Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Mr.Patryk

Problem z serwerem minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Mr.Patryk    0

Więc postawiłem serwer minecraft na ip które wziąłem z ipconfg>sufiks DNS konkretnego połączenia> ipv4>192.168.1.14  Serwer postawiłem na MinecraftServer.exe z minecraft.net.

Gdy kazałem wbić na niego koleżance nie umiała wbić. w ogóle nie wykrywało jej serwera a mi wręcz przeciwnie. Co mam zrobić żeby wbili na niego inni ludzie? (Postawiłem drugi serwer na bukkit w starcie zmieniłem ilość ram na 5 gb w kompie mam 8, ale nie sprawdzałem czy można wbić bo nie było z kim.) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PhilipNlol    3

Musisz posiadać hamachi i w ten sposób postawić serwer (na hamachi) lub wykupić serwer na jakimś hostingu (np. craftserve.pl)

Nie będę podawał poradnika jak zrobić serwer przy pomocy hamachi bo takich poradników jest pełno i myślę, że znajdziesz odpowiedni chociażby w google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PyroTeknicx    168

Heyka, z własnego doświadczenia wiem, że problem może polegać na nieaktualej wersji minecrafta lub włączonej zaporze. Proponuję zakup hosta, są to koszta około 15zł/miesiąc, oczywiście, jeżeli ma być to tylko dla Ciebie i znajomych. Jednak, jeśli planujesz zrobić serwer proponowałbym w tym momencie zakup maszyny (tu koszta są większe, ale też większe możliwości). Daj znać co i jak. ;)

PyroTeknicx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176

Heyka, z własnego doświadczenia wiem, że problem może polegać na nieaktualej wersji minecrafta lub włączonej zaporze. Proponuję zakup hosta, są to koszta około 15zł/miesiąc, oczywiście, jeżeli ma być to tylko dla Ciebie i znajomych. Jednak, jeśli planujesz zrobić serwer proponowałbym w tym momencie zakup maszyny (tu koszta są większe, ale też większe możliwości). Daj znać co i jak. ;)

PyroTeknicx

A no nie bardzo, bo Minecraft może wykryć serwer na każdej wersji, ale pokazuje że jest "Outdated". Masz jednak rację z zaporą. Pamiętam że był jakiś sposób na serwer bez hamachi, ale nie potrafię teraz powiedzieć jaki :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mr.Patryk    0

Zaporę WINDOWS mam wyłączoną antywirusa nie mam. A na serwie to raczej z znajomymi. Myślę że można spróbować z hamachi, tylko ile slotów zrobić żeby było bez lagów? Myślę że 35 slotów będzie bez lagów na 8 gb ramu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Luuhanx3    33

Zaporę WINDOWS mam wyłączoną antywirusa nie mam. A na serwie to raczej z znajomymi. Myślę że można spróbować z hamachi, tylko ile slotów zrobić żeby było bez lagów? Myślę że 35 slotów będzie bez lagów na 8 gb ramu ;)

Ilość slotów nie ma znaczenia, możesz ustawić nawet 999999 i nic to nie zmieni. Co do stawiania serwera bez hamachi to wystarczy mieć stałe, zewnętrzne IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oskarowy7    11

Odblokuj port a w configach w miejscu IP nic nie wpisuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mr.Patryk    0

Jak robiłem stałe ip na noip.com i odpalam serwer to jest cos takiego

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

I co teraz?

Odblokuj port a w configach w miejscu IP nic nie wpisuj

Port odblokowałem a w jakim miejsc mam nie wpisywać ip? (Port odblokowałem na 192.168.1.1 bo mam orange)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PyroTeknicx    168

Jak pisałem wcześniej proponuję hosting, owszem nie masz ogromnych możliwości jak przy maszynie, ale jak dla znajomych myślę, że wystarczy. Uwierz, że nie będzie problemów z włączeniem, 24/7, szybki dostep do plików, a i cena przyzwoita. Jeżeli będziesz miał jakieś pytania odnośnie zakupu host'a czy ogółem serwera to śmiało możesz do mnie pisać, a postaram się Tobie pomóc. ;)

Edytowane przez PyroTeknicx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mr.Patryk    0

Jak pisałem wcześniej proponuję hosting, owszem nie masz ogromnych możliwości jak przy maszynie, ale jak dla znajomych myślę, że wystarczy. Uwierz, że nie będzie problemów z włączeniem, 24/7, szybki dostep do plików, a i cena przyzwoita. Jeżeli będziesz miał jakieś pytania odnośnie zakupu host'a czy ogółem serwera to śmiało możesz do mnie pisać, a postaram się Tobie pomóc. ;)

Jeśli znajdziesz czas to poszukaj mi tani hosting (jestem biedny ;( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matiyarosz    199

Witaj na naszym forum!

Zacznijmy od tego, że na jednego użyszkodnika powinno przypadać 64mb ramu. Nawet jeżeli chciałbyś mieć 35 osób online nie potrzebujesz 8gb ramu! Wystarczy około dwóch, uwierz mi :)

Jeżeli takie coś Cię interesuje znalazłem trzy różne oferty z trzech różnych firm:

mine24.pl - za 2 gb ramu zapłacisz 30 zł, za 1 gb 15 zł (

)

Craftserve.pl - za 1.5gb ramu zapłacisz 25 zł, za 512 mb ramu (10 slotów) 10zł i za 384 mb (5 slotów) zapłacisz tylko 5 zł (

)

mineserv.eu - za 2gb zapłacisz 40zł, za 1gb (10 slotów) zapłacisz 18zł, a za 450mb zapłacisz tylko 8 zł. W przypadku tego hostingu właśnie trwa oferta wakacyjna. Płacąc tyle ile Ci podałem po lewej dostaniesz serwer do końca wakacji, więc jest to chyba najkorzystniejsze.

Co do Twojego błędu, przede wszystkim spróbuj wyłączyć Minecrafta i sprawdź czy nikt z domowników nie gra MInecrafta lub nie ma odpalonego serwera. Jeżeli to nie zadziała, zmień port na jakiś inny i podawaj znajomym Twoje IP Hamachi i ten port po dwukropku. Na przykład 192.168.1.1:25587

Mam nadzieję, że pomogłem :)

UPDATE: Zapomniałem dodać link do oferty MineServ, oto on:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mr.Patryk    0

Witaj na naszym forum!

Zacznijmy od tego, że na jednego użyszkodnika powinno przypadać 64mb ramu. Nawet jeżeli chciałbyś mieć 35 osób online nie potrzebujesz 8gb ramu! Wystarczy około dwóch, uwierz mi :)

Jeżeli takie coś Cię interesuje znalazłem trzy różne oferty z trzech różnych firm:

mine24.pl - za 2 gb ramu zapłacisz 30 zł, za 1 gb 15 zł (

)

Craftserve.pl - za 1.5gb ramu zapłacisz 25 zł, za 512 mb ramu (10 slotów) 10zł i za 384 mb (5 slotów) zapłacisz tylko 5 zł (

)

mineserv.eu - za 2gb zapłacisz 40zł, za 1gb (10 slotów) zapłacisz 18zł, a za 450mb zapłacisz tylko 8 zł. W przypadku tego hostingu właśnie trwa oferta wakacyjna. Płacąc tyle ile Ci podałem po lewej dostaniesz serwer do końca wakacji, więc jest to chyba najkorzystniejsze.

Co do Twojego błędu, przede wszystkim spróbuj wyłączyć Minecrafta i sprawdź czy nikt z domowników nie gra MInecrafta lub nie ma odpalonego serwera. Jeżeli to nie zadziała, zmień port na jakiś inny i podawaj znajomym Twoje IP Hamachi i ten port po dwukropku. Na przykład 192.168.1.1:25587

Mam nadzieję, że pomogłem :)

UPDATE: Zapomniałem dodać link do oferty MineServ, oto on:

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...