Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
FoxMadeus

[Solved]Rendering-Extreme

Pytanie

FoxMadeus    0

Witam , otóż posiadam w miarę dobry komputer , ustawiłem sobie odłegłość renderowania 32+ Extreme , nie mam żadnych ścinek , lecz obszar renderuje się jak by był Short... Oto specyfikacje :

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40GHz

Ilość ram: 4 GB

Karta graficzna:Nie mam pojęcia , ale też od intel'a

Wersja sterowników karty graficznej:Nie mam pojęcia , ale chyba jakieś z najnowszych ;p

Wersja Javy: 7

System operacyjny(np. Windows XP): Windows 8
- - -
Zainstalowane mody: Optifine

Posiadane łącze internetowe: Około 8 Mb/s

Opis błędu:Błąd renderowania , za krótkie renderowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
AdamGrzegorz    77

"Nie mam pojęcia"

"Nie mam pojęcia, ale chyba..."

Najpierw podaj DOKŁADNĄ specyfikacje, a potem oczekuj odpowiedzi...

Ja mam tak samo, zależy to od Karty graficznej i mocy procesora.... ale jeżeli ty nie wiesz co za karte graficzną masz no to już Ci nie pomogę...

//edit

otóż posiadam w miarę dobry komputer 

Intel Core i3-3110M 2.40GHz

4 GB

To ma być dobry komputer?  4 GB no, w porywach ok. ale i3 Intel? Ja mam i7 np....  i 2.40 GHz? Weź mnie nie rozśmieszaj. Z takim czymś to ja się nie dziwie że nie renderuje wszystkich chunków....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
FoxMadeus    0

Ja nie potrzbuje komputera na którym BF4 będzie działał na superultramegahigh w 60 fps'ach , mi taki wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Skur3byk    17

i3 jest dobra pod względem wydajności do poboru mocy...
ja też mam i7, lecz do minecrafta bardziej nadaje się i3/i5.

Dlaczego? bo minecraft zużywa dużo ramu oraz grafiki, a nie procesora. A i7 cholernie się grzeje.

Jeżeli masz grafikę intela to nie ma się co dziwić, one są dość ubogie :/

sprawdź w menadżerze urządzeń jaką masz grafikę, i napisz tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
FoxMadeus    0

Karty graficzne : Intel HD Graphics 4000   ,  Nvidia GeForce 610M

Tu obrazek , jak to wygląda ( Tak jest cały czas)

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

PS . Przepraszam że odpisałem tak późno :P

Edytowane przez FoxMadeus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
FoxMadeus    0

/dobra ustawiłem jak pisałeś , renderuje się troche dalej , ale dobre i tyle :3 , lecz czasami gdy przeciągne dźwignie to robi mi się xray xd

@Edit  Gra zaczęła się sypać , bloki znikają ,budowle migają , nie da się grać ...

Edytowane przez FoxMadeus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

i3 jest dobra pod względem wydajności do poboru mocy...
ja też mam i7, lecz do minecrafta bardziej nadaje się i3/i5.

Dlaczego? bo minecraft zużywa dużo ramu oraz grafiki, a nie procesora. A i7 cholernie się grzeje.

Jeżeli masz grafikę intela to nie ma się co dziwić, one są dość ubogie :/

sprawdź w menadżerze urządzeń jaką masz grafikę, i napisz tutaj.

Seria i3 to energooszczędność, seria i7 to wydajność, a dopiero seria i5 to coś pomiędzy. Określanie i3 jako serii wydajnej to pomyłka, przynajmniej na tle innych procesorów Intela.

Do Minecrafta (ba, do każdej gry) lepszy będzie procesor Core i5 lub i7. Core i3 są zazwyczaj na poziomie Pentium G, które z kolei często służą jako procesor tymczasowy, by móc później przejść na i5/i7.

Tak dużo RAMu to nie zżera (czysta wersja gry działa dobrze mając przydzielone 368MB pamięci), chyba jeżeli mówisz o paczkach modów. Najbardziej Minecraft skupia się właśnie na procesorze, a karta graficzna schodzi na drugi plan. Większość kart nie jest obciążonych nawet w połowie. Oczywiście, że i7 się grzeje, dlatego najczęściej ludzie dokupują lepsze chłodzenie do niego, szczególnie gdy mówimy o modelach dobrze podkręcających się (np. i7-3770K). W przypadku laptopów wymiana chłodzenia raczej nie wchodzi grę (gwarancja), pozostaje regularne czyszczenie kurzu i ewentualne użycie podkładki chłodzącej.

FoxMadeus, dystans renderowania "Extreme" jest, jak sam twórca Optifine'a określa, niestabilny. Jeżeli zmiana ustawień "Chunk Loading" nie przynosi pożądanych skutków, odpuść ją sobie i ogranicz się do dystansu "High". Zresztą nie sądzę, że "Extreme" przydałby Ci się w szczególnym stopniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
FoxMadeus    0

Okay , temat do zamknięcia , reinstalowałem minecrafta i jave , gra działa teraz jeszcze płynniej , nie sypie się i rendering działa już normalnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...