Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Intel Core2 Quad Q9400 @ 2,66GHz 4GB RAM Vista 32bit Nvidia GeForce GT 640 Czy wgl mam możliwość pogrania sobie na większej pamięci niż 1GB? Ogólnie próbuje pograć sobie n..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Intel Core2 Quad Q9400 @ 2,66GHz 4GB RAM Vista 32bit Nvidia GeForce GT 640 Czy wgl mam możliwość pogrania sobie na większej pamięci niż 1GB? Ogólnie próbuje pograć sobie n..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
EchoVRM

Powiększenie pamięci w mc.

Pytanie

EchoVRM    0

Witam, może tu uzyskam pomoc. Otóż mój problem polega na ów powiększeniu pamięci do 2 GB.  :(

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

• Intel Core2 Quad Q9400 @ 2,66GHz
  • 4GB RAM
  • Vista 32bit
  • Nvidia GeForce GT 640

Czy wgl mam możliwość pogrania sobie na większej pamięci niż 1GB?

Ogólnie próbuje pograć sobie na paczce modów The Crack Pack zainspirowany przez Etho zagranicznego youtubera który w sumie ma o niebo lepszego blaszaka  -.-. Wyłączam połowę modów, szczególnie wpływających na generację świata, ale mało to daje. Uda mi się pograć na tym 1 gb tylko na widoczności short oraz na fullscreen'ie (F11) gdyż przy małym okienku wywala na początku out of memory.

Liczę na szybką a jakże skuteczną bezbolesną pomoc i z góry dziękuję! (chociażby za przeczytanie tych wypocin)

Jak czegoś nie podałem proszę śmiało powiedzieć ;/ mogłem coś przeoczyć.

Pozdrawiam Echo Van Rock&Metal.

Edit: Java Version:7 Update:60

Edytowane przez EchoVRM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
matiyarosz    199

Witaj na forum!

Niestety Java 32bitowa limituje możliwość nadania ramu do 1gb. Jeżeli chcesz uzyskać zamierzony efekt, Twój procesor musi działać na 64bitowej architekturze, i ty ten najważniejszy warunek spełniasz. Następnie musisz mieć zainstalowaną 64 bitową wersję systemu co niestety jest równoznaczne z całkowitą reinstalację systemu operacyjnego na Twoim komputerze. Jeżeli to zrobisz powinieneś bez przeszkód zainstalować 64bitową na Jave i nadać więcej niż 1gb ramu ;)

Mam nadzieję, że pomogłem. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania napsz w tym temacie a postaramy się na nie odpowiedzieć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
EchoVRM    0

Dziękuję za odpowiedź wyjaśniającą wszystko :)

teraz tylko trzeba dorwać się do 64bitowego systemu ;/ 

Famous-characters-Troll-face-Challenge-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...