Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
gato111

****FAILED TO BIND TO PORT! Zły port? Pomocy!

Pytanie

gato111    1

Witam, (od pewnego czasu) pojawia mi się taki o to znany błąd: ****FAILED TO BIND TO PORT! Mam windows 8.1 64 bitowy. Korzystam z mojego routera TP-LINK (WI-FI). Gdy pierwszy raz na moim laptopie odpalałem ten serwer, to wszystko było dobrze, tylko po jakimś czasie ten problem tak z nikąd sie pojawił. Serwer stawiam na hamachi. Proszę o pomoc.  :(

Edytowane przez gato111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Luuhanx3    33

Błąd oznacza że port na którym próbujesz uruchomić serwer jest zajęty/zablokowany (możliwe że na routerze). Spróbuj użyć innego portu, albo pobaw się w wyłącznie zapory systemowej i antywirusa, lub ustawieniami na routerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
gato111    1

Błąd oznacza że port na którym próbujesz uruchomić serwer jest zajęty/zablokowany (możliwe że na routerze). Spróbuj użyć innego portu, albo pobaw się w wyłącznie zapory systemowej i antywirusa, lub ustawieniami na routerze

Zapora wyłączona, antywirus też. Zobacze jeszcze porty na routerze , wiesz może jak to zrobić? :P Bo ja nie za bardzo w tym siedze :\ 

Edytowane przez gato111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
gato111    1

To jak zostanie mi udzielona pomoc z tymi portami ? Bo tylko wiem ze mam pobawic sie z nimi poodblokowywac a nie wiem jak 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
matiyarosz    199

Głupie pytanie, ale Minecraft (a w szczególności singleplayer) są wyłączone? Minecraft sam z siebie potrafi przejąć port 25565 pod grę LAN).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
radyjko    176

Głupie pytanie, ale Minecraft (a w szczególności singleplayer) są wyłączone? Minecraft sam z siebie potrafi przejąć port 25565 pod grę LAN).

Mam doświadczenie w otwieraniu przez LAN. Z tego co pamiętam, nigdy nie zajmowały one "pięciocyfrowych" portów. Zawsze były to "czterocyfrowe", jednak mogę się mylić. Dawno nie miałem potrzeby otwierania przez LAN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
gato111    1

@Skur3byk jak ustawić taki priorytet? Bo porty są już pouruchamiane sprawdziłem, a jeśli chodzi o priorytet dla mojego MAC to nie umiem ustawić takiego "priorytetu"

@Matiyarosz tak, procesy javaw.exe powyłączane i singleplayer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
gato111    1

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

pobierz mc server maker 

Nie wiem czy to coś pomoże i z czego sie śmiejesz? Po prostu taki mam błąd. Ale spróbuje wszystkiego, żeby naprawić ten błąd.

Edytowane przez gato111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Reemren    0

@up

śmieje się , że nie zrobiłeś tego od razu a ten program zawsze pomaga też mam taki problem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
gato111    1

@up

śmieje się , że nie zrobiłeś tego od razu a ten program zawsze pomaga też mam taki problem 

Odpaliłem ten serwer maker MC i sie zatrzymało na 16 %

Nie, nie chce wydziwiać , to nie działa. Otwieram serwer z paczki serwerowej na hamachi jak coś i właśnie jest ten problem.

Edytowane przez gato111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
gato111    1

ustaw sobie priorytet w routerze na twój mac i z głowy

A jak to zrobić bo nie siedze w tym za bardzo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi