynnie nawet na telefonie z niższej półki. Znajdziemy tam kalendarz, alarm, odtwarzacz muzyki, sklep, ustawienia, nawet możliwość włączenia i wyłączenia telefonu, więc telefon z systemem WP nie służy tylko do ww. zadań :D. Jednakże, jak wyżej nadmieniono, świetna opinia.

+1 aczkolwiek z technicznego punktu widzenia nie ma możliwości usunięcia reputacji tylko z jednego tematu. Najsenswniejsze w mojej opinii jest po prostu zamknięcie tematu, aby nie robił się z tego Flame War i nie wskrzeszać złych relacji między użytkownikami. Jest to niestety jawne złamianie punktu regulaminu na temat tworzenia tematów zachęcających do flame warów.

To może zablokowanie oceniania w całym dziale "Gry i zabawy"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...