Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
PyroTeknicx

[Battle] Android vs iPhone vs WindowsPhone

Rekomendowane odpowiedzi

sewek    26

Zgadzam się @kris, Miałem okazję testować iPhone'a 4 i 4s i to jest szajs większy niż wszystkie. Jedynie WP mnie w 100% zadowala :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
anewil    30
Lumia 920. WP nadal prowadzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

Posiadam IOS'a i jestem zadowolony. Niewiem czemu uważacie go za dziadostwo. WP jest dla mnie brzydki bo nie ma tapety a raczej jest nią mase ikonek. Przyznam że jest szybszy i bezpieczniejszy od Androidów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sewek    26

@up nie ma tapety na WP? Mylisz sie, od WP 8.1 jest taka opcja :) Poszperaj w guglach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

Faktycznie. Niewiedziałem o tym. Mimo to jakoś nie przekonuje mnie wygląd. Wolałbym zwykłe ikonki jak w androidzie i IOS'ie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

@Up A używałeś tego systemu? Miałeś z nim jakąś bliższą styczność? Spróbuj i zobaczysz, że nie będziesz chciał już wrócić do Nadgryzionego Jabłka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

Miałem styczność z WP do wersji 8 ale z 8.1 już nie korzystałem. To czego mi brakuje w WP to aplikacji, których jest dosyć mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

@Up Akurat dla Windowsa Phone 8.X jest dosyć dużo aplikacji, akurat tyle, ile potrzeba. Może jednak korzystałeś z wersji siódmej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

Nie. To była wersja 8. Brakuje mi tam niektórych aplikacji z Androida i IOS'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

@Up Ano, na pewno trzeba by się przestawić z jednego na drugiego, ale to naprawdę dobry system.

Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Android - funkcjonalność, duże możliwości dostosowania systemu do własnych potrzeb

Windows Phone - prędkość działania, względna prostota

iOS - miałem okazję skorzystać z iPada przez chwilę ale nie zagłębiałem się w ten system, dlatego nie mam oceny (mi nie przypadł do gustu)

Firefox OS - prostota, oparty na HTML5 lecz jeszcze w powijakach

Nie ma takiego czegoś, jak "Android lepszy" czy "WP lepszy". Są to różne systemy dla różnych grup użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

Osobiście prawdopodobnie będę miał okazję przetestować iPhone'a. Prawdopodobnie mój ojciec z Anglii wyśle mi model 4S (jedni mówią, że 4 i 4S to największe gówna, drudzy że to najlepsze modele T_T ) w ramach... alimentów? O swoich uwagach napiszę kiedyś... jak telefon przyjdzie pocztą... z Anglii... Za jakieś półtora miesiąca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Povered    207
Będzie hejt ale... iOS.

Posiadam iPhone i iPad'a i NIE miałem z nimi jeszcże żadnego problemu od początku użytkowania (~2 lata).
Aha.. no i zapomniałbym, że Samsung mi się popsuł po 1 roku.

Pozdrawiam i życzę miłego wciskania czerwonego guziczka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Będzie hejt ale... iOS.

Posiadam iPhone i iPad'a i NIE miałem z nimi jeszcże żadnego problemu od początku użytkowania (~2 lata).

Pozdrawiam i życzę miłego wciskania czerwonego guziczka :D

W końcu ktoś, z kim sie mogę zgodzić ^^

Najpierw miałem iP 3G i było zero problemów, potem uznałem że pora na coś nowszego i wybrałem Samsung Wave z Badą co było wielką porażką. Moim kolejnym telefonem był Samsung Galaxy S3 gdzie na sam start w telefonie 16GB dostałem tylko 8 do wykorzystania, bo Samsung zainstalował sobie jakieś bezużytecznie i sponsorowane śmieci typu FlipBoard, poza tym fragmentacja i brak optymalizacji Androida mnie rozbraja dlatego w grudniu wróciłem do iPhoneów, dokładnie mówiąc 5s. Zero problemów, bateria ładnie śmiga, 12GB, zero wirusów, dobry, tani i bezpiecznym AppStore, brak oczekiwania na aktualizacje z nowymi funkcjami, piękna integracja z Mac OSX w iOS 8, czego jeszcze chcieć od życia? :)

PS. angel-warrior-thunder-bolts.jpg

PS2 - @monu paczki z UK idą naprawdę szyko ;) Wysłana w poniedziałek często dochodzi w czwartek, a maksymalnie w kolejny poniedziałek (DPD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bartexerBX    11

Ja również posiadam Ipada z tym że prawie 3 lata. Ani razu nie zaciął się i chodzi nadal bezawaryjne. Dodatkowo według mnie posiada bardziej grywalne gry niż android. Wciągają na dłużej niż gry z androida które gra się tylko na przerwie. W naszym AppStorze niestety niema tyle gier co w krajach Azji. Tutaj przydaje się kono zagraniczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

Jezus, nie miałem pojęcia o tym, że u nas jest tak dużo posiadaczy Jabłek... w takim razie proszę, jak skomentujecie cenę ich urządzeń? Przecież to jest rozbój w biały dzień... i delikatność. Widziałem raz filmik na którym gość upuścił AjFuna na podłogę klapką w dół i jak podniósł to już nawet ekranu nie było.

PS

Dzisiaj macie szczęście ;_;

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pepek112    25

Galaxy S -> Galaxy S2 -.> Galaxy Note II
Gdzieś w powikłaniach pojawiła sie nokia 610 NFC i Ip 3g

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

| MODYFIKACJA SYSTEMU      |       NIE      | TAK   |    TAK        |

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

| ŁATWOŚĆ SYSTEMU             |       1         |     3    |       2         |

| TELEFON JAK PENDRIVE      |       NIE      |   NIE    |   TAK        |

| PROGRAMY SPECJALNE DO |    TAK       |   TAK  |   NIE         |

| INSTALOWANIA MUZYKI ITD  |                  |            |                 |

Nie wiem co jeszcze napisać :D
Nie moge porównywać tych systemów/telefonów, iż każdy jest dla innych ludzi. Lumia swoja prostotą mnie zabija i długowieczną baterią zaś Zuna mnie dobija...
IOS zaliczył dla mnie na uznanie dopiero po wgraniu Cydii i pakietów z niej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

@Up O co dokładnie chodziło Ci z "modyfikacją systemu"? O modyfikowanie jego plików, grzebanie w kodzie czy co? Można sobie pozmieniać wygląd i preferencje jego zachowania i nic więcej nie potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
konrad11901    25

Zero problemów, bateria ładnie śmiga, 12GB, zero wirusów, dobry, tani i bezpiecznym AppStore, brak oczekiwania na aktualizacje z nowymi funkcjami, piękna integracja z Mac OSX w iOS 8, czego jeszcze chcieć od życia? :)

To wszystko (oprócz integracji z SrakOS Mac OS) jest w Windows Phonie, który jest 4-5 razy tańszy od tych produktów. Płacicie jedynie za markę :P

Edytowane przez konrad11901

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pepek112    25

@Up O co dokładnie chodziło Ci z "modyfikacją systemu"? O modyfikowanie jego plików, grzebanie w kodzie czy co? Można sobie pozmieniać wygląd i preferencje jego zachowania i nic więcej nie potrzeba.

pełną. W androidzie masz różne OS plus modyfikacje od diabła. Jabłuszko ma Cydie i w diabła modyfikacji. WP z tego co szukałem to nic nie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

To wszystko (oprócz integracji z SrakOS Mac OS) jest w Windows Phonie, który jest 4-5 razy tańszy od tych produktów. Płacicie jedynie za markę :P

Wiem, Windows Phone miałem przyjemność testować przez jakiś czas i bardzo go szanuję, aczkolwiek preferuję ekosystem Apple. Poza tym interfejs WP mi nie przypadł za bardzo do gustu, za dużo tych zakładek i wszystkiego. I nie, nie płacę za markę. Płace za telefon, od którego wymagam a iPhone perfekcyjnie spełnia te wymagania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...