Skocz do zawartości
LucasEU

Pomoc przy testowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

LucasEU    0

Cześć,

Zwracam się do Was, moi drodzy, z wielką prośbą. Słuchajcie uważnie.

Już od dwóch lat - z zapasem - rozwijam pewien plugin do Bukkita, który zwie się LogIt (wcale nie poprzez analogię do AuthMe). Niektórzy z Was mogli już o nim słyszeć. Przez ten czas sporo było przerw. Zamień licznik z mianownikiem(!), a otrzymasz czas, jakim mogłem na to poświęcić. Teraz przyszedł ten moment, aby w końcu wybić się i konkurować z największymi! :)

Na chwilę obecną plugin jest już dosyć rozbudowany. Do czego służy? Pewnie już się domyślasz, skąd przed chwilą przytoczony został AuthMe. LogIt do plugin, który w dużym uproszczeniu służy do logowania/rejestracji graczy na serwerach offline w celu zabezpieczenia ich kont przed nieautoryzowanym dostępem. Zamysł podobny. Ale.

Czym różni się od - dajmy na to - AuthMe czy xAuth? W przypadku LogIt stawiam na dopracowanie wszystkich aspektów pluginu, dużą możliwość konfiguracji, bezlik opcji, łatwe do użycia API i to, czym kierowałem się od początku jego istnienia, czyli gotowość do działania od pierwszego uruchomienia i domyślne wyłącznie możliwie jak największej ilości funkcji tak, by użytkownik mógł sam zdecydować, czego potrzebuje.

Ja, jako programista i autor, nie jestem w stanie wyłapać wszystkich błędów, dlatego proszę Was - tak, Was - o pomoc przy testowaniu. Odpalcie serwer, wpisujcie komendy na różne dziwne sposoby, wypróbujcie wszystkie funkcje. Testujecie, w jaki tylko sposób chcecie. Ważne jest to, by znaleźć błędy. Albo chociaż to, co można byłoby poprawić.

Tutaj macie najnowsze buildy gotowe do testowania:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

(Ostatnie pomyślne artefakty -> logit-SNAPSHOT.jar)

A tutaj link do tematu na Bukkit.pl z informacjami na temat konfiguracji i użycia pluginu:

(od razu przepraszam, że buildy, które będziecie testować, mogą odbiegać nieco od zawartych tu informacji)

Potraktujcie to jako wyzwanie. Może się okazać, że będzie łatwe, bo po kilku minutach znajdziecie upragnionego robaczka. Może się okazać również, że zadanie nie będzie takie proste. Nie musicie spędzić na tym całego dnia, możecie wykorzystać tyle, ile możecie w danej chwili. Jeśli się zjednoczymy, razem stworzymy największy i najlepszy plugin do logowania. I do tego Polski!

Podejmujecie wyzwanie?

Wszelkie błędy i sugestie zgłaszajcie w tym temacie bądź

.

Dzięki i pozdro,

Lucas

Edytowane przez LucasEU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LucasEU    0

Czy plugin jest w stanie zapewnić jakąkolwiek korzyść z posiadania premium?

Zainstaluj

Smerfy, a konta premium nie będą musiały się logować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
radyjko    176

Właściwie nie o to mi chodzi.

Powiedzmy że ktoś bez konta premium wszedł pod nickiem radyjko8 na serwer i zarejestrował się pod tym nickiem. Teraz ja wchodzę na ten serwer. W tej sytuacji, jeżeli plugin nie ma żadnych zabezpieczeń, nie mogę skorzystać z serwera, ponieważ w przeciwieństwie do piratów nie mam możliwości zmiany nicku. A łamanie hasła nie wchodzi w grę. Czy jest jakieś zabezpieczenie przed tego typu sytuacjami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LucasEU    0

Właściwie nie o to mi chodzi.

Powiedzmy że ktoś bez konta premium wszedł pod nickiem radyjko8 na serwer i zarejestrował się pod tym nickiem. Teraz ja wchodzę na ten serwer. W tej sytuacji, jeżeli plugin nie ma żadnych zabezpieczeń, nie mogę skorzystać z serwera, ponieważ w przeciwieństwie do piratów nie mam możliwości zmiany nicku. A łamanie hasła nie wchodzi w grę. Czy jest jakieś zabezpieczenie przed tego typu sytuacjami?

Kurcze, nawet nie pomyślałem :)

Nie ma sprawy, dodam taką opcję. Jestem otwarty na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LucasEU    0

Oczywiście najlepiej by było jakby premium w ogóle nie musieli się logować. Wiadomo, ja płacę, ja wymagam ;)

:D

Po to jest plugin Smerfy :) Naprawdę, odwaliła kawał dobrej roboty. Wierz mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AdamGrzegorz    77

Takkkk!

LogIt to najlepszy plugin na logowanie! Używam go, i jestem wniebowzięty!

Jeżeli ktoś by chciał, mogę udostępnić fajną nakładkę na tego Auto-In. 

Czyli napisy, np. "Dołączyłeś do gry z konta premium" albo "Dolączyłeś do gry z konta no-premium, zaloguj się!"

czy coś.

Lucas, dzięki za plugin, jest fenomenalny.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi